«عباس جودکی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کوچ پرندگان مهاجر در هر سال در فصل پاییز از مناطق سردسیر در سیبری به سمت زیستگاههای استان مرکزی آغاز میشود و با سرد شدن هوا این پرندگان در ماههای پایانی سال به نقاط گرم جنوبی کشور پر میکشند.
وی بیان کرد: با آغاز بهار در تداوم مراحل کوچ، این پرندگان از مناطق جنوبی به زیستگاههای استان مرکزی بازمیگردند و از اواخر فروردین ماه و بسته به نوع شرایط آب و هوایی در تالاب میقان اطراق موقت میکنند و مجدد به سمت سیبری پر میکشند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: هم اکنون تعداد کمی از گونههای مختلف از جمله فلامینگوها در تالاب میقان اراک حضور دارند و تا چند روز آتی، این پرندگان نیز از این منطقه مهاجرت میکنند.
جودکی عنوان کرد: ۵۰ درصد از تالاب میقان اراک آبگیری شده و این میزان نسبت به مدت مشابه قبل با کاهش چشمگیری همراه است.
وی گفت: کاهش بارندگی و بادهای شدید در کاهش حجم آبگیری تالاب میقان اراک نقش موثری داشته و امید است با بارش رحمت الهی در فصل بهار، دریاچه این تالاب به صورت کامل آبگیری شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: پایش از مناطق تحت حفاظت محیط زیست این استان و از جمله تالاب میقان اراک به صورت مستمر انجام میشود و تاکنون مورد خاصی از وجود بیماری گزارش نشده است.
استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوههای زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متأثر از اقلیمهای مختلف برخوردار است.
در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، پناهگاههای حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان ، با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود ۵.۴ درصد مساحت استان میشود، به عنوان ذخیره گاههای زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴ هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شدهاند. همچنین قسمتی از محدوده پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان قرار دارد.
نظر شما