بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

تهران- ایرنا- تاکید مدیرکل هنرهای نمایشی بر تقویت هنر تئاتر پس از کرونا، سقوط بازیگر نمایش «دکتر نون..» به چاه سالن اصلی مجموعه تئاترشهر و تولید نمایشی بر مبنای زندگی پروین اعتصامی؛ مهم‌ترین اخبار حوزه هنرهای نمایشی در شروع رسمی روزهای اجرایی، اداری و مدیریتی سال ۱۴۰۱ را به خود اختصاص داده‌است.

به گزارش خبرنگار تئاتر ایرنا، آغاز بهار ۱۴۰۱ خورشیدی و قدم گذاشتن در قرن جدید در حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر از جمله حوزه هنرهای نمایشی با اتفاقات، حوادث و اخباری فراتر از حد انتظار مواجه بود.

به‌گونه‌ای که هم‌زمان با هفتم فروردین‌ماه مصادف با روز ملی هنرهای نمایشی برخلاف بهار سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ که به‌سبب درگیری کل کشور به ویروس کرونا شاهد اجرای آثار نمایشی و اقبال هنرمندان به تولید و ارائه آثار نمایشی به عموم مخاطبان نبودیم، بهار قرن جدید درست در نقطه مقابل با حضور حداکثری گروه‌های نمایشی در تولید و میزبانی از دوست‌داران هنر نمایش مواجه بود.

همچنین بعد از دو هفته تعطیلات نوروزی و همزمان با شروع رسمی فعالیت‌های مدیریت، اداری و اجرایی، مدیران و متولیان عرصه هنرهای نمایشی برای برنامه‌ریزی هر چه پُربارتر سال جدید تئاتری از یک‌سو و از سوی دیگر گام برداشتن بدنه هنرمندان تئاتر برای بال‌وپر دادن هرچه بیشتر به عرصه تولیدات تئاتری که طی دو سال اخیر روزهای رکود و سکون فراوانی را پشت سر گذاشته است با جدیت بیشتری وارد میدان عمل و اجرا شده‌اند.

هرچند با وجود تمامی آن اقدامات، عرصه تئاتر کشور طی همین روزهای نخست فعالیت از حادثه و حاشیه درامان نبوده است که مهم‌ترین آن سقوط به غلامرضا پودینه بازیگر نمایش «دکتر نون...» به کارگردانی هادی مرزبان که طی این ایام در مجموعه تئاترشهر به صحنه رفته‌است به بخش ماشینری سالن اصلی این مجموعه و در ادامه سقوط او به چاه عمیق موجود در آن بخش که خوشبختانه با حضور به‌موقع نیروهای آتش‌نشانی و مأموران اورژانس ختم به خیر شد همراه بود.

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

سیاست‌گذاری‌های مناسب برای تقویت هنر تئاتر پس از کرونا

کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهاردهم فروردین به دیدار نوروزی با هیات مدیره رفت .

دراین دیدار صمیمانه، مهدی ابدالی معاون اداره کل، ایرج راد رئیس هیات مدیره خانه تئاتر به همراه اصغر همت، مریم کاظمی و مهدی قلعه حضور داشتند، بر پیشرفت مناسبات میان اداره کل هنرهای نمایشی و خانه تئاتر در سال جدید تاکید شد.

از نکات مهم این دیدار می‌توان بر تاکید حاضران بر گسترش سیاست‌گذاری‌های مناسب جهت تقویت هنر تئاتر بعد از آسیب‌هایی که بیماری کرونا با خود به همراه داشت اشاره کرد.

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

سرنوشت بازیگر «دکتر نون...» در چاه سالن اصلی تئاترشهر / حادثه‌ای که ختم به خیر شد

غلامرضا پودینه بازیگر پیشکسوت و شناخته‌شده تئاتر از جمله گروه بازیگران نمایش «دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد» به کارگردانی هادی مرزبان که این شب‌ها در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر به صحنه می‌رود، به‌سبب تاریکی پشت صحنه سالن اصلی این مجموعه به داخل بخش ماشینری سالن و سپس به داخل چاه عمیقی که آن‌جا قرار داشت سقوط کرد که خوشبختانه با حضور نیروهای امدادی و آتش‌نشانی این حادثه ختم به خیر شد.

هادی مرزبان کارگردان نمایش دکتر نون در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر ایرنا با تایید این خبر گفت: پیش‌از هر چیز باید بگویم با وجود اتفاق ناخوشایندی که شاهدش بودیم با حضور به‌موقع ماموران آتش‌نشانی و نیروهای اورژانس، این بازیگر از چاه بیرون آورده شد و به سرعت به بیمارستان منتقل شد. خوشبختانه این حادثه ختم به خیر شد و در حال حاضر حال جسمی آقای پودینه خوب است.

مرزبان خاطرنشان کرد: مدیریت مجموعه تئاترشهر این تضمین را به گروه نمایش و غلامرضا پودینه (بازیگر مصدوم) داده‌ است که کلیه هزینه‌های مراحل درمان تا زمان بهبودی کامل از طرف مجموعه تئاترشهر پرداخت خواهد شد.

آقای پودینه مانند بسیاری دیگر از بازیگران شاغل در حوزه تئاتر متأسفانه فاقد بیمه است. اگر حمایت مالی مدیریت تئاترشهر نبود قطعا پرداخت هزینه‌های بالای عمل جراحی، بستری بودن در بیمارستان و سپری کردن دوران نقاهت؛ از نظر مالی برای این بازیگر سختی‌های متعددی با خود همراه داشت. اما با وجود حمایت تئاترشهر، خوشبختانه دغدغه مساله مالی ذهن این بازیگر پیشکسوت و خانواده وی را مشغول نخواهد کرد.

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

اجراهای «دکتر نون...» متوقف نخواهد شد

کارگردان نمایش «دکتر نون...» در پاسخ به این پرسش که میزان آسیب‌دیدگی آقای پودینه تا چه میزان است اظهار داشت: پای این بازیگر دچار شکستگی شده که گچ گرفته شد و طبق معاینات اولیه به زودی، پزشکان کمر او را جراحی خواهند کرد. امیدواریم که هرچه سریع‌تر شاهد بهبودی و سلامت کامل این بازیگر و بازگشتش به صحنه‌های نمایشی باشیم.

هرچند عدم حضور بازیگری که بعد از چندین ماه تمرین شب‌های نخست اجرای یک اثر نمایشی را پشت سر گذاشته و ادامه به سبب مصدومیت دیگر کنار گروه نیست، برای هر گروه نمایشی بسیار سخت و سنگین است؛ اما در روند اجراهای نمایش «دکتر نون...» خللی وارد نخواهد شد و این نمایش با حضور بازیگر جایگزین در راستای تکریم و پاسخ‌گویی به مخاطبانی که بلیت اجرای این نمایش را پیش از این پیش‌خرید کرده بودند به صحنه خواهد رفت.

به گزارش ایرنا، نمایش «دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد»، بر اساس داستانی به همین نام از شهرام رحیمیان به کارگردانی هادی مرزبان از هفتم فروردین ماه (همزمان با رروز ملی هنرهای نمایشی) اجراهایش را در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر آغاز کرده است.

در این اثر نمایشی که همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹:۳۰ در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر با مدت زمان ۹۵ دقیقه به استقبال مخاطبان می‌رود؛ حامد کمیلی، بهنام تشکر، شیوا مکی‌نیان، عارفه معماریان، زهره پرتوی، کامبیز امینی، علی خازنی، محمدرضا بختیاری، سامان تیرانداز، مرجان آقانوری و جمعی از هنرجویان و دانشجویان رشته تئاتر به عنوان بازیگر حضور دارند.

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

جادوی صحنه حضور پروین اعتصامی را در تئاترشهر محقق کرد

گروه اجرایی نمایش «پروین» به نویسندگی و کارگردانی حسین کیانی، همزمان با هشتادویکمین سال‌روز درگذشت پروین اعتصامی شاعر بلندآوازه معاصر کشورمان، تمرینات خود را برای زنده ساختن نام و یاد این شاعر بزرگ معاصر آغاز کرد. این اثر نمایشی از اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ نمایش در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر به صحنه خواهد رفت.

درام تاریخی و چهره‌نگارانه (پرتره) پروین، برشی از زندگی پروین اعتصامی، شاعر بلندآوازه و معاصر کشورمان است. نمایشنامه این اثر به قلم حسین کیانی ۲۶ دی‌ ۱۴۰۰ در تالار مشاهیر مجموعه‌ تئاترشهر رونمایی و همان زمان توسط انتشارات نمایش روانه بازار کتاب شد.

به گزارش ایرنا، تنها اثر چاپ و منتشرشده از زنده‌نام پروین اعتصامی (متولد ۲۵ اسفند ۱۲۸۵ – متوفی ۱۵ فروردین ۱۳۲۰)، دیوان اشعار او با ۶۰۶ شعر در قالب‌های مثنوی، قطعه و قصیده است.

اعتصامی بیشتر به دلیل به کار بردن سبک شعریِ مناظره و سوال و جواب در شعرهایش معروف است و از جمله اشعار بسیار خوانده و شنیده شده‌ او که ۸۱ سالِ پیش، در ۳۵ سالگی در اثر ابتلا به بیماری حصبه درگذشت می‌توان به اشک یتیم، در تعزیت پدر، زن در ایران، پند و نصیحت، ای مرغک، آرزوی پرواز و متاع جوانی اشاره کرد. 

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

ضعف مدیریت فرهنگی و هنری آسیب مهم هنر انقلاب است

محمود فرهنگ مدیر دفتر تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: ضعف مدیریت فرهنگی و هنری در سال‌های اخیر به هنر انقلاب آسیب رسانده و باعث شده تا تنها اقداماتی ویترینی و سطحی در کارنامه عملکرد مدیران ثبت شود.

فرهنگ در آستانه برگزاری هفتمین هفته هنر انقلاب و معرفی چهره سال هنر انقلاب حوزه هنری، با آسیب شناسی جریان هنری در سال‌های بعد از انقلاب تاکنون با بیان آنکه اگرچه همچنان باید آرمان‌های انقلاب اسلامی را فراتر دانست اما به عنوان مثال در رشته‌هایی از فرهنگ و هنر، نظیر ادبیات دفاع مقدس، تلاش‌هایی جدی صورت گرفته است افزود: با این حال متأسفانه در بسیاری از حوزه‌ها در بازنمایی هنر انقلاب غفلت کرده‌ایم. در هنر تئاتر شاید لحظاتی و اتفاقاتی نسبتاً جدی را در هنرهای نمایشی برای مفاهیم و ارزش‌های انقلابی رقم زده باشیم که به ویژه در جشنواره‌ها نمود یافته است اما رسالت اصلی که همان هنر تراز انقلاب اسلامی است، محقق نشده و جا مانده‌ایم.

حتی هنرمندانی را که باید در مسیر رسیدن به بلوغ فرهنگی پیشرو باشند، تربیت نکرده‌ایم، به نظر می‌رسد در این زمان ریل‌های فرهنگی در تئاتر تغییر کرده و به ویژه در سال‌های اخیر نسبت به تئاتر بی‌مهری‌های فراوانی صورت گرفته است. هنرمندان انقلابی مورد حمایت دولت‌ها قرار نگرفته‌اند، در حالی‌که هنرمند باید انگیزه‌ای برای خلق داشته باشد اما وقتی هنرشان مخاطب نداشته و مورد حمایت قرار نمی‌گیرد ناامید می‌شوند.

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

هنرمند مردمی کیست و چه خصوصیاتی دارد؟

فرهنگ با ارائه تعریفی از هنرمند مردمی و متعهد عنوان کرد: هنرمندی مردمی به آرمان‌های مردم نگاه و توجه می‌کند و جامعه هدف او در تولید هنر، آرمان‌هایی است که ملت به خاطرش انقلاب کرده و جوانانی جان خود را در راهش فدا کرده‌اند.

