۲۱ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۴۹
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 84710782
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش شرکت های دانش بنیان البرز در برنامه کاری قرار گرفت

کرج - ایرنا - مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری البرز اعلام کرد: برای تحقق سال ، افزایش کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان این اسنان در دستور کار قرار گرفته است.

«علیرضا باباخان» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از نامگذاری سال ۱۴۰۱ به نام «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب و هدفگذاری صریح معظم له مبنی بر ۲ برابر شدن تعداد شرکت های دانش بنیان در سطح کشور منوط به حفظ و حتی ارتقای کیفیت شرکت های پذیرفته شده، تلاش های مختلفی در سطح ملی و استانی برای تحقق فرمایش رهبر انقلاب  آغاز شده است.

وی با بیان اینکه در استان البرز نیز به همت استاندار، اقداماتی برای تحقق شعار سال  شروع شده است، اظهار داشت: اگرچه ۲ برابر شدن تعداد شرکت های دانش بنیان در برخی از استان ها مقداری دشوار به نظر می رسد، اما حاصل شدن  این هدف در استان البرز از پیچیدگی های کمتری برخوردار باشد.

مدیرعامل صندوق پژوهش وفناوری استان البرز با بیان اینکه  البرز به قطب علم و فناوری در کشور نیز شناخته می شود، تصریح کرد:  این استان  با برخورداری از بیش از سه هزار واحد صنعتی فعال، ۳۰۸ شرکت دانش بنیان و ۱۵۰ برند ملی، ظرفیت صنعتی بالایی برای نقش آفرینی در اقتصاد دانش بنیان دارد.

وی در ادامه گفت: این استان، دومین قطب ماشین سازی در کشور محسوب می شود و بیش از نیمی از جمعیت شاغل آن را اشتغال صنعتی تشکیل می دهد.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز با بیان اینکه می توان با اتخاذ راهکارهایی، مبادرت به افزایش کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان البرز کرد، افزود: اولین مورد تمرکز روی واحدهای صنعتی دارای ظرفیت بالا است؛ برخی از واحدهای صنعتی فعال در سطح استان، شرایط اولیه برای تبدیل شدن به یک شرکت دانش بنیان را دارند.

وی ادامه داد: این شرکت ها با تولید محصولات «پیچیده» از نظر سطح فناوری و با برخورداری از دانش فنی متخصصان خود، در صورت اخذ راهنمایی ها و مشاوره های لازم، می توانند به راحتی در زمره شرکت های دانش بنیان قرار بگیرند؛برای مثال، بسیاری از شرکت های فعال در صنعت ماشین سازی در استان، به نظر می رسد از پتانسیل کافی برای دانش بنیان شدن برخوردار هستند.

باباخان ارتقای سطح فناوری شرکت های صنعتی را دومین راه در افزایش کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان دانست و اضافه کرد: برخی از واحدهای صنعتی در سطح استان که پیش از این برای دانش بنیان شدن اقدام کرده ولی حائز نمره قابل قبول نشده اند و نیز برخی دیگر از واحدهای صنعتی که محصولات نسبتا «پیچیده» از نظر سطح فناوری تولید می کنند، در صورت اخذ راهنمایی ها و مشاوره های لازم برای ارتقای سطح فناوری محصولات خود، می توانند مورد تایید کارگزاران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان شرکت دانش بنیان قرار بگیرند.

وی تمرکز روی رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ استان را راه دیگری در افزایش شرکت های دانش بنیان عنوان کرد و بیان داشت: بسیاری از صنایع بزرگ استان برای رفع نیازهای فناورانه خود از قبیل نیاز به تجهیزات، ماشین آلات، مواد اولیه، فرمولاسیون و قطعات، سعی می کنند از تامین کنندگان خارجی فناوری استفاده نمایند.

وی گفت: این در حالی است که در صورت برنامه ریزی صحیح و سوق دادن شرکت های فناور و دانش بنیان به سمت رفع نیازهای فناورانه این صنایع، می توان اقدام به تاسیس شرکت های دانش بنیان جدید با محوریت رفع نیازهای فناورانه و واقعی استانی و ملی نمود.

مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز تمرکز روی زنجیره ارزش حوزه های صنعتی اولویت دار استان را پر اهمیت قلمداد کرد و تصریح کرد: علیرغم فعالیت طیف گسترده ای از صنایع در استان، برخی حوزه های صنعتی همچون سلامت، غذایی و قطعه سازی، جزمزیت های استان محسوب می شوند.

وی افزود: تحلیل این حوزه ها نشان می دهد در بسیاری از موارد، زنجیره ارزش آن ها کامل نبوده و حلقه های مهمی از زنجیره ارزش مانند تامین مواد اولیه، وابسته به خارج از کشور می باشد.

باباخان توصیه کرد با تحلیل دقیق زنجیره ارزش حوزه های صنعتی مهم استان، برنامه ریزی برای تکمیل زنجیره ارزش و توسعه فناوری های بومی صورت پذیرفته و تعداد شرکت های دانش بنیان، افزایش یابد.

صندوق پژوهش و فناوری البرز  از سال گذشته با ۲۷ سهامدار حقوقی تاسیس شد که یک درصد سهام دولتی و ۹۹ درصد غیر دولتی می باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha