به گزارش ایرنا، شیوا قاسمی پور بامداد پنجشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان سروآباد با حضور استاندار کردستان اظهار داشت: متاسفانه امروز کولبری به یک شغل در بین جوانان این منطقه تبدیل شده است که باید با کار کارشناسی و تصمیمات دقیق این پدیده شوم از بین برود.
وی با بیان اینکه کولبری در شان مردم استان کردستان نیست تاکید کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که معضل کولبری که به خوراک دشمنان تبدیل شده از بین برود و این مهم با ایجاد اشتغالزایی محقق می شود.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد جمعیت شهرستان سروآباد در روستاها ساکن هستند گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم که روستاییان این شهرستان که در سال های گذشته مهاجرت کرده اند دوباره به محل زندگی خود برگردند و شاهد مهاجرت معکوس در این شهرستان باشیم.
وی به سخت کوشی مردم شهرستان سروآباد اشاره کرد و افزود: مردم این شهرستان بسیار تلاشگر و توانمند و اهل کار هستند به طوریکه بر روی سنگ ها کار کشاورزی می کنند که این مهم نشان دهنده توانایی و همت مضاعف آنها هستند.
قاسمی پور اضافه کرد: در روستای کوچکی مانند دیوزناو مردم آن سالانه بیش ۳۸۰ تن ماهی تولید می کنند که اکنون این ظرفیت به ۷۰۰ تن رسیده است و اگر فاز دوم آن نیز به بهره برداری برسد سالانه یک هزار و ۵۰۰ تن ماهی تولید می کنند که بیانگر تلاش و همت والای این مردم است.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین افزود: مقام معظم رهبری سه سال پشت سرهم به تولید اشاره می کنند که بیانگر توجه ویژه ایشان به این مقوله است لذا همه باید تلاش کنیم تولید و اشتغال در این شهرستان رونق بگیرد.
نماینده مردم شهرستان های سرواباد و مریوان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از مطالبات به حق مردم سروآباد فعال کردن ایستگاه های پمپاژ آب به اراضی کشاورزی و باغی آنها است.
وی تاکید کرد: کمتر شهرستانی وجود دارد که در تولید چند محصول کشاورزی وباغی رتبه نخست را داشته باشد که این مهم نصیب شهرستان سروآباد شده است که در تولید محصولاتی نظیر انار، انگور، انجیر، گردو و گیلاس رتبه برتر استانی را دارد.
قاسمی پور تاکید کرد: راه نجات شهرستان سروآباد توجه به ظرفیت های مهم آن به ویژه در بخش کشاورزی، باغداری و گردشگری است لذا می طلبد مسوولان در این بخش ها توجه ویژه و بیشتری داشته باشند.
مهمترین معضل سروآباد مهاجرت است
فرماندار شهرستان سروآباد نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: مهمترین معضل و مشکل شهرستان سروآباد بحث مهاجرت است به طوریکه از جمعیت ۸۰ هزار نفری آن بیش از ۳۰ هزار نفر مهاجرت کرده اند.
یوسف باشی افزود: برای توسعه شهرستان سروآباد و ایجاد مهاجرت معکوس در آن باید به محورهای توسعه این شهرستان توجه بیشتری کرد که شامل گردشگری و کشاورزی است.
وی ادامه داد: ۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی مستعد در شهرستان سروآباد وجود دارد که بیشترین تولید در استان کردستان را به خود اختصاص داده است ولی متاسفانه در بحث تامین آب کشاورزی با مشکل روبرو هستیم.
فرماندار سروآباد اضافه کرد: علی رغم وجود سه سد بزرگ آبی در پایاپ این شهرستان و ۵۰ کیلومتر رودخانه پرآب سیروان در این شهرستان متاسفانه از سهم حقابه بهره مند نیستیم و اراضی کشاورزی و باغی با مشکل کمبود آب روبرو هستند.
وی یادآور شد: باتوجه به ظرفیت رودخانه سیروان تولید ماهیان سردآبی در این شهرستان یک ظرفیت بسیار مهم به شمار می رود که در روستای دیوزناو یک مجتمع پرورش ماهیان احداث شده و در حال حاضر فاز دوم آن نیازمند تامین اعتبار است که با اتمام این پروژه اشتغالزایی بسیار خوبی در منطقه ایجاد می شود.
باشی افزود: ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات که بخش زیادی از آن در شهرستان سروآباد قرار گرفته است اتفاق بسیار ارزشمندی بود که زمینه رونق و توسعه هرچه بیشتر صنعت گردشگری در این شهرستان را فراهم خواهد کرد.
امام جمعه سروآباد نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: توجه به منابع طبیعی به ویژه مدیریت آب که امروزه به معضل بزرگی تبدیل شده به طوریکه مردم شهرستان سروآباد بخاطر این مشکل از این شهرستان مهاجرت می کنند.
ماموستا سید عبدالقادر حسینی افزود: شهر سروآباد به عنوان مرکز شهرستان باکمبود آب شرب روبرو است در حالی که با انتقال آب یک چشمه پرآب در روستای بندول به نام «ئاو تال» می توان این معضل کمبود آب را برطرف کرد.
وی بر ضرورت حفظ منابع طبیعی و محیط زیست تاکید کرد و گفت: لازم است که فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست در بین افراد جامعه پیش از پیش فرهنگ سازی و نهادینه شود.
وی به جاده سروآباد سنندج اشاره کرد و گفت: این مسیر ارتباطی بسیار پرخطر و خطرناک است به طوریکه هر ساله شاهد وقوع حوادث تلخ و ناگواری در این مسیر هستیم و می طلبد که مسوولان نسبت به بهسازی و ایمن سازی و تعریض این مسیر اقدام کنند.
امام جمعه سروآباد ایجاد جاده دسترسی سروآباد به روستای بلبر را خواستار شد و افزود: با ایجاد این پروژه مشکل بسته بودم گردنه ژالانه در فصل زمستان از بین می رود و باعث اتصال سه استان دیگر به این نقطه می شود که می تواند در رونق و شکوفایی این شهرستان تاثیر بسزایی بگذارد.
وی با تقدیر و تشکر از شهرداری سروآباد گفت: متاسفانه شهرداری سروآباد به عنوان پیشانی شهرستان با مشکل کمبود اعتبار، نبود درآمد ثابت و بدهی های معوقه روبرو است که نیازمند توجه بیشتر مسوولان استانی به این شهرداری است.
نظر شما