اگر هدف هنرمند صرفاً شهرت یا «هنر برای هنر» باشد، دیگر از تعریف هنر متعهد فاصله گرفته است، بلکه هنرمند باید خود جلوتر از مردم باشد. از طرفی دیگر جوانان رشید مدافع سرزمین نیز خود هنرمند هستند، آنانی که امروز برای دفاع از حرمین جان خود را فدا می‌کنند از هنرمندان پیشروترند.

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

تخفیف ۵۰ درصدی تئاترشهر به دانشجویان

مجموعه تئاترشهر در راستای احیای سنتی که اجرای آن چند سالی بود متوقف شده بود، طرح «یک‌شنبه‌های دانشجویی» را با هدف تخفیف ۵۰درصدی بلیت آثار این مجموعه به دانشجویان تمامی رشته‌ها آغاز کرد.

بر اسن اساس بلیت آثار نمایشی به صحنه رفته در تالارهای مختلف مجموعه تئاترشهر روزهای یکشنبه هر هفته برای دانشجویان تمامی رشته‌های تحصیلی به صورت نیم بها ارائه خواهد شد.

دانشجویان تمامی رشته‌های تحصیلی روزهای یکشنبه هر هفته می‌توانند با «مراجعه حضوری» به گیشه تئاتر شهر با ارائه کارت دانشجویی خود از تسهیلات تخفیف ۵۰ درصدی بلیت آثار نمایشی به صحنه رفته در این مجموعه بهره مند شوند.

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

بهار تمام نشدنی تئاتر ایران

نمایش عمونوروز و ننه‌سرما در بهار نوروزخوانان به نویسندگی و کارگردانی جواد انصافی در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صحنه می‌رود.

این اثر نمایشی با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با فرهنگ بومی و ملی ایران و شناخت آداب و رسوم عید باستانی نوروز در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون تولید شده است.

بازیگران و بازی‌دهندگان‌ عروسک این نمایش جواد انصافی‌، حمید رئوف‌تبار، فروغ یزدان، رضا معراجی، امیرمحمد و امیرحسین انصافی، نیلوفر سیاری، تینا نوروزی، مرضیه محمدی، هانیه رهگذر و احسان محبیان هستند.

نمایش عمونوروز و ننه‌سرما در بهار نوروزخوانان از روز سه‌شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۱) با حضور داوود فتحعلی‌بیگی کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئرتر کشور زنگ اجرایش نواحته شد و همه روزه ساعت ۱۷ در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در پارک لاله تهران میزبان کودکان و نوجوانان است.

بلعیدن بازیگر «دکتر نون...» توسط چاه تئاترشهر/ پروینِ شاعر، بازیگر تئاتر می‌شود

میزبانی ۱۷ تماشاخانه پایتخت از ۴۲ نمایش

آنچنان که در ابتدای این گزارش شرحش رفت طی دو بهار گذشته به‌سبب شیوع ویروس کرونا، فروردین بسیار آرامی (با وجود یکی از فصل‌های گرم اجراهای نمایشی و رونق بخش اقتصاد تئاتر کشور) را از نظر تعداد اجراها پشت سر گذاشتیم؛ اما هم‌زمان با هفتم فروردین ۱۴۰۱ و به ‌مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی، شاهد آغاز فعالیت اجراهای نمایشی در سراسر کشور بودیم.

به  نحوی که همزمان با روز ملی هنرهای نمایشی؛ هشت تماشاخانه پایتخت با میزبانی از ۱۱ اثر نمایشی فصل نوین اجراهای تئاتری در قرن جدید را آغاز کردند.

حال تنها با گذشت یک هفته از شروع فصل جدید اجراهای نمایشی با رشد چهار برابری اجراها مواجه هستیم؛ به‌گونه‌ای که طی هفته پیش رو ۱۷ تماشاخانه دولتی و خصوصی در پایتخت از ۴۲ اثر نمایشی متنوع برای پاسخ‌دهی به سلایق مختلف مخاطبان میزبانی می‌کنند.

گزارش کامل اجراها و آشنایی هر چه بیشتر با عوامل و سالن‌های میزبان آثار نمایشی را می‌توانید در گزارش تشریحی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مشاهده کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha