**برادر نواز شریف، کاندیدای جدید پست نخست وزیری پاکستان
پارلمان پاکستان روز دوشنبه برای انتخاب نخست وزیر جدید تشکیل جلسه می دهد. کاندیداها فرصت دارند تا ساعت یازده صبح روز یکشنبه به وقت پاکستان درخواست خود را ثبت کنند.
پس از آن که پارلمان پاکستان اجازه نداد ستاره سابق کریکت این کشور وارد پنجمین سال نخست وزیری خود شود، نامزدهای این پست آغاز به ثبت درخواست خود برای تصدی این پست کرده اند.
عمران خان که معتقد است دست های خارجی در برکناری وی نقش دارد، با منحل کردن مجلس موفق شده بود برکناری خود را تا یک هفته به تعویق بیاندازد. اما دادگاه عالی به پارلمان دستور داد تا جلسه رای گیری برگزار شود و پس از یک جلسه ۱۳ ساعته که شامل تاخیرهای مکرر و سخنرانی های طولانی مدت قانونگذاران تحریک انصاف پاکستان می شد، در ساعات اولیه روز یکشنبه مجلس پاکستان رای به عدم کفایت عمران خان داد.
بنا به گزارش رویترز، پارلمان پاکستان روز دوشنبه برای انتخاب نخست وزیر جدید تشکیل جلسه می دهد. مدارک نامزدی باید تا ساعت ۱۱:۰۰ صبح روز یکشنبه به وقت پاکستان ثبت شوند.
**چهرههای سیاسی در پای صندوقهای رای ریاست جمهوری فرانسه
دور نخست دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری جمهوری پنجم فرانسه در حال برگزاری است و به تدریج تصاویری از چهره های سرشناس سیاسی در پای صندوقهای رای منتشر میشود.
نخستین دور انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه امروز (۸ به پاریس) آغاز شد. البته حوزههای اخذ رای در کشورهای قاره آمریکا و نیز در مناطق ماورای بحار زودتر از پایتخت به روی شرکت کنندگان باز شدند.
با اینکه اجباری برای استفاده از ماسک و ارائه کارت واکسن برای شرکتکنندگان و کارکنان حوزه های اخذ رای وجود ندارد، به دلیل ادامه همه گیری کرونا از مردم خواسته شده است تا شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند و به همین منظور ماسک رایگان در اختیار همه قرار می گیرد.
با وجود آنکه در قوانین انتخاباتی فرانسه به مساله سلفی گرفتن با برگه رای اشاره نشده است، اما به رایدهندگان توصیه شده چنین کاری نکنند. علاوه بر آنکه رای باید مخفی بماند، مسئولان حوزه اخذ رای می توانند این کار را مخلف روند برگزاری صحیح انتخابات تلقی و با آن برخورد کنند. از سال ۲۰۱۸ میلادی و در جریان انتخابات شورای شهر و شهرداریها سلفی گرفتن با برگه رای و انتشار آن در شبکههای اجتماعی رایج شد.
**انتخابات فرانسه؛ اقلیت مسلمانان نگران ادامه تبعیض و اسلام هراسی
انتخابات ریاست جمهوری فرانسه درحالی امروز آغاز شد که جامعه مسلمانان فرانسه که اقلیتی تاثیرگذار در نتیجه آراء به شمار می روند، نسبت به ادبیات منفی که از سوی برخی از نامزدهای مطرح عنوان می شود بر ادامه اسلام هراسی و تبعیض درجامعه فرانسه ابراز نگرانی می کنند.
شبکه خبری سی ان ان با تمرکز بر نگرانی جامعه مسلمان فرانسه در این دور از انتخابات فرانسه گزارش داد: جامعه مسلمان فرانسه که بزرگترین جامعه مسلمان در اروپا به شمار می روند، نسبت به شعارهای منفی و پیام های اسلام هراسانه برخی از نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه واکنش نشان داند.
سی ان ان گزارش داد: جامعه مسلمان فرانسه شعارهای نامزدهای انتخاباتی همچون «ناتالی پکرس»، «اریک زمور» و مارین لوپوئن که بیشتر از ارزش های متفاوت فرانسه با محوریت اسلام هراسی و یا ضد مهاجراتی سخن می گویند را نگران کننده دانسته و آن را ادامه تبعیض علیه جامعه خود در فرانسه می دانند.
**جنگ در اوکراین؛ آفریقا نگران امنیت غذایی و انرژی است
حملات روسیه در طول ۴۶ روز گذشته، بیش از اروپا، آفریقا را از حیث امنیت غذایی و نیز تامین انرژی نگران کرده است، به گونهای که بانک توسعه آفریقا پیامدهای این جنگ را برای قارهای که به دور از کانون درگیری هاست، بسیار زیانبار میخوانند.
روسیه در روز ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ۱۴۰۰) تهاجم گستردهای را علیه اوکراین آغاز کرد که در طول ۴۶ روز گذشته به تلفات گسترده انسانی علاوه بر خرابیهای انجامیده است.
این جنگ نشان دهنده تشدید بحران میان اوکراین و روسیه که از سال ۲۰۱۴ آغاز شده، می باشد. این تهاجم که از آن به عنوان بزرگترین حمله نظامی متعارف به خاک اروپا از زمان جنگ جهانی دوم به این سمت نام برده میشود، نه تنها اروپا که خود در کانون درگیریها قرار گرفته، بلکه آفریقا را هم نگران کرده است؛ مقامات قاره سیاه میگویند که ادامه درگیریها بر امنیت غذایی و تامین انرژی اثر خواهد گذاشت.
به نوشته هفته نامه «الوحده» چاپ چاد، «آکیوومی آدسینا - Akinwunmi Adesina» رئیس بانک توسعه آفریقا که پیشتر گفته بود این قاره به دنبال ۴۸۴ میلیارد دلار برای جبران تاثیر منفی پاندمی کووید-۱۹ بر اقتصاد خود است، در عین حال با ابراز نگرانی از پیامدهای جنگ در اوکراین، پیامدهای آن بر آفریقا را مستقیم و بسیار زیانبار خواند.
**تظاهرات در نزدیکی پالایشگاه الدوره در جنوب بغداد
دهها نفر از صاحبان و کارگران کارخانه آسفالت امروز یکشنبه در نزدیکی پالایشگاه نفت الدوره در جنوب بغداد، تظاهرات کردند.
این تظاهرات در اعتراض به تصمیم برای افزایش قیمت سوخت «نفت سیاه» برگزار شده است.
بنا به این گزارش، نیروهای امنیتی عراق راه منتهی به «الدوره» به سمت پل دو طبقه را مسدود کردند.
**انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در شرق حلب
منابع خبری از وقوع انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در شرق حلب خبر دادند.
صبح امروز (یک شنبه) یک خودروی بمب گذاری شده در شرق حلب (شمال سوریه) منفجر شد.
گروه موسوم به دیدهبان حقوق بشر سوریه وابسته به معارضان هم اعلام کرد که یک خودروی بمب گذاری شده در شرق حلب منفجر شد.
سانا به نقل از منابع محلی گزارش داد که این خودروی بمب گذاری شده در یکی از پاسگاههای شبه نظامیان وابسته به ارتش ترکیه در ورودی شهر الباب در حومه شمال شرقی منفجر شد که در نتیجه آن، شماری از شبه نظامیان و عناصر مسلح زخمی شدند.
**افزایش نیروهای روسیه و حملات توپخانه ای به شرق اوکراین
مقامات محلی اوکراین از افزایش حملات توپخانه ای به مناطق دنیپرو و لوهانسک در شرق این کشور و افزایش شمار نیروهای روسیه در مناطق تحت محاصره خبر دادند.
در آستانه تخلیه از پیش برنامه ریزی شده مناطق دنیپرو و لوهانسک، نیروهای روسیه بامداد روز یکشنبه، این مناطق را گلوله باران کردند که به برخی ساختمان ها صدماتی وارد شد.
فرماندار منطقه دنیپرو اعلام کرد که در نتیجه این گلوله باران ها، بعد از اصابت گلوله توپ به یک ساختمان، یک نفر زخمی شد.
فرماندار لوهانسک نیز طی پیامی در صفحه شخصی خود در تلگرام از مورد اصابت قرار گرفتن یک مدرسه و یک برج در شهر سیویردونتسک در منطقه تحت محاصره لوهانسک خبر داد که تلفات جانی نداشته است.
**رئیس جمهوری پیشین آمریکا: ناتو درها برای پیوستن روسیه را باز گذاشته است
بیل کلینتون رئیس جمهوری پیشین آمریکا می گوید که وی به رهبران روسیه گفته بود که مسکو می تواند روزی به ناتو ملحق شود و ناتو درها را برای پیوستن روسیه به این پیمان نظامی باز گذاشته است.
تارنمای خبری «راشاتودی» با انتشار این خبر نوشت: بیل کلینتون با یادآوری این مطلب افزود که وی این صحبت را یکبار به بوریس یلتسین که بین سال های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۹ رئیس جمهوری روسیه بود و باردیگر این مساله را به ولادیمیر پوتین جانشین وی مطرح کرده بود.
بنابراین گزارش بیل کلینتون رئیسجمهور سابق آمریکا در مقالهای در اندیشکده آتلانتیک نوشت: «درها را برای عضویت روسیه در ناتو باز گذاشتیم، موضوعی که برای یلتسین روشن ساختم و بعداً نیز برای جانشین او، ولادیمیر پوتین، این مطلب را مورد تایید قراردادم».
تارنمای خبری راشاتودی در ادامه نوشت: بیل کلینتون که بین سال های ۱۹۹۳تا ۲۰۰۱رئیس جمهوری آمریکا بود در مقاله خود از گسترش ناتو به سمت شرق پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دفاع کرد و دراین خصوص نوشت: «چنانچه روسیه تصمیم بگیرد که به امپریالیسم افراطی ناسیونالیستی بازگردد، ناتوی بزرگ و اتحادیه اروپا در حال توسعه، امنیت این قاره را تقویت خواهد کرد.
**دولت قانون عراق: چارچوب هماهنگی و جریان صدر نماد ائتلاف برای تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی هستند
نماینده ائتلاف دولت قانون در پارلمان عراق با اشاره به ادامه گفت وگوها برای گردهم آوردن همه طرف های بیت شیعی این کشور گفت: شورای چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه و جنبش صدر نماد ائتلاف برای ورود به پارلمان عراق در قالب بزرگترین فراکسیون هستند.
«موحان الساعدی» نماینده ائتلاف دولت قانون که ریاست آن را «نوری المالکی» نخست وزیر اسبق عراق برعهده دارد، درباره گفت وگوها بین جریان های سیاسی عراقی (شیعه) تصریح کرد: مذاکرات همچنان ادامه دارد و کار و فعالیت مداوم برای گردهم آوردن طرف های بیت شیعی در قالب بزرگترین فراکسیون در پارلمان در راستای هدف بیت شیعی برای تشکیل یک دولت توافقی با مشارکت همگان و بدون کنار زدن هیچ یک از طرف ها در جریان است.
**فرمان میرضیایف برای خصوصی سازی در ازبکستان
بر اساس فرمان «شوکت میرضیایف» رئیس جمهوری ازبکستان، چندین شرکت دولتی این کشور در زمینه های انرژی، خطوط هوایی و خودروسازی خصوصی خواهد شد.
میرضیایف با صدور فرمانی بر خصوصی شدن شرکت های « ازبکنفت گاز»، «نیروگاه حرارتی»، «ازبکستان ایرویز» و خودروسازی «ازبک آتو موتورز» (UzAuto Motors) تاکید کرد.
دولت ازبکستان، برای آغاز روند خصوصی سازی این شرکت ها یک بانک سرمایه گذاری با تجربه را تا پایان سال جاری میلادی راه اندازی خواهد کرد.
این روند خصوصی سازی همچنین شامل عرضه اولیه حداقل ۴۹ درصد از سهام شرکت ها و حداقل ۵۱ درصد یا بیشتر از سهام نیروگاه های حرارتی خواهد بود.
شرکت هواپیمایی ملی «ازبکستان ایرویز» نیز حراج حداقل ۵۱ درصد از سهام خود از جمله از طریق عرضه اولیه عمومی تا ۱ سپتامبر ( 10 شهریور) را آغاز خواهد کرد.
**طوفان خاک، عربستان و کویت را در وضعیت هشدار قرار داد
کشورهای عربستان و کویت به شهروندان خود درباره طوفان گرد و غباری که آسمان این دو کشور را فرا گرفته است، هشدار دادند و خواهان رعایت دستورالعمل ها در این زمینه شدند.
سازمان هواشناسی کویت نسبت به موج گرد و غبار شدیدی که روز شنبه به این کشور رسید، هشدار داد.
براساس اعلام این سازمان، شدت گرد و غبار به حدی بوده که دید افقی را در برخی مناطق کویت به هزار متر کاهش داده است.
وزارت بهداشت کویت امروز یکشنبه ضمن اعلام آمادگی برای مقابله با هرگونه شرایط اضطراری، به شهروندان این کشور توصیه کرد که برای جلوگیری از ابتلا به تنگی نفس به ویژه افرادی که بیماریهای آلرژیک و بیماریهای قفسه سینه دارند، مراقب باشند و دستورالعملهای رسانه ای بهداشتی را رعایت کنند.
در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان نیز در توییتر از شهروندان خود خواست تا از قرار گرفتن در معرض امواج شدید گرد و غبار خودداری کنند تا دچار آلرژی نشوند.
**شیوع گسترده کرونا در شانگهای و مشکل تامین مواد غذایی
ساکنان شانگهای پرجمعیت ترین شهر چین به دلیل شیوع گسترده کرونا با مشکل تامین مواد غذایی و نیازهای اولیه روبه رو هستند و این نگرانی وجود دارد که شهرهای بیشتری در این کشور به وضعیت مشابه دچار شوند.
شانگهای تقریبا ۲۵ هزار مورد ابتلا به کووید – ۱۹ را در روز یکشنبه گزارش داد.
خیابان های این مرکز مالی ۲۶ میلیون نفری چین در وضعیت قرنطینه است و تنها کارکنان بخش مراقبت های بهداشتی و افرادی با مجوز خاص اجازه تردد در خیابان ها را دارند.
موارد ابتلا به کرونا در شانگهای در مقایسه با برخی شهرهای مختلف جهان، رقم پایینی است اما با بدترین وضعیت شیوع کووید در چین از زمان شیوع ویروس در شهر ووهان در سال ۲۰۱۹ دست به گریبان است.
این شهر به بستر راهبرد چین تبدیل شده که درصدد آزمایش، ردیابی و قرنطینه مرکزی همه افراد مبتلا به کووید – ۱۹ است تا ریشه گسترش ویروس را بخشکاند.
محدودیت های اعمال شده در شهر شانگهای، تامین مواد غذایی و نیازهای دیگر را با مشکل روبه رو کرده است. بسیاری از سوپرمارکت ها تعطیل شده اند و دسترسی به مراقبت های پزشکی نیز از جمله موارد نگران کننده است.
**فرو نشست زمین در فیلیپین به دنبال طوفان استوایی
طوفان استوایی «آگاتن» در فیلیپین منجر به فرونشست زمین و زخمی شدن ۲ نفر شد.
در پی طوفان استوایی «آگاتن» در فیلیپین که منجر به فرونشست زمین شد، دستکم ۲ نفر مجروح شدند.
براساس گزارش مرکز خدمات ژئوفیزیک و هواشناسی فیلیپین بیش از ۴۵ هزار و ۵۰۰ نفر تحت تاثیر این طوفان استوایی که در مرکز فیلیپین امروز صبح اتفاق افتاد قرار گرفتند.
طوفان «رای» که ۱۶ دسامبر سال گذشته با بارش شدید باران آغاز و به مدت یک هفته ادامه داشت، پانزدهمین و مرگبارترین طوفانی بود که سال گذشته فیلیپین در جنوب شرق آسیا را درنوردید.
**زلنسکی: حمله روسیه تنها به اوکراین محدود نخواهد شد
زلنسکی در پیامی ویدئویی ادعا کرد حمله روسیه فقط به اوکراین محدود نخواهد شد و همه اروپا را در بر خواهد گرفت.
زلنسکی در سخنرانی ویدئویی روزانه خود خطاب به اوکراینیها گفت که «تجاوز روسیه تنها به اوکراین محدود نمیشود» و «کل اروپا هدف روسیه است».
وی ادامه داد: چندین رهبر اروپایی برای نشان دادن همبستگی با ملت آسیب دیده از جنگ اوکراین تلاش کرده اند. زلنسکی از بازدید رهبران انگلیس و اتریش در روز شنبه از کی یف، پایتخت اوکراین و تعهداتشان برای حمایت بیشتر تشکر کرد. او همچنین از رئیس کمیسیون اروپا و نخست وزیر کانادا به خاطر جمع آوری کمک های مالی جهانی به میزان بیش از ۱۰ میلیارد یورو (۱۱ میلیارد دلار) برای اوکراینی هایی که خانه های خود را ترک کرده اند، تشکر کرد.
در این سخنرانی، زلنسکی درخواست خود را برای تحریم کامل نفت و گاز روسیه تکرار کرد و آن را منبع «اعتماد به نفس و معافیت روسیه» خواند.
زلنسکی گفت: «آزادی زمانی برای صبر کردن ندارد. هنگامی که استبداد تجاوز خود را به هر چیزی که صلح را در اروپا حفظ می کند آغاز می کند، باید فوراً اقدام شود.»
**یک گور جمعی دیگر نزدیک کییف کشف شد
یک گور جمعی جدید مملو از اجساد ده ها غیرنظامی اوکراینی در روستای آزاد شده بوزوا نزدیک کی یف کشف شد.
تاراز دیدیچ بخشدار بخش دیمیتریوکا در گفت و گو با تلویزیون اوکراین اعلام کرد که اجساد داخل گودالی نزدیک یک ایستگاه بنزین کشف شدند.
وی تصریح کرد: ما به زندگی عادی برگشته ایم اما در طول اشغال منطقه توسط نظامیان روس، زندگی پرخطری داشتیم و بسیاری از غیرنظامیان کشته شدند.
روستای بوزوا از روستاهای زیرمجموعه بخش دیمیتریوکا، برای چند هفته در کنترل نیروهای روس بود.
بعد از شروع عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، مناطق حومه کی یف مثل ماکاریف، بوچا، ایرپین و دیمیتریوکا تحت شدیدترین حملات قرار گرفته و نهایتا به کنترل نظامیان روس درآمدند.
رسانه های محلی اوکراین، اوایل ماه آوریل از پیدا شدن ۳۰ جسد نزدیک روستای بوزوا خبر داده بودند.
روسیه از تلاش اوکراین برای فضاسازی علیه نظامیان این کشور خبر داده و سخنگوی وزارت دفاع روسیه دیروز شنبه گفت: نیروهای امنیتی اوکراین در حال انتقال اجساد و فضاسازی، برای متهم کردن روسیه به کشتار غیرنظامیان در ایرپین و دیگر مناطق هستند.
**ارسال تسلیحات دوربرد، راهبرد جدید ناتو در اوکراین
روزنامه نیویورکتایمز طی گزارشی عنوان کرد، ناتو در یک تغییر راهبرد به دنبال ارائه تسلیحات سنگین و دوربرد به اوکراین برای مقابله کییف با حملات مورد انتظار از سوی روسیه است.
این روزنامه آمریکایی می افزاید: تصمیم اسلواکی برای ارسال سامانه های دفاع موشکی اس-۳۰۰ برای اوکراین که با تایید آمریکا انجام می شود، مرحله جدیدی در جنگ اوکراین محسوب می شود به طوریکه متحدان اوکراین در ناتو به دنبال کمک بهتر به کییف در برابر حملات جدیدی روسیه و آمادگی موثرتر در برابر این حملات هستند.
در روزهای ابتدایی جنگ اوکراین، کشورهای ناتو به سرعت در راستای انتقال تسلیحات کوتاه برد و تسلیحات دفاعی به اوکراین برای مقابله با تانک ها و هواپیماها گام برداشتند که استفاده از آنها با یک آموزش اندک آسان بود.
اما در این مقطع زمانی، دولت های متحد اوکراین تمایل خود را برای انتقال تسلیحات سنگینتر به اوکراین نشان داده اند.
"مارگریس آبوکویسیوس" معاون وزیر دفاع لیتوانی در این رابطه گفت: رویکرد ما براساس حقایق بر روی زمین شکل می گیرد.
**فنلاند در مسیر پیوستن به ناتو
فنلاند به عنوان یک کشور غیرعضو ناتو و همسایه ای که یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد، تصمیم خود برای پیوستن به این پیمان نظامی را تا اواسط تابستان اعلام می کند.
فنلاند در حال آماده شدن برای یک تصمیم گیری تاریخی بر سر پیوستن به ناتو به عنوان عاملی بازدارنده در برابر هرگونه تجاوز روسیه است.
این کشور با جمعیتی نزدیک به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در شمال اروپا از دیرباز با هدف جلوگیری از تنش با روسیه که بیش از یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند، هرگز جز هیچ پیمان نظامی نبوده است. اما براساس نتایج یک نظرسنجی انجام گرفته در این کشور اسکاندیناوی، از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، حمایت مردم این کشور از پیوستن به ناتو از ۳۰ به ۶۰ درصد افزایش یافته است.
«الکساندر اشتوب» نخست وزیر پیشین فنلاند که خود از مدتها پیش حامی پیوستن به ناتو بوده است، در این مورد به خبرگزاری فرانسه گفت: از آنجا که مردم این کشور در حال بررسی دوباره روابط خود با روسیه هستند، درخواست عضویت فنلاند در ناتو به معنای پیوستن قطعی است.
**سفارت افغانستان در مسکو به طالبان واگذار شد
سید طیب جواد سفیر دولت سابق افغانستان در روسیه مدیریت نمایندگی دیپلماتیک این کشور در مسکو را به غروال، کاردار جدید افغانستانِ تحت حکومت طالبان سپرد.
یک مقام آگاه رو یکشنبه با اعلام این خبر به خبرگزاری روسی اسپوتینک گفت: سید طیب جواد سفیر افغانستان در روسیه مدیریت این نمایندگی را به غروال، کاردار جدید افغانستان سپرد.
عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز اعلام کرد که دیپلمات و نماینده آنان، سفارت افغانستان را در مسکو تحویل گرفته است.
**سفرای کشورهای اروپایی روند بازگشت به کی یف را آغاز کردند
کشورهای اروپایی که قبل و یا بعد از حمله روسیه، اوکراین را ترک کرده بودند، از روز شنبه روند بازگشت سفرای خود به کییف آغاز شد.
خبرگزاری آسنا ایتالیا به نقل از لوئیجی دی مایو وزیر امور خارجه ایتالیا گزارش داد که سفارت این کشور اندکی پس از عید پاک بازگشایی خواهد کرد.
کارل نهمر صدراعظم اتریش نیز گفت از آنجایی که وضعیت اطراف کییف اکنون تا حدودی تثبیت شده کارکنان سفارت این کشور بازخواهند گشت.
روند بازگشت سفرای کشورهای اروپایی در حالی آغاز شده است که پیش از این دفتر ماموریت دیپلماتیک اتحادیه اروپا به ریاست متی ماسیکاس بازگشایی شد.
**چانه زنی رم برای واردات گاز / نخست وزیر ایتالیا به الجزایر میرود
ماریو دراگی، نخستوزیر ایتالیا در جستجوی کشور جایگزین روسیه برای افزایش خرید گاز و مذاکرات با مقامات به الجزایر سفر می کند.
یورو نیوز به نقل از دولت ایتالیا گفت که هدف از این سفر امضای توافقنامهای با الجزایر در زمینه خرید گاز است.
ایتالیا حدود ۴۰ درصد از گاز مورد نیاز خود از روسیه خریداری می کند و اکنون به دنبال جنگ در اوکراین تلاش میکند تا وابستگی به گاز مسکور را کاهش دهد.
لوئیجی دیمایو، وزیر خارجه ایتالیا پیش از این برای مذاکره بر سر توافقهای جدید در زمینه خرید گاز به الجزایر، جمهوری آذربایجان، قطر، کنگو، آنگولا و موزامبیک سفر کرده بود.
دراگی پیشتر روز پنجشنبه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت : اگر جریان گاز از مسکو متوقف شود، ایتالیا با استفاده از ذخایر گازی میتواند گاز مورد نیاز خود تا پایان ماه اکتبر (مهر) را تامین کند.
**اتریش از تحریم های اروپا علیه روسیه حمایت کرد
کارل نهمر صدراعظم اتریش اعلام کرد که کشورش از تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه حمایت می کند و این اتحادیه آماده اعمال تحریمهای بیشتر است.
نهمر صدراعظم اتریش در کنفرانس خبری مشترک با زلنسکی رییس جمهور اوکراین گفت: اتریش موضع بی طرفی نظامی دارد اما ما درک می کنیم که باید در جایی که بی عدالتی و جنایات جنگی اتفاق می افتد کمک کنیم.
نهمر قرار است پس از دیدار با زلنسکی از شهر بوچا اوکراین که او آن را محل جنایات جنگی نامید، بازدید کند.
وی گفت: ما باید این جنایات جنگی را به سازمان ملل متحد اعلام کنیم و عدالت بین المللی باید تحقیقات و مبارزه با این جنایات را آغاز کند.
زلنسکی نیز در دیدار با صدراعظم اتریش از وی برای حمایتهایی که اوکراین تاکنون دریافت کرده است تشکر کرد و خواستار تحریمهای بیشتر علیه روسیه شد.
**مقامات پاکستان تا اطلاع ثانوی ممنوع الخروج هستند
روزنامه "اکسپرس تریبیون" پاکستان گزارش داد که بعد از رای عدم اعتماد پارلمان این کشور به عمران خان، نخست وزیر مخلوع کشور، به همه فرودگاه های پاکستان ابلاغ شد تا از خروج بدون مجوز رسمی مقامات کشور ممانعت به عمل آید.
به افسران مهاجرت آژانس تحقیقاتی فدرال پاکستان (پلیس گذرنامه) ابلاغ شد تا با جدیت تمام قانون منع خروج از کشور برای مقامات را به مورد اجرا گذارند و براساس آن از امروز تا اطلاع ثانوی هیچ مقام رسمی و دولتی حق ندارد بدون مجوز قانونی از پاکستان خارج شود.
یگ مقام ارشد این آژانس به این روزنامه گفت که اگرچه تاکنون دستورالعملی برای عدم خروج وزیران سابق و یا سیاستمداران صادر نشده است اما ضروری است تا این قانون در رابطه با همه مقامات دولتی اجرا شود.
براساس این گزارش، این تصمیم حاکمیتی در پاکستان هم زمان با شروع جلسه پارلمان برای دادن رای عدم اعتماد به نخست وزیر اتخاذ شد و در عین حال با آغاز به کار این جلسه، اسد قیصر، رئیس پارلمان و قاسم سوری، معاون وی نیز استعفای خود را تقدیم کردند.
«عمرانخان» رهبر حزب تحریک انصاف به عنوان حزب حاکم پاکستان و بیست و دومین نخست وزیر این کشور، بامداد یکشنبه با بیاعتمادی نمایندگان جبهه اپوزیسیون در مجلس روبرو شد و سرانجام با رأی اکثریت نمایندگان، وی در نیمه راه مجبور به کناره گیری شد.
**پولتیکو: یک آمریکای خشمگین به دنبال مجازات دموکراتها است
تارنمای پولتیکو طی گزارشی با اشاره به وضعیت اقتصادی آمریکا و نارضایتیهای گسترده نسبت به عملکرد دولت بایدن عنوان کرد: یک آمریکای خشمگین مترصد تنبیه کردن دموکرات ها در پاییز امسال (انتخابات میان دوره ای کنگره) است.
در ادامه این مطلب پلتیکو آمده است: بایدن و مشاوران ارشدش می دانند که پنجره تبدیل اظهارنظرهای اقتصادی به اقدامات اجرایی به سرعت در حال بسته شدن است.
کارشناسانی که وضعیت اقتصادی آمریکا را دنبال میکنند، معقدند که میتوانند مشکلات پیش رو را از الان مشاهده کنند.
شماری از کارشناسان برجسته در حوزه های رفناری اعلام کردند که رایدهندگان خشمگینی که به دلیل افزایش قیمت ها با مشکلاتی روبرو بوده اند و همچنین از دو سال مبارزه با این همه گیری کرونا آسیب دیده اند، آماده مجازات دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای کنگره هستند.
این کارشناسان در ادامه تصریح کردند، با توجه به تداوم تورم بالا در آمریکا و تردیدها نسبت به جنگ اوکراین، نشانه هایی وجود دارد مبنی اینکه احساسات عمومی در آمریکا رو به وخامت قرار دارد و بهتر نشده است. این مسئله تهدید فزاینده ای برای شانس اندک دموکرات ها برای حفظ اکثریت در سنای آمریکا محسوب می شود.
**فرودگاه دنیپرو اوکراین در گلولهباران روسیه ویران شد
مقام های محلی اوکراین روز یکشنبه اعلام کردند فرودگاه شهر دنیپرو در مرکز این کشور در گلوله باران نیروهای روسی به طور کامل تخریب شده است.
«والنتین رزنیچنکو» رئیس بخش نظامی این شهر گفت: حمله دیگری به فرودگاه دنیپرو روی داده است.
وی افزود: هیچ چیزی از آن باقی نمانده است. فرودگاه و زیرساخت های اطراف آن ویران شده است.
وی تاکید کرد که مقام های محلی درصدد راستی آزمایی اطلاعات مخابره شده در مورد قربانیان این حمله هستند.
مقام های محلی اوکراین از افزایش حملات توپخانه ای به مناطق دنیپرو و لوگانسک در شرق این کشور و افزایش شمار نیروهای روسیه در مناطق تحت محاصره خبر داده اند.
پس از تخلیه از پیش برنامه ریزی شده مناطق دنیپرو و لوگانسک، نیروهای روسیه بامداد روز یکشنبه، این مناطق را گلوله باران کردند که به برخی ساختمان ها صدماتی وارد شد.
**بازجویی از اتباع خارجی در ژاپن
حدود ۶۳ درصد از افرادی با اصل و نسب خارجی که مقیم ژاپن هستند، طی پنج سال گذشته از سوی پلیس این کشور مورد بازجویی قرار گرفته اند.
این یافته، مدرکی دال بر رفتار متعصبانه پلیس ژاپن نسبت به اتباع بیگانه است.
در یک بررسی که از سوی یک مرکز تحقیقاتی در توکیو انجام شد، ۲ هزار و ۹۴ نفر با اصالت خارجی مورد پرسش و پاسخ قرار گرفتند.
این نظرسنجی پس از دریافت شکایت هایی از سوی برخی از افراد به دلیل بازجویی از سوی پلیس به دلیل ظاهرشان انجام شد.
نتایج این نظرسنجی نشان داد در میان افرادی که طی پنج سال گذشته از سوی پلیس به آنها مراجعه شده است، ۵۰.۴ درصد دو تا پنج بار متوقف شدند، در حالی که ۱۰.۸ درصد ۶ تا ۹ بار و ۱۱.۵ درصد ۱۰ بار یا بیشتر مورد بازجویی قرار گرفتند.
**عجز صهیونیستها دربرابر عملیات شهادت طلبانه فلسطینیان
عملیات شهادت طلبانه و مقاومت فلسطینی ها در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی به سرزمینهای فلسطینی و اردوگاهها و حقوق طبیعی مردم فلسطین قدرت هر گونه ابتکار عمل را از صهیونیستها گرفته و آنها را درمانده کرده است.
حازم عیاد پژوهشگر و و نویسنده سیاسی جهان عرب در مقاله ای در پایگاه خبری الخلیج الجدید با بررسی تحولات فلسطین در چند روز اخیر نوشت: شکست هیمنه و ناتوانی اسرائیل در تامین امنیت برای ساکنان سرزمینهای اشغالی در نتیجه مقاومت فلسطینیان و عملیات شهادت طلبانه جوانان فلسطینی، نقطه عطف مهمی در رویارویی با اشغالگران در کرانه باختری است ، اوضاع جاری نشان داده که صهیونیستها دیگر نمی توانند بدون درنظر گرفتن مقاومت فلسطین ، به راحتی به این منطقه یورش ببرند.
مقاومت فلسطینیان دراردوگاه جنین ، صهییونیستها را پس از دادن چند زخمی ناچار به عقب نشینی کرد یعنی نشان داد که هماهنگی با تشکیلات خودگردان برای تامین امنیت در سرزمینهای اشغالی دیگر عملا کارآیی خود را از دست داده است.
مقاومت در اردوگاه آوارگان جنین که به شهادت یک فلسطینی و ۱۳زخمی شدن فلسطینی دیگر و زخمی شدن چند نفر از نظامیان رژیم صهیونیستی منتهی شد ، تمام نمایش قدرت اسرائیل و مانوری را که با اتخاذ مواضع سیاسی و نظامی در بحران اوکراین به راه انداخته بود ، بی اثر کرد و یکبار دیگر چشم جهانیان را بر جنایات این رژیم و تجاوزات صهیونیستها به حقوق و زندگی روزمره فلسطینیان گشود.
نظر شما