فاروق سخنور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیرو جلسه تعیین میزان حقابه تالابهای مهاباد، رهاسازی حدود سه میلیون متر مکعب به تصویب رسید که بر همین اساس در مرحله نخست ۲ میلیون متر مکعب آب از دریاچه سد این شهرستان برای احیای تالاب بین المللی قوپی باباعلی در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: این تالاب فاقد حقابه از محل دریاچه سد مهاباد است، اما در تلاش هستیم تا با مکاتبات لازم حقابه ثابتی برای آن در نظر گرفته شود تا همه ساله با رهاسازی آب به این تالاب به ویژه در فصل تابستان این تالاب بین المللی با مشکل خشک شدن مواجه نشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد بیان کرد: پارسال به دلیل عدم اختصاص حقابه کافی به آن و از سویی خشکسالی و کاهش آب چشمههای تامین کننده آن، آبگیری این تالاب بصورت کامل صورت نپذیرفته بود که در ماههای اخیر با پیگیریهای انجام شده ، رهاسازی آب به تالاب به تصویب رسید.
سخنور اضافه کرد: این تالاب با ویژگیهای طبیعی خود یکی از بهترین زیستگاههای پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.
وی گفت: این تالاب همچنین دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است و پرندگانی نظیر اردک سرسبز، حنایی، آنقوت، انواع غاز وحشی و تنجه در آن زیست میکنند.
سخنور افزود: تالاب های این شهرستان به دلیل امنیت و شرایطی مناسبی که برای پرندگان به وجود آمده، استراحتگاه بسیار مناسبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همهساله در مسیر پرواز خود وارد آنها میشوند.
به گزارش ایرنا، تالاب بینالمللی قوپی باباعلی مهاباد در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.
در شهرستان مهاباد نیز علاوه بر تالاب بینالمللی «قوپی باباعلی» ، تالاب بین المللی «کانی برازان» ،«حسن خان» و «گروس» و تالابهای فصلی دیگری از جمله «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.
نظر شما