تاریک و روشن‌های گزارش شهردار تهران در صحن شورا

تهران - ایرنا - شهردار تهران امروز - یکشنبه ۱۴ فروردین - با حضور در صحن شورای شهر گزارشی از ششمین نشست مجمع عمومی شهرداران آسیایی، از استقبال بهار، قرارگاه اجتماعی و مسکن ارائه کرد اما این گزارش با واکنش‌های متفاوت اعضای شورا روبرو شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران امروز یکشنبه در پنجاه و پنجمین جلسه خود، میزبان علیرضا زاکانی شهرداری تهران بود تا گزارش خود را ارائه کند.

عملکرد نامناسب شهرداری در شهر ری
پس از ارائه گزارش شهردار تهران، احمد صادقی عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه انتقادی که ارائه می‌کنم نافی تلاش‌های مدیریت شهری نیست، گفت: گزارش‌های خوبی ارائه می‌شود اما اطلاع‌رسانی مناسبی از آن انجام نمی‌شود و مردم از این گزارش، اطلاع ندارند.

وی درباره طرح استقبال از بهار شهرداری تهران گفت: گزارشی که شهردار تهران ارائه کرد در مناطق مرکزی و شمال شهر بوده و در شهر ری این طرح بسیار ضعیف بود.

صادقی با تاکید بر اینکه باید به مناطق جنوبی از جمله منطقه ۲۰ شهرری توجه ویژه شود، افزود: در گذشته سطل‌های زباله نو را به مناطق شمالی تهران می‌بردند و  سطل‌های کهنه را به شهر ری می‌دادند اما ما قول داده بودیم که از این دست اتفاقات در شهرری نیفتد.

وی با بیان اینکه در گزارش شهردار تهران از پهن شدن فرش گل ۲۱ متری سخن گفته شد، اظهارداشت: من هرچه گشتم فرش گل را در شهرری پیدا نکردم اگر منطقه ۲۰ کوتاهی کرده یا اگر شهرری، دیده نشده هر دو عذر بدتر از گناه است.

صادقی با بیان اینکه ما آمدیم تا وضعیت مناطق جنوب تهران مناسب تر شود، ابراز امیدواری کرد هرچه سریعتر مجموعه فرهنگی ری راه‌اندازی شود تا جنوب تهران از این مجموعه بهره‌مند شوند.

شرایط دشوار مددجویان و مددکاران سامانسراها
زهرا شمس احسان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران از تلاش مدیران شهرداری به کارکنان شهرداری قدردانی و گفت: مسئله آسیب‌های اجتماعی و معتادان متجاهر که بر اساس قوانین شهرداری تهران نقش محوری و اساسی در این زمینه ندارد، موضوعی است که به آن اشاره می کنم.

وی افزود: شهرداری محوریت قرارگاه اجتماعی را بر عهده گرفته و جای قدردانی دارد اما در جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر باید اقدامات مناسبی انجام شود.

شمس احسان با اشاره به بازدید از سامانسرای خاورشهر، اظهارداشت: متاسفانه مددکاران و مددجویان این مجموعه شرایط دشواری دارند.

به گفته وی مددکاران مجموعه سامانسرای خاورشهر چالش‌های بسیار دارند و توان مراقبت از مددجویان را ندارند.

وی با بیان اینکه لازم است در بهره‌برداری از این مجموعه‌ها بازنگری شود، گفت: بهتر است نیروهای شهرداری به صورت چرخشی در سامانسرا فعالیت کنند. ‌

شمس احسان در بخش دیگری از  واکنش به گزارش شهرداری تهران به موضوع ایجاد اتاق مادر و کودک در استان‌های تهران اشاره کرد و گفت: در بوستان‌های محله‌ای این موضوع در نظر گرفته شده‌اند اما در مناطق هفت و هشت و مناطق پایین میدان انقلاب که دارای سرانه فضای سبز کم است باید دقت بیشتری در انتخاب بوستان‌ها انجام شود.

وی ادامه داد: خواهش می کنم محدودیت حضور آقایان در بوستان‌هایی که برای مادر و کودک در نظر گرفته می شود منتفی شود.

عضو شورای شهر تهران از اداره کل امور بانوان خواست تا در گزینش بوستان‌ها دقت بیشتری داشته باشند.

درخواست تسهیل حمل و نقل شهروندان در ماه رمضان
نرجس سلیمانی عضو شورای شهر تهران خواستار تسهیل حمل و نقل شهروندان در ماه رمضان شد و اظهار داشت: تا پایان ماه رمضان به منظور توجه به احوال شهروندان طرح ترافیک از ساعت ۷:۳۰ آغاز شود و در نوبت عصر نیز یک فقره خروج رایگان به شهروندان ارائه گردد.

پیگیر از رده خارج شدن خودروها و موتورهای فرسوده باشید
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به اینکه برنامه های استقبال از بهار  در مناطق جنوبی تهران کم بوده است، اظهار داشت: در تماسی که با معاون خدمات شهری داشتم مقرر شد در اجرای برنامه های ماه مبارک رمضان، مناطق جنوبی به صورت ویژه دیده شوند.

وی ادامه داد: برای مثال شهرداری تهران باید به بوستان ولایت در جنوب تهران نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

پیرهادی بر ضرورت کاشت درختان مثمر در تهران تاکید کرد و گفت: در سخنان رهبر معظم انقلاب نیز به این موضوع تاکید شده است.

وی ادامه داد: شهرداری تهران در برخی از فضاهایی که امکان وجود دارد، به کاشت درختان مثمر توجه داشته باشد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در برخی کشورها درختان مثمر محصولات مناسبی می‌دهند و حتی ۱۰ برابر بازدهی بیشتری دارند، گفت: برخی از این گونه‌ها به کشور وارد شده و می‌توان از آنها بهره گرفت.

پیرهادی خواستار پیگیری از رده خارج شدن خودروها و موتورسیکلت های فرسوده و آلاینده شد و خطاب به زاکانی گفت: با توجه به حضور شهردار تهران در هیئت دولت باید این موضوع از طریق دولت پیگیری شود.

وی تاکید کرد اگر به طور جدی به این موضوع ورود نکنیم در حوزه آلودگی هوا به بحران می رسیم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در این باره هشدار می‌دهم که باید به موضوع خودروهای فرسوده ورود شود، گفت: وضعیت خودروسازی ایران نیز به گونه‌ای است که خودروهای هیبریدی تولید نمی‌شود و همچنان در تولید خودرو در دهه‌های گذشته مانده‌ایم.

وی تاکید کرد: اگر شهرداری تهران موضوع از رده خارج شدن خود را از دولت مطالبه نکند باید شاهد مرگ زودرس چند هزار نفر از شهروندان باشیم.

گزارش شهردار، در شأن شهرداری نبود
حبیب کاشانی عضو شورای اسلامی شهر تهران از گزارش شهرداری تهران انتقاد کرد و گفت: می‌دانیم که دوستان در شهرداری تهران کار سختی را انجام می‌دهند و اداره شهر ۷۵۰ کیلومتری با ۱۳ میلیون جمعیت کار سختی است اما گزارش ارائه شده در شأن شهرداری تهران نبود زیرا در سال‌های گذشته در برای مثال در بوستان ولایت همایش ۱۵ هزار نفری برگزار می شد.

وی با اشاره به پخش کلیپی از فعالیت‌های شهرداری تهران در نوروز در صحن شورا شهر، گفت: این کلیپ در سطح اجرایی برنامه‌های یک منطقه بود.

کاشانی با بیان اینکه زاکانی در گزارش خود از تحقق ۹۳ درصدی بودجه سال ۱۴۰۰ سخن گفتند، گفت:  اینکه در شش ماه دوم سال عملکرد بهتری داشتیم شکی نیست اما ۷۰ درصد بودجه ۱۴۰۰ محقق شده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت:  با شناختی که از شهردار تهران و همکاران وی در شهرداری داریم، موجب می‌شود توقع ما بیشتر باشد.

وی با بیان اینکه ۶۰ هزار میلیارد پایه کار ما در سال جاری است گفت: می دانیم که این تیم توانایی دارند و می توانند منابع مالی ایجاد کنند.

عضو شورای شهر تهران درباره گزارش شهردار تهران از معتادین متجاهر هم گفت: در گزارش شهردار تهران از تحت پوشش قرار دادن هفت هزار متجاهر سخن گفته شد اما این کار خارج از توان شهرداری تهران است.

وی گفت: شهرداری تهران برای سال ۱۴۰۱ بین ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان برای وعده غذای هر معتاد در نظر گرفته است و این در حالی است که برای وعده غذای آتش نشانان که به عنوان شبه نظامی در شهرداری تهران فعالیت دارند، روزانه ۵۵۰ تومان در نظر گرفته شده است.

وی خطاب به شهردار تهران گفت: نباید در هزینه کردن بودجه ها از اصل قضیه غفلت کنیم.

درخواست شفاف سازی قرارگاه مسکن
کاشانی در بخش دیگری از انتقاد خود به گزارش شهردار تهران گفت: در مورد مسکن واضح سخن بگویید و بگویید آورده شهرداری تهران چیست؟

وی افزود: اعلام می‌شود که یک میلیون مسکن تهیه می کنیم اما گفته نمی شود که آورده شهرداری تهران چیست و قرار است که چه کسانی از این مسکن بهره‌مند شوند.

کاشانی با بیان اینکه منکر این نیستیم که شهردار تهران در  تعطیلات روزانه بین ۱۷ تا ۱۸ ساعت کار می کرد، اظهار داشت: اما درباره قرارگاه مسکن مردم به ما مراجعه می‌کنند و ما باید پاسخگوی مردم باشیم.

امیدآفرینی صرفا بیان وعده و آرزو نیست 
مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به گزارش شهرداری تهران از شهردار خواست درباره قرارگاه مسکن مسکن شفاف‌سازی کند.

وی ادامه داد: اطلاعات من به عنوان رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری اطلاعات و مطالب کلی است و برای پرسش خبرنگاران پاسخ نداریم زیرا خود توجیه نیستیم.

عباسی درباره طرح استقبال از بهار شهرداری تهران گفت: این طرح نمونه بود برای آمادگی شهرداری تهران برای انجام ماموریت های جدید.

وی گفت: یکی از مواردی که در سخنان رهبر معظم انقلاب نیز وجود داشت امیدآفرینی بود اما امیدآفرینی صرفا بیان وعده و آرزو نیست بلکه باید شور و نشاط در کشور ایجاد شود.

عباسی تاکید کرد: کمیسیون معماری و شهرسازی گزارشی را آماده کرده است که محرمانه به شهردار تهران تقدیم می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha