به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، سیدمهدی حسینی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست تقریبا جوان با شرح وظایف گسترده و موضوعات متنوع است و برای اجرای وظایف تعریف شده که بر اساس قانون در اختیار آن گذاشته شده است، به نیروی انسانی متخصص نیاز دارد تا بتواند اهداف محیط زیستی را دنبال و به نتایج مدنظر برساند. سازمان در سند مربوط به نیروی انسانی خود ۱۳ و ۶۱۱ ردیف پستی دارد و در حال حاضر نزدیک ۶۰ درصد از ردیفهای پستی سازمان بهویژه در استانها خالی است.
وی همچنین درباره جذب نیرو در سازمان حفاظت محیطزیست و اقدامات صورت گرفته گفت: جذب ۳۰۰ نیرو برای سال جاری از برنامههای سازمان حفاظت محیطزیست است که تلاش خواهیم کرد با رایزنیهای صورت گرفته این تعداد افزایش یابد و شاهد حضور نیروهای جوان و متخصص در سازمان حفاظت محیطزیست باشیم و در موعد مقرر آگهی جذب نیرو از طریق سامانه سازمان به اطلاع عموم خواهد رسید.
حسینی با بیان اینکه برای تامین کمبود نیروی انسانی متخصص نیاز به استخدام و بکارگیری نیروی انسانی در چارچوب مولفهها و ضوابط تعریفشده داریم، تصریح کرد: از سال۱۳۹۶ تاکنون پیگیر مجوز استخدام نیرو بودهایم که در همان سال تعداد ۵۰۰ سهمیه (۲۰۰ سهمیه کارشناسی و ۳۰۰ سهمیه محیطبانی ) اخذ شد و با توجه به اینکه سازمان حفاظت محیطزیست به نیروی انسانی متخصص بیشتر از اعداد یادشده نیاز دارد دوباره با سازمان اداری و استخدامی کشور شرایط سازمان را به لحاظ کمبود نیروی انسانی تشریح شد.
مجوز استخدام ۳۰۰ نفر تا ۱۰ سال انجام میشود
رییس مرکز توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: در سال ۱۳۹۸، ۳۵۰ سهمیه (۳۰۰ سهمیه محیطبانی و ۵۰ کارشناسی ) به سازمان اختصاص یافت و این مهم اجرایی شد. نظر به توافقات سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان اداری و استخدامی کشور باید هرسال طی روند تعریفشده و منظم نیروی انسانی جذب کند تا جایگزین نیروهای بازنشسته و پستهای خالی شود و طبق توافقات بهعملآمده مقرر شد سالانه مجوز استخدام ۳۰۰ نفر که شامل ۲۵۰ محیط بهابرگ و۵۰ نفر کارشناس است به مدت ۱۰ سال انجام شود.
وی درباره اقدامات صورت گرفته در خصوص جذب ایثارگران در سازمان حفاظت محیطزیست گفت: در سال ۱۳۹۹ با توجه به تکلیف دولت به جذب ایثارگران در برنامه ششم توسعه (فرزند شهید و فرزند جانباز بالای ۷۰ درصد ) ۸۰۰ سهمیه به سازمان تخصیص یافت که مراحل جذب افراد در دست پیگیری است.
رییس مرکز توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان حفاظت محیطزیست خاطرنشان کرد: همچنین اخذ همه مجوزهای استخدامی طبق قانون حداقل ۲۵ درصد از سهمیه به ایثارگران (فرزند شهید ، جانباز ، همسر و فرزند جانباز ۲۵ درصد و بالاتر ، برادر شهید و خواهر شهید ، همسر شهید و ..) و پنج درصد به سایر ایثارگران ( فرزند جانباز زیر ۲۵ درصد و رزمندگان دارای حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه و همسر و فرزندان آنان،) برای جذب محیطبان و کارشناسان تخصیص مییابد که در قالب آزمون استخدامی و فضای رقابتی بین ایثارگران انجام میشود.
حسینی تاکید کرد: برای تبدیل وضعیت نیروهایی که شرایط ایثارگری را داشتند، طبق آییننامهای که اخیرا برای ایثارگران تنظیم و ابلاغ شد بخشی از کارکنان که بهصورت قرارداد کارمعین، کارگری و یا شرکتی با سازمان همکاری داشتند بعد از تامین اعتبار تطبیق شرایط با پستهای سازمانی انجام تبدیل وضعیت شدند.
رییس مرکز توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان حفاظت محیطزیست درباره پرداخت دستمزد به کارکنان متناسب با اقداماتی که انجام میدهند، گفت: سازمان حفاظت محیطزیست طی سالهای اخیر به جدیت پیگیر اخذ مجوز افزایش حقوق کارکنان بوده است که تاکنون اقداماتی انجام شده است اما درخواست ما از دولت و سازمان برنامه بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور افزایش امتیاز فوقالعاده تا سقف ۵۰ درصد است البته سازمان اداری و استخدامی کشور اخیرا پیگیر رفع تبعیض بین کارکنان دولت است که امید است این امر در دولت مردمی محقق شود.
اقدامات این سازمان برای محیط بانان
حسینی درباره محیطبانان نیز اظهار داشت: بخش اعظمی از کارکنان سازمان حفاظت محیطزیست را محیطبانان تشکیل میدهند پس وظیفه داریم شرایط مطلوب حقوق و دستمزد را برای آنها محقق سازیم. به همین منظور بند ۳ ماده ۶۸ که مربوط بهسختی شرایط کار است برای محیطبانان را پیگیری کردیم که خوشبختانه طی مصوبه دولت مجوز افزایش امتیازات سختی شرایط کار تا سقف ۳ هزار امتیاز صادر و با وجود کمبود بودجه برای محیطبانان اجرا و در حکم کارگزینی آنها لحاظ شد. علاوه بر آن پرداخت فوقالعاده نوبتکاری و موضوعبند ۱۰ ماده ۶۸ که شامل حال محیطبانان نبود را پیگیری و اکنون حقوق کارکنان محیطبان با کارشناسان سازمان تقریبا همسطح است.
حسینی در خصوص شرایط بیمه کارکنان و محیطبانان گفت: در راستای اجرای قانون حمایت از محیطبانان و آییننامه اجرایی مربوطه به بیمه تکمیلی در رشتههای مختلف برای تمامی همکاران با تعهدات مناسب تنظیم و انجامشده است.
وی درباره تجهیز خودروهای فرسوده و موتورسیکلتها اضافه کرد: در سال گذشته تعداد قابلتوجهی از خودروهای فرسوده سازمان از رده خارج و نسبت به تامین و خرید خودرویهای عملیاتی و سواری اقدام شد، در زمینه تامین موتورسیکلت سال ۱۴۰۰ اتفاق خوبی انجام شد و یک هزار و ۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت با ۶۵ میلیارد تومان اعتبار تامین و خریداری شد.
رییس مرکز توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان حفاظت محیطزیست خاطرنشان کرد: تامین خودرو با توجه به حجم و وسعت مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست تا رسیدن به وضع مطلوب راه زیادی باقیمانده است، این سازمان با کمبود شدید خودروهای عملیاتی مواجه است که امیدواریم در سالهای آتی با برنامههایی که تدوینشده و با حمایت دولت این موضوع محقق شود. سازمان حفاظت محیطزیست اکنون حداقل به ۶۰۰ دستگاه خودرو عملیاتی در استانهای مختلف نیازمند است.
نظر شما