مهدی ولی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: با وجودی که امسال با افزایش حدود ۵۰ درصدی عملیاتهای ترافیکی و جادهای نسبت به سال قبل مواجه بودیم؛ اما آمارهای امسال نسبت به نوروز سال ۹۸ کاهش داشته است.
وی دلیل این اتفاق را رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی و کاهش سفر نسبت به سالهای قبل دانست و گفت: البته همانند سالهای گذشته سوانح جادهای و ترافیکی بیشترین عملیاتهای سازمان امداد و نجات هلال احمر در نوروز بوده است.
بیش از ۵۰ درصد عملیات های امداد و نجات به حوادث ترافیکی و جادهای مرتبط بود
رئیس سازمان امداد و نجات با بیان اینکه عملیاتهای امداد و نجات هلال احمر در نوروز امسال افزایش ۷۰ درصدی داشت که بیش از ۵۰ درصد آن را حوادث ترافیکی و جادهای به خود اختصاص داده بود، افزود: جادههای اصفهان، فارس و خراسان رضوی بیشترین عملیات های امدادی را داشتند.
ولی پور میزان آمادگی سازمان های امدادی با توجه به سفرهای نوروزی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: آمادگی کامل برای مواجه با حوادث داشتیم و با بحران و مشکلی در این مدت برخورد نکردیم.
وی یکی از موضوعات در نوروز امسال را ازدحام مسافر بدون مکان اقامتی در شهرهای گردشگرپذیر اعلام کرد و افزود: بسیاری از مسافران بدون در نظر گرفتن محلی برای اقامت به سفر میروند در حالی که به دلیل ازدحام جایی برای اقامت پیدا نمیکنند و نهادهای مرتبط مانند وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز راهکاری برای این موضوع در نظر نگرفته بود.
رئیس سازمان امداد و نجات اظهارداشت: مسافران در این شرایط از امدادگران هلال احمر تقاضای چادر دارند که این امکان وجود ندارد زیرا هلال احمر موظف به ارائه چادر در صورت وقوع بحران و بلایا است.
طرح ملی امداد و نجات نوروز ۱۴۰۱ از ۲۵ اسفند سال گذشته در یکهزار و ۴۰۰ پایگاه ثابت، پست موقت و سیار امداد و نجات جاده ای و مراکز عملیاتی سراسر کشور آغاز شده و تا ۱۵ فرودین ادامه دارد.
این طرح از ظرفیت ۲۰ هزار نیرو که از این تعداد حدود ۱۳ هزار نفر امدادگر و نجاتگر آموزش دیده و هفت هزار نفر نیز نیروی آماده مجرب، به کارگیری سه هزار دستگاه خودرو و ۱۹ فروند بالگرد امدادی در طول اجرای طرح ملی امداد و نجات جمعیت هلال احمر برخوردار است.
نظر شما