به گزارش ایرنا، اتابک جعفری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از تصفیه خانه پروژه فاضلاب کرمان در جمع خبرنگاران افزود: تامین آب در حوزه روستایی و جاهایی که مشکل داریم، در دستور کار دولت قرار گرفته تا روستاییان ما از آب آشامیدنی و بهداشتی و گوارا بهره مند شوند.
وی ادامه داد: این طرح ۱۵۰ روستای استان کرمان را نیز آبرسانی می کند و اگر کمبودی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار در کشور وجود داشته باشد، تا پایان دولت سیزدهم آبرسانی می شود.
فعال شدن خطوط انتقال فاضلاب کرمان تا ۲ سال آینده
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه همچنین در بخش پساب، کارهای خوبی انجام و قراردادهایی برای فاضلاب شهرستان زرند، کرمان و سیرجان منعقد شده و کارها به خوبی پیش می رود گفت: قرارداد فاضلاب کرمان پنج ساله است که تا ۲ سال آینده خطوط انتقال این پروژه فعال خواهد شد.
وی ادامه داد: با همت کارکنان شرکت آب و فاضلاب در حوزه پساب کارهای میان و بلندمدتی تعریف شده که تا اتمام شبکه پیگیری میشود تا مردم و صنایع بتوانند از این منبع خدادادی نهایت بهره را ببرند.
دولت اعتبار لازم را برای اجرای پروژه انتقال آب خلیج فارس تخصیص میدهد
جعفری اضافه کرد: کرمان به لحاظ منابع آب دچار کمبودهایی است اما اقدامات خوبی در این حوزه حال انجام و پروژه هایی نیز در این بخش اجرا شده است.
وی یادآور شد: خط انتقال آب از خلیج فارس برای بلندمدت ظرفیت خوبی در زمینه تامین آب کرمان به شمار می رود و ضمن برنامه ریزی برای پروژه صفارود می توانیم از آن برای تامین آب آشامیدنی کرمان استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت انتقال آب از خلیج فارس گفت: این پروژه در ۲ بخش فعالیت می کند که اعتبار لازم در بخش دولتی تخصیص مییابد و در این حوزه صنعت کارهای خوبی انجام داده که امیدواریم ادامه یابد.
علی رشیدی مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان نیز در این خصوص گفت: این پروژه به یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۱۹۰ میلیارد تومان آن را از روش های مختلف طی سال ۱۴۰۱ تامین اعتبار می کنیم و مناقصه آن را برگزار کردیم.
۲ هزار میلیارد تومان در فاضلاب کرمان هزینه شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان نیز گفت: ۲ هزار میلیارد تومان در پروژه های فاضلاب استان (کرمان، سیرجان و زرند) سرمایه گذاری شده که با حمایت های شرکت مهندسی آبفا و استانداری کرمان امیدواریم با سرعت بیشتری افتتاح شود.
محمد طاهری افزود: پروژه فاضلاب کرمان در حوزه مشارکت بخش خصوصی از جمله شرکت های Bmm (فولاد بوتیای ایرانیان، معیار صنعت و مانا) ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اظهار داشت: این طرح برای افق ۱۴۲۵ طراحی شده که با شبکه اصلی و فرعی به طول یکهزار و ۹۷۰ کیلومتر، فاضلاب جمعیت ۹۶۳ هزار نفر را جمع آوری می کند.
وی تصریح کرد: این پروژه با ظرفیت ۱۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز آب فاضلاب کرمان را به چرخه مصرف بازمیگرداند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمان گفت: مدت قرارداد این پروژه با سرمایه پذیری شرکت آب و فاضلاب این استان و سرمایه گذاری بخش خصوصی ۲۹ سال (پنج سال دوره احداث و ۲۸ سال دوره بهره برداری) چهار سال همپوشانی دوره احداث و بهره برداری دارد.
وی یادآور شد: قرارداد این پروژه برای سرمایه گذاری ۱۳ هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال بوده که تاکنون ۱۲ هزار میلیارد ریال آن اجرا شده و در دوره احداث برای یکهزار و ۸۰ نفر و در دوره بهره برداری ۱۵۰ سال اشتغالزایی می کند.
طاهری افزود: شبکه جمع آوری اصلی و فرعی پروژه با اجرای ۵۶۵ کیلومتر ۳۷ درصد، خط انتقال با اجرای ۱۳.۳ کیلومتر ۹۵ درصد و برقراری انشعاب با انجام سه هزار و ۳۳۵ فقره ۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تعهدات تصفیه خانه۹۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است که ۲۳ درصد آن اجرایی شده است.
وی یادآور شد: پروژه فاضلاب سیرجان ۳۳۰ نفر اشتغالزایی و در مجموع ۷۷ درصد پیشرفت فیکی دارد که امیدواریم تا ۲ ماه آینده بهره برداری شود.
طاهری گفت: فاضلاب زرند از سال ۹۸ آغاز شد که ۲۱۷ میلیارد تومان قرارداد پروژه است و در زمان اجرای طرح ۲۵۰ و زمان بهره برداری ۹۰ نفر اشتغالزایی کرده و ۴۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
پیمانکار پروژه فاضلاب کرمان نیز گفت: اگر حمایت مسئولان و شهرداری نباشد، حرکت بر طبق هدف گذاری دشوار است و این پروژه با روش های نوین دنیا اجرایی می شود که در اجرای آن فرهنگ سازی و مراقبت ایمنی را هم دنبال کردیم.
همچنین در این بازدید معاون بهره برداری و معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمان و سایر حضور داشتند.
نظر شما