به گزارش ایرنا، جلسه پارلمان عراق، طبق اعلام قبلی، ساعت ۱۱ صبح امروز چهارشنبه آغاز شد اما ۳۰ تن بیش از یک سوم تحریم کننده در آن حاضر نشدند. گفته می شود تعداد نمایندگان یک سوم تحریم کننده به ۱۴۰ نفر افزایش یافته است.
همه آنهایی که باید به منزل هادی العامری می آمدند آمدند و بیش از آن؛ از نوری المالکی، قیس خزعلی و فالح الفیاض گرفته تا چهره هایی از ائتلاف العزم و نمایندگان اتحادیه میهنی کردستان عراق به ریاست بافل طالبانی و نیز برخی چهره های مستقل.
برخی گزارش ها و برآوردها هم می گویند که تا ساعت ۱۲:۳۰ به وقت بغداد (حدود ۱۴ به وقت تهران) یعنی یک ساعت و نیم بعد از آغاز برگزاری جلسه پارلمان، تنها ۱۸۴ نماینده همگرا با ائتلاف سه گانه زیر قبه پارلمان عراق گرد آمدند. به عبارت دیگر تا این ساعت، بیش از نصف نمایندگان در ساختمان مجلس گرد آمدند و بیش از ثلث ضامن تعداد (۱۴۰ نفر) نیز در خانه هادی العامری یا زمین بازی چارچوب هماهنگی.
همزمان با این تحولات، تدابیر شدید امنیتی در منطقه سبز بغداد با استقرار نفربرها و زره پوش ها نزدیک ساختمان پارلمان اعمال شده است.
منابع خاص به برخی رسانه های عراقی مانند «شعجب نیوز» گفته اند جلسه پارلمان به دلیل نرسیدن به حد نصاب به ساعت ۱۴ کشیده شد و اگر به نتیجه لازم برای حصول حد نصاب نرسد به روز ششم یا هفتم ماه آینده میلادی موکول خواهد شد.
زنگ برگزاری جلسه ساعت ۱۴ پارلمان عراق نیز نواخته شد اما گفته می شود حتی برخی نمایندگان ائتلاف سه گانه متعلق به ائتلاف السیاده حلبوسی و حزب دموکرات کردستان عراق (مسعود بارزانی)، بعد از اطمینان درباره نداشتن حد نصاب، جلسه امروز را ترک کرده اند.
باسم خشان نماینده مستقل گفت: تعداد نمایندگان تحریم کننده جلسه انتخاب رئیس جمهور در پارلمان به بیش از یک سوم رسید و بنابراین حد نصاب جلسه حاصل نشد.
دفتر احمد الاسدی نماینده و سخنگوی چارچوب هماهنگی نیز اعلام کرد که تعداد نمایندگان حامی ثلث ضامن بیش از ۱۴۰ نفر است.
ترکی العتبی یکی از اعضای چارچوب هماهنگی نیروهای شیعی گفت که تعداد نمایندگان حامی ثلث ضامن (یک سوم تعیین کننده) بیش از ۱۴۰ نفر است اما رقم دقیقی ارائه نکرد.
العتبی تصریح کرد که «فشارهای شدیدی بر نمایندگان مستقل از سوی ائتلاف سه گانه وارد شده است تا آنها را به حضور در پارلمان و دادن رای به نامزد بارزانی (ریبر احمد بارزانی) ناچار کنند.
وی افزود: همه شاخص ها نشان می دهد که چارچوب هماهنگی در مواضع خود قوی و ثابت قدم مانده است.
در همین حال، چارچوب هماهنگی نیروهای شیعی اعلام کرده است که همچنان دستش برای فشردن دست همکاری شرکای سیاسی به ویژه به سوی جریان صدر، دراز است.
جاسم الموسوی نماینده چارچوب هماهنگی نیروهای شیعی در پارلمان عراق از ائتلاف دولت قانون می گوید خروج از بن بست سیاسی جاری، با دو گزینه ممکن است: ابتدا تشکیل فراکسیون بزرگتر شیعی در پارلمان که سالم ترین راه حل برای پایان بحران است. دوم؛ خوانش صحیح سایر نیروهای سیاسی از صحنه سیاسی و تصحیح امور به شکلی که در خدمت عراق و روند سیاسی آن باشد و بن بست را بشکند.
کریم البلداوی دیگر نماینده پارلمان از چارچوب هماهنگی شیعی می گوید: ما عراقی می خواهیم که یکپارچه باشد و هیچ کس در آن احساس ضعف نکند.
هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح بر این نکته تاکید دارد که «ادامه این وضع (بن بست سیاسی) به سود عراق نیست»
العامری می افزاید: به ائتلاف سه گانه (صدر، حلبوسی و بارزانی) می گوییم که قلب های ما باز و دست هایمان به سوی همگان برای تفاهم و حل انسداد سیاسی دراز است.
نظر شما