منازل روستایی نامقاوم در شهرستان درمیان مشکل جدی است

بیرجند - ایرنا - فرماندار درمیان گفت: سازه‌های نامقاوم و فرسوده روستایی در این شهرستان مشکل جدی است و تلاش بیش از پیش متولیان ساخت مسکن ارزان‌قیمت و مقاوم‌سازی منازل مسکونی ضرورت دارد.

مهدی فرجامی‌فرد روز یکشنبه در دیدار سرپرست بنیاد مسکن شهرستان درمیان و کارکنان این مجموعه به مناسبت سالروز افتتاح حساب ۱۰۰ امام (ره) و تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: میانگین مسکن مقاوم روستایی در شهرستان درمیان ۳۳ درصد بوده که در مقایسه با میانگین کشوری ۵۱ درصد و میانگین استانی ۵۲ درصد، کم است.

وی اظهار داشت: بیشترین نوع مصالح و شیوه ساخت سازه‌ها با مصالح طبیعی و سنتی است و سازه‌های روستایی، پایداری کافی را ندارند.

فرماندار درمیان گفت: از محل تفاهم‌نامه احداث هزار واحد مسکن محرومان در استان با مشارکت بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۴۶۵ واحد برای شهرستان درمیان در نظر گرفته شده که تاکید بر جذب کامل این سهمیه است.

وی افزود: در این زمینه تاکنون ۱۰۵ فقره پرونده تشکیل شده و ۴۷ واحد به مرحله فونداسیون رسیده که باید تلاش مسوولان متولی جذب کامل این سهمیه باشد.

فرجامی‌فرد گفت: حضرت امام خمینی (ره) در همان سال‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی به عمق محرومیت نقاط دورافتاده و مختلف کشور توجه داشتند و به منظور خدمت‌رسانی به اقشار محروم جامعه بخصوص در نقاط روستایی، حساب ۱۰۰ را در جهت حمایت از آنان افتتاح کردند که تاکنون منشا خدمات زیادی بوده است.

وی اظهار داشت: برای مقابله با زلزله و حوادث طبیعی و غیرطبیعی طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی در شهرستان باید توسط مسوولان با جدیت دنبال شود.

سرپرست بنیاد مسکن شهرستان درمیان هم در این دیدار گفت: سهمیه شهرستان از محل طرح مسکن اقشار کم‌درآمد، ۶۲۰ واحد بوده که ۱۴۳ واحد آن تکمیل شده است.

حسین مسافر افزود: از مجموع ۶۲۰ واحد سهمیه مسکن اقشار کم‌درآمد شهرستان درمیان تاکنون ۵۷۰ واحد به بانک معرفی، ۶۱۱ واحد پی‌کنی و اجرای فونداسیون، ۵۰۸ واحد اسکلت، ۴۰۷ واحد اجرای سقف،۳۳۷ واحد سفت کاری و ۱۴۳ واحد به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

وی عنوان کرد: از محل تفاهم‌نامه احداث هزار واحد مسکن در استان با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بنیاد مستضعفان هم سهمیه شهرستان ۴۶۵ واحد است که ۱۰۵ فقره پرونده تشکیل شده و ۴۷ واحد به مرحله فونداسیون رسیده است.

مسافر اظهار داشت: براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۹ هزار و ۸۱۰ واحد روستایی در شهرستان درمیان داریم که سه هزار  ۲۳۸ واحد بازسازی شده و ۶ هزار و ۵۱۷ واحد فاقد استحکام لازم است.

وی گفت: از محل تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی طرح ویژه ۱۴۰۰ نیز ۳۷۰ نفر سهمیه شهرستان بوده که ۲۷۸ واحد به بانک معرفی شد و ۱۹۴ واحد موفق به انعقاد قرارداد با بانک عامل شده‌اند.

سرپرست بنیاد مسکن درمیان با اشاره به اینکه تاکنون طرح هادی روستایی در ۱۲۰ روستای این شهرستان اجرا شده است، اضافه کرد: از این تعداد ۹۹ روستا بالای ۲۰ خانوار  و ۳۰ روستا زیر ۲۰ خانوار هستند و تاکنون تهیه طرح هادی در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار شهرستان انجام شده است.

وی گفت: تاکنون طرح هادی روستایی در ۵۲ روستا با اعتبار ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اجرا شده است.

مسافر با بیان اینکه تاکنون ۹ هزار و ۱۷۱ جلد سند روستایی و ۶۷۴ جلد سند شهری صادر شده است افزود: امسال نیز ۲۱۷ جلد سند روستایی و ۳۵ جلد سند شهری صادر شده است.

وی عنوان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۳۹۷ قطعه زمین برای ساخت مسکن در روستاهای شهرستان درمیان واگذار شده و در سال جاری نیز ۲۳۸ قطعه زمین تامین و واگذار شده است.

این مسوول با اشاره به طرح بهسازی بافت با ارزش روستای فورگ که سال ۱۳۸۶ تهیه و در سال ۱۳۸۷ اجرای آن آغاز شد اضافه کرد: تاکنون در زمینه اجرای این طرح هشت میلیارد و ۷۸۴ میلیون تومان اعتبار هزینه شده و در سال گذشته نیز از محل اعتبارات قیر رایگان ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha