کمال کریمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح های یاد شده شامل ۱۰۰ هکتار کشت توام با آبیاری و مراقبت در منطقه «گودگوار» ، ۲ هزار و ۴۷۸ هکتار آبیاری سنواتی این منطقه، تکمیل اسناد مناقصه و نظارت بر پروژه های بخش بیان به مساحت ۲ هزار و ۶۲۸ هکتار و عملیات بیومکانیک( حفر چاله های فصلی) آبخیزداری دشت شیطور و دولت آباد به وسعت ۱۰۰ هکتار برای ذخیره نزولات آسمانی و حفاظت و قرق است.
وی خاطرنشان کرد: عملیات بیومکانیک حوزه آبخیزداری دشت شیطور باعث نفوذ و تغذیه سفره های آب زیر زمینی و همچنین افزایش پوشش گیاهی این مرتع به وسعت پنج هزار و ۴۰۰ هکتار می شود.
به گفته رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق هزینه اجرای این طرح ها از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین شده است.
وی زمان اجرای طرح های منابع طبیعی شهرستان را نیمه دوم فروردین جاری اعلام و تصریح کرد : این طرح ها تا پایان شهریور امسال تکمیل و به بهره برداری می رسد.
کریمی همچنین از پیگیری جذب اعتبار برای ساخت پخش سیلاب، بالادست روستای صدر آباد و تپه حسین آباد شیطور خبرداد و افزود: برای اجرای این طرح سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز است.
این مسئول ، وسعت کانون فرسایشی بادی- خاکی منطقه «گودگوار» را نیز پنجهزار و ۷۰۰ هکتار اعلام و تصریح کرد: تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از عرصههای بیابانی این منطقه زیرکشت گونههای سازگار با اقلیم گرم و خشک بافق قراردارد.
به گفته وی،کشت درختچههایی نظیر تاغ، گزشاهی، اسکنبیل و گونههای متناسب با منطقه خشک در طرح بیابان زدایی قرار گرفته که هرسال اجرا ، آبیاری و مراقبت میشود که این کار مانع نفوذ ریزگردها به مرکز شهرستان، تاسیسات و روستاهای اطراف شهر بافق شده است.
از ۸۵۰ هزار هکتار اراضی بافق حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن بیابانی است و مرکز این شهرستان ۵۲ هزار نفری در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.
نظر شما