۲۵ فروردین ۱۴۰۱، ۱۱:۲۹
کد خبرنگار: 888
کد خبر: 84716095
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ذوالنوری: طرح‌های شاخص قم با مشارکت بخش خصوصی تکمیل شود

قم- ایرنا- نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: تکمیل طرح های شاخص این استان تنها با ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی امکان‌پذیر بوده و باید با نگاه اعتماد به بخش خصوصی، با سرمایه‌گذاران تعامل کنیم.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی شهرداری قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجتبی ذوالنوری در دیدار رییس و اعضای شورای اسلامی شهر قم، با اشاره به لزوم اصلاح سیستم اداری کشور، افزود: گاهی سیستم اداری ناکارآمد، افراد را به سمت فساد سوق داده و افراد توانمند در این دام میافتند، درحالی‌که می‌توانستیم از آن‌ها در شکوفایی اقتصاد کشور بهترین بهره را ببریم.

وی جذب سرمایه را نیازمند توجه و علم دانست و تاکید کرد: ما باید در جذب سرمایه‌گذار حرفه‌ای و علمی عمل کنیم تا سرمایه‌گذار به چپاول گر تبدیل نشود و برای رسیدن به این مهم باید فضای سرمایه‌گذاری را امن کرده و نظارت‌های دقیق انجام شود.

وی جذب سرمایه‌گذار را یکی از اولویت‌های حوزه اقتصاد برشمرد و بیان کرد: باید سرمایه‌گذار را به عبارتی شکار کرد نه سرمایه‌گذار برای دریافت یک مجوز روزها و ماه‌ها منتظر یک ملاقات ساده با مدیر مربوطه باشد و این مشکل در شهر قم بیش از کلان‌شهری‌های دیگر وجود دارد.

ذوالنوری تکمیل فرودگاه و مونوریل را مطرح کرد و گفت: تکمیل طرح‌های شاخص تنها با ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی امکان‌پذیر بوده و باید با نگاه اعتماد به بخش خصوصی، با سرمایه‌گذاران تعامل کنیم و تمام نهادها و ارگان‌های اجرایی شهر باید اولویت خود را در جذب سرمایه‌گذار قرار دهند.

وی با تاکید بر عملکرد مثبت شورای اسلامی شهر قم و شهرداری خاطرنشان کرد: مدیریت شهری با تمام وجود در حال کار در شهر قم هستند، اما با تمرکز بیشتر بر جذب سرمایه‌گذار می‌توانند سرعت توسعه شهر را افزایش داده و بسیاری از مشکلات اقتصادی شهر را حل کنند.

وی اضافه کرد: پول داشتن و خرج کردن هنر نیست؛ مهم این بوده که بتوانیم با مشارکت مردم و جذب سرمایه‌گذار به همه اهداف شهری و اقتصادی شهر باوجود منابع محدود دست پیدا کنیم و این‌یک مدیریت قوی می‌خواهد.

وی حل مسائل شهر را نیاز به همکاری و هم‌افزایی همه دستگاه‌ها عنوان کرد و گفت: ما نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی آماده هر نوع کمک و رایزنی برای جذب اعتبار و حل مشکلات هستیم تا در این دولت کارهای بزرگی در شهر انجام شود.

لزوم همکاری نهادها و دستگاه‌های قضایی در حل مشکلات پروژه‌های مساله‌دار شهری قم

رییس شورای اسلامی شهر قم نیز در این دیدار طرح‌های نیمه‌تمام را از پروژه‌های مساله‌دار دارای طرح در دستگاه قضا تفکیک کرد و گفت: پروژه‌های نیمه‌تمام در حوزه اختیارات شهرداری بوده که تلاش می‌کند در بازه زمانی مشخص به پایان برساند، اما پروژه‌های مساله‌دار در اختیار نهادهای دیگر بوده و انتظار همکاری بیشتری از آن‌ها داریم.

حسین اسلامی به مشکلات اجرای طرح‌ها و پروژه‌های شهری اشاره کرد و افزود: بخش مهمی از عواملی که مانع اجرای به‌موقع پروژه‌های شهری می‌شود خارج از قدرت مدیریت شهری است.

وی اعمال تخفیف عوارض را کمکی به مردم دانست و اضافه کرد: تلاش داریم با تخفیف‌های مناسبتی بتوانیم کمکی به مردم کرده و تخفیف ۳۰ درصدی را برای عوارض ساختمانی برای سال جاری در نظر بگیریم تا افزایش قیمت‌ها فشار کمتری به مردم بیاورد.

وی، مهم‌ترین اولویت مجموعه مدیریت شهری را در سال ۱۴۰۱ اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام اعلام کرد و گفت: باید پروژه‌های نیمه‌تمام در اولویت قرار گرفته تا علاوه بر بهبود سیما و منظر شهری، مشکلات مردم در محدوده اجرای پروژه‌ها نیز حل شود.

اسلامی مشکلات حقوقی بعضی از پروژه‌ها مانند پروژه شهید کاظمی را مطرح و ابراز کرد: پروژه‌هایی در قم نیمه‌تمام مانده که منتظر حکم دادستانی تهران است و حتی مدیریت شهری اعلام آمادگی برای خریداری زمین‌ها را نیز داشته و منتظر اعلام مزایده بوده تا پروژه‌ها را به اتمام برسانیم اما هنوز هیچ پاسخی به ما داده نشده است.

وی زمین‌های دارای مشکل را یکی دیگر از مشکلات پیش روی مردم ذکر کرد و گفت: زمین‌های محدوده جمکران با قید فضای سبز، بخشی از زمین‌های انتهای خیابان ۱۹ دی (باجک)، زمین‌های سمت جمکران، زمین‌های محدوده پردیسان، زمین‌های پیامبر اعظم(ص) و جمهوری خارج از محدوده شهری هستند.

لزوم تعیین تکلیف پروژه شهید کاظمی

نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز با تاکید بر لزوم اجرایی شدن پروژه شهید کاظمی برای تکمیل رینگ شماره یک شهر، گفت: این پروژه باید هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود تا بتوان با راه‌اندازی آن رینگ ترافیکی شهر را تکمیل کرد.

محمود مسگری سهم شهرداری در پروژه شهید کاظمی را ۳۰ درصد اعلام کرد و افزود: مشکلات حقوقی این پروژه مانع از ورود بخش خصوصی برای تکمیل پروژه شده و مدیریت شهری آماده تهاتر این زمین با شرکت موردنظر را دارد، اما باید دادستان تهران این پروژه را تعیین تکلیف کند.

وی تکمیل پروژه شهید کاظمی را تکمیل‌کننده رینگ یک شهری دانست و خاطرنشان کرد: این پروژه در ادامه پروژه خیابان بیگدلی و در ادامه عمار یاسر و فلکه جهاد و رینگ یک شهری می باشد و باید اجرایی شود و با کاهش تراکم برای شهرداری دیگر سوددهی نداشته و اقتصادی نیست و تنها برای تکمیل رینگ یک اجرایی می‌شود.

وی در ادامه به پروژه‌های نیمه‌تمام شهر قم اشاره کرد و اظهار داشت: انتظار مدیریت شهری از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی کمک و حمایت از مدیریت شهری در حل مشکلات و مسائل خارج از قدرت آن‌هاست.

مسگری پروژه پارکینگ شرقی و مرکز تجاری زمزم را مطرح کرد و افزود: وضعیت آشفته اطراف حرم حضرت معصومه و بلاتکلیفی پروژه زمزم و همچنین پروژه شهید کاظمی علاوه بر زشتی چهره شهر، باعث سردرگمی زائران و نارضایتی مردم شده که باید از تهران پیگیری شود.

انتقاد از اتخاذ تصمیمات مهم شهری در خارج از استان

عضو هیات‌رییسه شورای اسلامی شهر قم نیز گفت: متاسفانه بسیاری از مشکلات مدیریت شهری قم، وجود ضوابط دست‌وپا گیر بوده و بسیاری از تصمیمات مهم شهری در تهران و شورای عالی معماری و شهرسازی گرفته می‌شود.

ماشاالله سعادتمند افزود: شهرداری باید این اختیار را داشته باشد تا تصمیمات مهم را در ابتدا خود اتخاذ کرده و سپس برای تصویب نهایی به تهران و یا هر نهاد عالی دیگر بفرستد، درحالی‌که امروز این روند برعکس انجام می‌شود و این‌ همه مشکل وجود دارد.

وی عدم مدیریت یکپارچه شهری را دومین مشکل توسعه شهر دانست و اضافه کرد: سال‌هاست این مشکل حل‌نشده و مدیریت شهری باید تمرکز کافی برای حل مشکلات داشته باشد و دولت باید بپذیرید مدیریت اصلی باید به شهرداری واگذارشده و شورای اسلامی شهر ناظر عالی شهر باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha