دکتر «عباس علیمرادیان» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هر ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، برای افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری دارو مصرف می کنند، همواره این سوال مطرح میشود که نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزه داری چگونه باید باشد و سوالات بسیاری در مورد نحوه استفاده دارو برای افراد ایجاد میشود.
وی اظهار داشت: هرگونه تغییر در مصرف داروها اعم از قطع و یا تغییر دُز باید حتما با مشورت داروساز و یا پزشک معالج باشد، همچنین در صورت صلاحدید پزشک معالج می تواند با تغییر دُز یا نوع دارو، تعداد مصرف دارو را به یک یا ۲ بار در روز تغییر دهد.
دکتر علیمرادیان در ادامه خاطر نشان کرد :همچنین واکسن کرونا منافاتی با روزه داری ندارد و روزه داران ترجیحا قبل از دریافت واکسن، سحری میل کرده و در صورت بروز عوارض به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: در بارداری، شیردهی و بیماری های مزمن به خصوص در سالمندان مانند دیابت، فشار خون و اختلالات غده تیروئید پیش از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: افراد با بیماریهای مزمن که روزه میگیرند در طول روز پایشهای ضروری مثل اندازه گیری فشار و قند خون را انجام دهند.
نظر شما