سام مردانی روز چهارشنبه در جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان افزود:هماکنون روزانه بیش از ۸۷ تن مرغ در استان کشتار و عرضه میشود که این میزان جوابگوی نیاز استان است.
وی اظهار داشت: پارسال ۱۶ میلیون و ۶۸۷ هزار قطعه جوجهریزی در مرغداریهای استان انجام شد که نسبت به مدت مشابه ۱۸ درصد افزایش جوجهریزی و تولید در سطح مرغداریهای استان داشت و برای تامین مرغ مورد نیاز در ایام ماه مبارک رمضان نیز در اسفندماه ۱۴۰۰ یک میلیون و ۶۴۸ هزار قطعه جوجهریزی انجام شد.
وی به برخی نابسامانی در تولید و قیمت تخممرغ در سطح استان اشاره کرد و گفت: جلسات هماهنگی با مالکان سه واحد مرغداری مرغتخمگذار فعال در سطح استان انجام شده تا ۴.۵ تن(چهار و نیم تن) تخم مرغ مورد نیاز استان را تامین کنند.
به گفته وی، هماکنون سه واحد مرغداری مرغ تخمگذار استان بین ۶۰تا ۹۰ درصد ظرفیت تولید دارند.
طرح تشدید نظارتهای بهداشتی و دامپزشکی تا پایان ماه رمضان ادامه دارد
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز اجرای طرح تشدید نظارتهای بهداشتی و دامپزشکی به منظور تامین امنیت غذایی و سلامت عرضه فرآوردههای خام دامی از ۱۴ اسفندماه پارسال گفت: اجرای این طرح نظارتی تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
محمد اسدی افزود: در راستای اجرای این طرح بیش از پنجهزار و ۹۵۳ مورد بازدید و نظارت بهداشتی انجام شده که ۱۰۷ مورد غیربهداشتی مشاهده شد و چهار هزار ۶۲۸ کیلوگرم مواد خام دامی غیربهداشتی جمعآوری، ضبط و معدوم شد و در این مدت ۴۷ مورد غیربهداشتی به مراجع غذایی استان ارجاع داده است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته در ایام نوروز و برخی ماهها برای تامین مرغ مورد نیاز استان با مشکل مواجه بودیم، افزود: امسال مشکل خاصی در خصوص تامین مرغ مورد نیاز مردم در سطح استان وجود نداشت.
اسدی از مردم خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در فرآوردههای خام دامی نظیر مرغ، گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ، مراتب را با نزدیکترین شبکه دامپزشکی استان در میان گذاشته یا از طریق شماره تلفن های ۱۵۱۲ در سراسر استان موارد تخلف را به اطلاع بازرسان دامپزشکی استان برسانند.
۲۰ واحد مرغداری در چهارمحال وبختیاری فعال نیست
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه در استان ۲۱۳ واحد مرغداری مجوز فعالیت دارند، گفت: ۲۰ واحد مرغداری در استان فعال نیست و ۸۰ واحد مرغداری نیز به دلیل سرمایه در گردش با ظرفیت پایین تولید دارند.
عطاءالله ابراهیمی افزود: تامین سرمایه در گردش برای واحدهای مرغداری غیرفعال یکی از برنامهها و سیاستهای جهادکشاورزی همکاری سایر ارگانهای و بنیادهای حمایتی در سطح استان است.
وی بر توسعه خط دوم کشتارگاههای طیور در سطح استان تاکید کرد و گفت: با فعال شدن این خط در کشتارگاههای طیور میتوان در افزایش میزان کشتار و همچنین ذخیرهسازی طیور گام برداشت تا در مواقع نیاز و بحرانی از مرغ مازاد ذخیره شده استفاده کرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار از افزایش به سرانه مصرف مرغ ۲۵ کیلوگرم برای هر فرد در به ۳۰ کیلوگرم اشاره کرد و گفت: این افزایش سرانه مصرف به دلیل تفاوت قیمت مرغ با کوشت است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان و جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.
نظر شما