به گزارش ایرنا، سیما بحوث مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست حفظ صلح و امنیت اوکراین در شورای امنیت سازمان ملل گفت که اکثر کسانی که اوکراین را ترک می کنند، زنان، کودکان و افراد مسن هستند.
وی افزود: زنان سازمان ملل در تلاشهای بشردوستانه از جمله همکاری با سازمانهای زنان و تیمهای حامی پناهندگان برای حمایت از آوارگان اوکراینی کمک میکنند.
بحوث ادامه داد که ماهیت جنسیتی این بحران باید با واکنشی مبتنی بر جنسیت داشته باشد. این واکنش شامل محافظت از زنان و کودکان و رسیدگی به تأثیرات جنگ بر سلامت روان است.
این مقام سازمان ملل خواستار تحقیقات در مورد افزایش گزارشهای تجاوز جنسی و خشونت جنسی علیه پناهندگان اوکراینی شد تا مسئولان این اقدامات پاسخگو شوند.
او همچنین به افزایش خطر قاچاق انسان در گذرگاه های مرزی اشاره کرد و گفت که زنان جوان و نوجوانان در معرض خطرات خاص هستند.
مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل از کشورهایی که پناهندگان را می پذیرند خواست تلاش های خود را برای مبارزه با قاچاق و حمایت از پلیس برای کمک به قربانیان خشونت جنسی افزایش دهند.
وی با بیان اینکه زنان عمدتا در تلاش های کنونی مذاکره حضور ندارند، از شورای امنیت سازمان ملل متحد و همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست از مشارکت معنادار زنان و دختران، از
جمله از گروه های در اقلیت و به حاشیه رانده شده، در تمامی فرآیندهای تصمیم گیری، صلح، دیپلماسی و کمک های بشردوستانه اطمینان حاصل کنند
مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل تاکید کرد بدون مشارکت زنان ، صلح و توسعه نخواهیم داشت.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما