واردات دام از مرزهای سیستان و بلوچستان/ آغازی بر پایان چالش‌های بازار گوشت

زاهدان- ایرنا- افزایش واردات دام از مرزهای سیستان و بلوچستان به کشور، این استان را به یکی از قطب‌های تامین‌کننده گوشت تبدیل کرده است که می‌تواند باری از دوش عرضه این محصول بردارد.

به گزارش ایرنا گوشت همیشه برای انسانها مهم بوده، نه تنها برای من و شما بلکه اجدادمان و قبل از آنان اجدادشان این محصول را جزوی از سبد غذایی خود می‌دانستند و بر بودن و داشتنش در سفره‌هایشان تاکید داشتند.

قبل‌ترها برای بودن گوشت بر سر سفره و تهیه قورمه و کبابی از آن جهت انبساط خاطر اعضای خانواده چندان تمکن مالی ویژه‌ای لازم نبود چون جمعیت فعالان عرصه دامداری به طبع رونق روستاها و عشایر بالا بود و عرضه گوشت از نوسان اندکی پیروی می‌کرد.

اما بعد از تغییراتی در سبک شغلی ما ایرانی‌ها، بروز خشکسالی ها و نوسانات اقتصادی و ارزی دهه اخیر تابع تقاضای واردات دام برای تامین گوشت مورد نیاز مردم از مهمترین روابط بنیادی در اقتصاد کشورمان شد تا جلوی بعضی کمبود عرضه‌ها را بگیرد و قیمت گوشت ماه به ماه تغییر نکند و همه بتوانند آن را بخرند.

واردات دام از سیستان و بلوچستان/ آغازی بر پایان چالش‌های بازار گوشت

تامین گوشت کشور

سیستان و بلوچستان به خاطر داشتن مرز مشترک با پاکستان و افغانستان و موقعیت بازارچه‌های مرزیش خیلی زود محل توجه واردات دام شد تا برای تامین گوشت مورد نیاز کشورمان به جای طی مسیر طولانی تامین گوشت از برزیل خیلی راحت‌تر دام از کشوری مثل پاکستان که حدود ۳۵ میلیون نفر فقط دامدار دارد با قیمت متعادلی آن هم در این شرایط ارزی تامین شود.

حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان در همین ارتباط گفت: واردات دام سنگین و سبک از مرزهای استان می‌تواند تاثیر زیادی در تنظیم بازار گوشت کشور داشته باشد.

مدیر بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان نیز گفت: با توجه به ظرفیت موجود در بخش صادرات و واردات در بازارچه‌های مرزی این استان، آمادگی کافی برای نقش‌آفرینی در حوزه واردات و تامین گوشت مورد نیاز کشور در سال ۱۴۰۱ وجود دارد.

مبین‌علی میر افزود: امسال با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته، حذف ارز ترجیحی و قیمت مناسب دام در کشورهای همسایه و متقاضیان خرید گوشت از استان و هماهنگی‌های انجام شده رشد یکهزار و ۲۰۰ درصدی در واردات دام را خواهیم داشت.

زیر ساخت‌های لازم

واردات دام از سیستان و بلوچستان/ آغازی بر پایان چالش‌های بازار گوشت

واردات دام برای تامین گوشت تنها یک بخش کار است مهمتر از واردات داشتن بخش‌هایی برای تولید گوشت است تا این واردات بتواند خیلی سریع به بازار عرضه شود و تعادل در بازار گوشت ایجاد کند، استاندار سیستان و بلوچستان در همین ارتباط با تاکید بر اینکه واردات دام از محل بازارچه‌ها و معابر مرزی امکانپذیر است؛ گفت: در حوزه زیرساخت واردات دام در بازارچه‌های مرزی زیرساخت لازم برای تولید گوشت از بازارچه‌ها آماده است و هم مراکز پرواربندی و کشتارگاه‌ها آمادگی لازم را دارند و از نظر موارد بهداشتی در حوزه واردات دام از برترین استان‌های کشور هستیم.

هیچگونه منعی برای واردات دام از مرزهای استان وجود ندارد و دامپزشکی هم با تمام توان تلاش دارد در صورت واردات دام توسط تجار، گوشت سالم به شهروندان تحویل دهد. این را مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفته و تاکید کرده که زیرساخت‌های لازم از جمله ۱۰ کشتارگاه صنعتی با ظرفیت کشتار یکهزار و ۸۰۰ راس دام سنگین و سه هزار و ۵۰۰ راس دام سبک در هر روز، قرنطینه‌های مرزی با ظرفیت هر دوره بیش از ۴۶ هزار راس دام و همچنین افزون بر ۳۰ واحد بسته بندی گوشت قرمز با ظرفیت سالیانه نزدیک به ۱۰۰ هزار تن گوشت توسط بخش خصوصی در استان ایجاد شده است.

واردات دام و فوایدی برای سیستان و بلوچستان

واردات دام از سیستان و بلوچستان/ آغازی بر پایان چالش‌های بازار گوشت

وجود زیرساخت‌های لازم در بازارچه‌های مرزی و ۱۰ کشتارگاه صنعتی در سیستان و بلوچستان همگی نشان می‌دهد زیر ساخت‌های لازم واردات گوشت از کشورهای افغانستان و پاکستان در این استان تا حدی فراهم است و واردات این محصول از کشورهای دیگر مصداق پیچاندن لقمه دور سر خواهد بود و هیچ منفعت اقتصادی برای کشور نخواهد داشت.

با بودن زیر ساخت‌های لازم برای تولید گوشت بعد از واردات دام در سیستان و بلوچستان چرخه واردات تا عرضه نفعی هم برای این استان واردکننده خواهد داشت و مهمترینش اشتغال است اشتغالی که استاندار این استان از تلاش‌ها برای ایجادش گفت و افزود: با رونق واردات دام مواردی چون پرواربندی کشتار و بسته‌بندی در سیستان و بلوچستان انجام می‌شود تا ایجاد ۲۰ هزار شغل محقق شود.

مدیر بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان نیز در همین ارتباط گفت: هم‌اینک بخش‌های خصوصی و واردکنندگان می‌توانند از فرصت تاریخی بدست آمده با حذف ارز ترجیحی بهترین بهره‌وری را ببرند و ضمن نقش‌آفرینی موثر در تنطیم بازار کشور و تامین بخش قابل ملاحظه‌ایی از گوشت قرمز مورد نیاز آحاد مردم با اشتغال بیش‌از۲۰ هزار نفر برای جوانان استان نسبت به کوتاه کردن دست دلالان و سودجویانی که بدنبال منافع شخصی با افزایش قیمت‌ها به هرشکل ممکن هستند را کم‌رنگ کرده و همانند گذشته نقش تعیین کننده در کاهش قیمت‌ها ایفا کنند.

کاهش قیمت گوشت برای مردم منطقه از دیگر فواید واردات دام است بطوریکه مدیر بازارچه های مرزی استان گفت: بنابر تصمیمات اتخاذ شده حداقل ۱۰ درصد گوشت استحصالی از دام‌های وارداتی با پایینترین قیمت ممکن در اختیار مردم استان قرار خواهد گرفت که با این سیاستگذاری شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز در سطح ملی و بویژه منطقه خواهیم بود.

شروع امسال

امسال واردات دام از مرزهای سیستان و بلوچستان شروع خوبی داشته به گونه‌ای که مدیر بازارچه‌های مرزی استان ۲ روز پیش گفت: واردات انواع دام زنده از بازارچه‌های مرزی این استان ۲۹۷ درصد افزایش یافته داشته است. این افزایش علاوه بر تامین گوشت این استان و کشور خلاءهای اشتغال را در منطقه پُر و حرکتی در جهت تحقق شعار سال خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha