۴۱ درصد موارد ابتلا به کرونا در جهان زمستان ۱۴۰۰ رخ داد

تهران- ایرنا- رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری گفت: آخرین اطلاعات سامانه نماگر کووید ۱۹ نشان می دهد میزان کل بیماران مبتلا به کرونا در دنیا تا پایان اسفندماه سال گذشته به بیش از ۴۷۱ میلیون نفر رسید و بیش از ۴۱ درصد از این بیماران در سه ماه دی، بهمن و اسفند سال ۱۴۰۰ به کرونا مبتلا شدند.

به گزارش ایرنا از موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، محمدجواد دهقانی با اشاره به آخرین اطلاعات از سامانه نماگر کووید ۱۹، اظهار داشت: جمعیت بیماران کشور در دی ماه سال گذشته ۶۰ هزار نفر، بهمن ۶۸۹ هزار نفر، در اسفند به ۲۱۵ هزار نفر و بدین ترتیب، کل جمعیت بیمار کشور تا آخر اسفند به بیش از هفت میلیون و ۱۴۱ هزار نفر رسید. همچنین تعداد بیماران دنیا در دی ماه ۶۶ میلیون نفر، در بهمن ۸۰ میلیون نفر و در اسفند ۴۷ میلیون بود؛ در نتیجه میزان کل بیماران دنیا تا آخر اسفند به بیش از ۴۷۱ میلیون نفر رسید. بر این اساس بیش از ۴۱ درصد از کل بیماران دنیا در سه ماه دی، بهمن و اسفند سال ۱۴۰۰ بود.

میزان متوسط رشد روزانه کرونا

دهقانی گفت: میزان متوسط رشد روزانه بیماری کشور در دی ۰.۰۴ درصد، بهمن ۰.۳۵ درصد و در اسفند برابر با ۰.۱۱ بود؛ ایران با این متوسط رشد روزانه بیماری در اسفند در میان کشورهای همزمان (۱۳ کشور همزمان در انتشار کووید -۱۹: چین، روسیه، ترکیه، برزیل، اسپانیا، آمریکا، فرانسه، ایران، کانادا، انگلیس، آلمان، پاکستان و ایتالیا) در جایگاه ۱۱ قرار گرفت. همچنین، در اسفند متوسط رشد روزانه بیماری در آلمان ۱.۱۳ درصد، چین ۰.۶۷ درصد و روسیه ۰.۵۱ درصد بود و به ترتیب در ردیف های اول تا سوم کشورهای همزمان قرار گرفتند. 

وی ادامه داد: بررسی ها حاکی از آن است که ایران در میان کشورهای با جمعیت بیش از ۲ میلیون بیمار (۴۰ کشور) از نظر متوسط رشد روزانه بیماری در بهمن (با ۰.۳۳درصد) در جایگاه ۳۵ و در اسفند (با ۰.۱۱ درصد) در جایگاه ۳۱ قرار گرفت. از نظر میزان متوسط رشد روزانه بیماری در میان این ۴۰ کشور، کره جنوبی با ۵.۷۴ درصد، ویتنام با ۳.۷۵ درصد، اتریش با ۱.۲۱ درصد، ژاپن با ۱.۱۷ درصد و آلمان با ۱.۱۳ درصد جزو پنج کشور اول بودند.

آمار جمعیت فوتی ایران در سال گذشته

رییس ISC در ادامه ارایه این گزارش به آمار جمعیت فوتی ایران در سال گذشته پرداخت و افزود: نتایج بررسی نشان می‌دهد آمار جمعیت فوتی ایران در دی ماه ۹۸۵ نفر، بهمن ۲ هزار و ۶۴۶ نفر و اسفند برابر با ۲ هزار و ۲۶۶ نفر بوده است. بر این اساس تا پایان اسفند، کل جمعیت فوتی کشور به ۱۳۹ هزار و ۶۱۰ نفر رسید. همچنین در سال ۹۹ تعداد فوتی کشور ۶۰ هزار و ۵۸۹ نفر و در سال ۱۴۰۰ برابر با ۷۷ هزار و ۸۸۶ نفر بود. تعداد فوتی های دنیا در بهمن ۳۰۷ هزار و ۶۴۲ نفر بود که اسفند ماه به ۸۳ هزار و ۳۰۴ نفر کاهش یافت. در نتیجه میزان کل فوتی دنیا تا آخر اسفند به بیش از ۶  میلیون و ۱۰۱ هزار نفر رسید.

دهقانی اظهار داشت: در میان کشورهای دنیا با بیش از ۲ میلیون بیمار (۴۰ کشور)، در اسفند ماه ایران با متوسط نرخ رشد روزانه فوتی ۰.۰۶ درصد در جایگاه ۱۲ قرار گرفت. در این ماه، کشورهای کره جنوبی با متوسط نرخ رشد روزانه فوتی ۰.۳۷ درصد، ژاپن ۰.۳۴ درصد و دانمارک ۰.۲۹ درصد به ترتیب در جایگاه‌های اول تا سوم قرار دارند. میزان متوسط رشد فوتی روزانه دنیا در سال ۹۹ برابر با ۱.۵۸ درصد و در سال ۱۴۰۰ برابر با ۰.۲۳ درصد بود.

وی تصریح کرد: میزان درصد فوتی نسبت به بیماری (میزان کشندگی) در دنیا در سال ۹۹ برابر با ۲.۲۱ درصد و در سال ۱۴۰۰ برابر با ۰.۹۸ درصد بوده است. در سال ۹۹ کشورهای مکزیک، پرو و ایران به ترتیب با ۹.۰۲ درصد، ۳.۴۳ درصد و ۳.۴۲ درصد بیشترین میزان کشندگی را داشته اند. میزان کشندگی ۲.۲۱ درصد به معنای این است که از هر ۱۰۰ نفر بیمار ۲.۲۱ نفر فوت کرده اند. در سال ۱۴۰۰ نیز کشورهای پرو با ۷.۷۸ درصد، مکزیک با ۳.۶۳ درصد و اندونزی با ۲.۵۴ درصد به ترتیب بیشترین درصد کشندگی را داشته اند. میزان درصد کشندگی بیماری در ایران در سال ۱۴۰۰ برابر با ۱.۴۶ درصد بود و در جایگاه ۱۲ دنیا قرار داشت.     
 
 

بررسی آمار شیوع بیماری

دهقانی با ارائه نتایج و آمار سامانه کووید-۱۹ به همراه تحلیل های مقایسه ای وضعیت بیماری در کشور و دنیا گفت: روند آمار انتشار بیماری در کشورهای همزمان با جمعیت بیماران کمتر از ۲۰ میلیون نفر برای سال ۱۴۰۰ در نمودار یک نشان داده شده است. در این نمودار محور افقی بیانگر روز و از اول فروردین تا آخر اسفند ۱۴۰۰ و محور عمودی جمعیت بیمار است. کشورهای همزمان با جمعیت بیمار کمتر از ۲۰ میلیون نفر تا آخر اسفند ۱۴۰۰ به ترتیب صعودی عبارت از آلمان، روسیه، ترکیه، ایتالیا، اسپانیا، ایران، کانادا، پاکستان و چین بود. همچنین چهار کشور دیگر (آمریکا، برزیل، فرانسه و انگلیس) دارای جمعیت بیمار بالای ۲۰ میلیون بودند و در نمودار ظاهر نشده‌اند. 

۴۱ درصد موارد ابتلا به کرونا در جهان در زمستان ۱۴۰۰ رخ داد
 

به گفته رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری، تعداد کل بیماران جدید دنیا که دی ماه ۶۶ میلیون و ۴۲۳ هزار نفر و بهمن ۸۰ میلیون و ۵۸۱ هزار نفر بود، اسفند به ۴۷ میلیون و ۵۰۵ هزار نفر کاهش یافت. مقایسه کشورهای همزمان در جدول نشان می‌دهد کاهش زیاد تعداد بیماران جدید در اسفند نسبت به بهمن در اغلب کشورها به جز آلمان و چین اتفاق افتاده است. به طور خاص، کاهش یک هفتمی در آمریکا (از ۹.۵ میلیون نفر به ۱.۳ میلیون نفر) و یک سومی کشورهای برزیل، فرانسه و ایران از جمله آنهاست. از طرف دیگر افزایش ۱۱ برابری جمعیت بیماران جدید در کشور چین در اسفند نسبت به بهمن (۲ هزار نفر به ۲۲ هزار نفر) مشاهده می‌شود.

۴۱ درصد موارد ابتلا به کرونا در جهان در زمستان ۱۴۰۰ رخ داد

بررسی وضعیت بیماری و فوتی در دنیا در سال های  ۹۹ و ۱۴۰۰

رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری در ادامه، گفت: نمودارهای پنج و ۶ روند شیوع بیماری و نیز فوتی در دنیا در ماه های مختلف در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ را نشان می‌دهند. همانطور که از نمودار پنج ملاحظه می‌شود از زمان ظهور بیماری در دنیا بیشترین آمار ثبت شده بیماری در سال ۹۹ در دی ماه و برابر با ۱۹ میلیون و ۴۵۰ هزار نفر و نیز بیشترین میزان بیماری در سال ۱۴۰۰ در  بهمن ماه به میزان ۸۰ میلیون و ۵۸۰ هزار نفر بوده است.  

۴۱ درصد موارد ابتلا به کرونا در جهان در زمستان ۱۴۰۰ رخ داد

وی ادامه داد: بررسی نمودار ۶ نشان می‌دهد بالاترین میزان فوتی دنیا در سال ۹۹ برابر با ۳۸۷ هزار نفر و در بهمن ماه و نیز بالاترین میزان فوتی در سال ۱۴۰۰ در خرداد آن سال و برابر با ۴۲۵ هزار نفر بود. کل فوتی دنیا در سال ۹۹ برابر با ۲ میلیون و ۷۱۲ هزار نفر و در سال ۱۴۰۰ برابر با سه میلیون و ۳۸۰ هزار نفر و میزان جمعیت فوتی کشور در سال ۹۹ برابر با ۶۰ هزار و ۵۸۹ نفر و در سال ۱۴۰۰ برابر با  ۷۷ هزار و ۸۸۶ نفر بوده است.

میزان متوسط رشد روزانه کرونا در دنیا

دهقانی همچنین درباره میزان متوسط رشد روزانه کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: میزان متوسط نرخ رشد روزانه بیماری کشورهای با جمعیت بیمار فعلی بیش از ۲ میلیون نفر (۴۰ کشور) در ۲ سال ۹۹ و ۱۴۰۰ نشان داده شده است. میزان متوسط نرخ رشد روزانه بیماری در دنیا در سال ۹۹ برابر با ۱.۷۲ درصد بود که در آن سال کشورهای هند با ۳.۰۶ درصد، اوکراین با ۲.۹۳ درصد و روسیه با ۲.۷۹ درصد به ترتیب بیشترین متوسط نرخ رشد را داشته اند. نرخ رشد متوسط روزانه بیماری در سال ۹۹ در ایران برابر با ۱.۲۶ درصد بود و در انتهای این کشورها قرار دارد.

۴۱ درصد موارد ابتلا به کرونا در جهان در زمستان ۱۴۰۰ رخ داد

به گزارش ایرنا، موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، برای تسریع فرایند اطلاع رسانی در زمینه یافته های جدید علمی در مورد ویروس کووید-۱۹ سامانه نماگرکووید-۱۹ (ISC COVID-۱۹ Visualizer) را از ابتدای بروز بیماری راه اندازی کرد. اطلاعات این پایگاه شامل جدیدترین مقالات علمی تمام متن منتشر شده، پیش چاپ و آمار مربوط به وضعیت انتشار بیماری بر اساس نقشه جهانی از وضعیت همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ است. آدرس وبگاه این سامانه https://maps.isc.ac/covid۱۹ است که از طریق وبگاه اصلی موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) https://www.isc.ac در دسترس قرار دارد.

این سامانه همچنین به درخواست سازمان همکاری های اقتصادی کشورهای عضو دی هشت (D۸) برای بهره برداری کشورهای عضو، در فروردین ماه ۱۳۹۹ با حضور نمایندگان کشورهای عضو این سازمان به دعوت مرکز بهداشت و حمایت اجتماعی سازمان D۸ (D۸-HSP) و نیز مرکز بهداشت جهانی (Chatham House) لندن به صورت ویدیوکنفرانس رونمایی شد.

در حال حاضر حدود ۱۸ هزار و ۹ مدرک از آخرین یافته های علمی در خصوص ویروس کووید-۱۹ در قالب مقاله تمام متن چاپ شده و پیش چاپ در این سامانه در دسترس محققان و پژوهشگران قرار دارد. ایران با ۲۸۳ مقاله جایگاه دهم دنیا را در پژوهش و تحقیق و یافته‌های جدید در خصوص ویروس کووید-۱۹ دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha