آرمان واعظی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تیم پنج نفره کارشناسان، تکنسین ها و کارگران شیلات در دهانه رودخانه پلوند آستارا تا اواسظ اردیبهشت ماه با نصب سدها و انتقال ماهی های در حال تخم ریزی به پشت آنها، از ماهی ها اسپرم گیری خواهند کرد.
وی ادامه داد: اسپرم ها تحت شرایط خاص به مرکز تکثیر ماهی های استخوانی شهرستان رشت منتقل می شوند و در مرکز، تخم ها به لارو و سپس به بچه هایی با وزن یک تا دو گرم تبدیل می شوند و سال گذشته ۳۰ کیلوگرم اسپرم ماهی سفید از رودخانه چلوند استحصال شد.
رئیس اداره شیلات آستارا افزود: بچه ماهی ها در اوایل تیرماه در همان نقطه رودخانه چلوند برای تقویت ذخایر آبزیان حاشیه دریای خزر رهاسازی خواهند شد و این کار از ۵۰ سال قبل در رودخانه چلوند صورت می گیرد. سال گذشته نیز حدود سه میلیون قطعه بچه ماهی در رودخانه چلوند این شهرستان رهاسازی شد.
به گفته واعظی عملیات تکثیر نیمه طبیعی ماهی ها با همکاری بخشداری لوندویل و شورای اسلامی دهستان چلوند انجام می گیرد زیرا این رودخانه از نظر شیلات و احیا و تکثیر طبیعی ماهی، مهم و حیاتی است.
رودخانه چلوند آستارا از ارتفاعات این شهرستان سرچشمه گرفته و به دریای خزر می ریزد و به صورت میانگین، سالانه حدود ۵۰۰ تن انواع ماهی پرورشی در استخرهای آستارا تولید می شود و با توجه به کاهش ماهیان استخوانی در دریای خزر، ماهیان پرورشی در بازار، جایگزین ماهیان استخوانی شده است.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است و ۴۹ نفر صیاد زیر نظر شیلات این شهرستان فعالیت می کنند.
نظر شما