حجتالاسلام مهدی طاهری روز یکشنبه به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در نشستی با مسوولان حوزه هنری چهارمحال و بختیاری افزود: اگر هنر انقلاب اسلامی دارای چیستی است که آن را متفاوت میکند، لازم است در بحث چرایی کار اغنایی صورت گیرد و سپس در مرحله چگونگی به موضوع چگونگی احیا و انتشار هنر انقلاب اسلامی پرداخته شود.
وی با بیان اینکه تصور آزاد بودن هنر از بزرگترین نوع توجه نکردن به ساحت هنر است، گفت: آزاد بودن هنر به این معناست که هنر قالبی تهی از محتوا، فکر و اندیشه خواهد بود مگر آنکه آزاد بودن را با معنایی دیگری همچون پوچانگاری، بیمبنایی و تکثرگرایی در نظر گرفت.
طاهری تصریح کرد: هنر نمیتواند آزاد باشد چرا که هنر از جمله دانشهایی به شمار میآید که دارای فلسفه است و داشتن فلسفه به معنای دارا بودن چیستی، چرایی و چگونگی است.
وی در نظر گرفتن مقوله چیستی، چرایی و چگونگی برای دانش را تعیین حد، ماهیت و اصالت برای آن دانش دانست و یادآور شد: تصور آزادی برای هنر نیز در واقع نادیده گرفتن فلسفه و در ادامه ماهیت و اصالت آن خواهد بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یادآور شد: همانگونه که در فضای فکری مبانی اعتقادی و انقلابی با جریانی به نام اندیشه غرب مواجهه هستیم میتوان گفت که یکی از جنبههای درگیری با اندیشه غرب نیز درگیری در حوزه هنر است و اگر به درستی حدود و هویت هنر ایرانی و اسلامی درک نشود، هرگونه فعالیت در این حوزه به تلاش در فضای دشمن منتهی خواهد شد.
وی در ادامه با بیان آنکه هنر لطیفترین، تندترین، زباندارترین و چکیدهترین مقولهای است که میتواند بر مبانی فکری اثرگذار باشد، گفت: اگر آثاری چون تابلوی عصر عاشورا اثر استاد فرشچیان و یا شعر محتشم کاشانی درباره کربلا به ماندگاری و اثرگذاری میرسند به این دلیل است که دارای مبنا هستند و روحی که در قالب این آثار دمیده شده، هم جان و هم حرکت را به آن بخشیده است.
طاهری همچنین شناخت جنبهها و موضوعات همکاری بین تبلیغات اسلامی و حوزه هنر را مهم خواند و تصریح کرد: دیده شدن تلاشهای جامعه روحانیون در قالب آثار هنری و نمایش آن و یا پرداختن به مداحی و سرودهای انقلابی از موضوعاتی است که به همکاری دو طرفه نیاز دارد.
رویدادهای فرهنگی و هنری مشترک با همکاری دیگر دستگاهها تعریف میشود
رییس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: تلاش میشود با هماهنگی و همراهی بین دستگاهها و متولیان فرهنگی و هنری استان، اجرای رویدادهای مشترک در این فضا افزایش یابد.
احسان قائدی افزود: لازم است بستر لازم برای تبیین حرفهای دستاوردهای انقلاب اسلامی در قالب هنر در استان فراهم شود که در این میان نقش دستگاههای متولی امر هنر و فرهنگ و همچنین رسانهها قابل توجه است.
وی اهمیت ریلگذاری و سیاستگذاریهای کلان در مقوله هنر و فرهنگ استان را یادآور شد و تصریح کرد: حوزه هنری پرچمدار هنر متعهد و دغدغهمند است از این رو راه سخت و دشوار جریان سازی و تغییر در ساختار را نیز در پیش دارد تا باور به هنر انقلابی به شکلی مطلوبتر تقویت شود.
نظر شما