قنبر نارویی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: کشت گلرنگ در لاشار نسبت به سال قبل ۲ برابر شده و علت این افزایش پایین بودن نیاز آبی و استقبال کشاورزان منطقه از این محصول است.
وی ادامه داد: تغییر الگو ی کشت با هدف مقابله با پدیده خشکسالی از عوامل انتخاب گیاه روغنی گلرنگ برای کشت در شهرستان لاشار است.
مدیر جهادکشاورزی لاشار گفت: برداشت گلرنگ تا پایان فروردین ماه ادامه دارد و عملکرد این محصول در هر هکتار۱۸۰ تا ۲۰۰کیلوگرم گل گلرنگ است.
وی بیان کرد: گلرنگ برداشت شده علاوهبر خود شهرستان به زاهدان و استان های همجوار صادر و پیش بینی میشود تا پایان فصل برداشت بیشاز یک تن ۵٠٠ کیلوگرم گل گلرنگ از اراضی کشاورزی شهرستان برداشت شود.
به گزارش ایرنا گلرنگ (کاجیره) یا کاغاله گیاهی است یکساله که ارتفاع آن به حدود ۶۰ سانتیمتر می رسد.
برگ های آن پهن، دندانه دار و بدون دمبرگ است که گل های آن منفرد، لوله ای و به رنگ زرد مایل به قرمز بوده که در انتهای ساقه ظاهر می شود.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
نظر شما