به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران،« امید عبدالملکی» افزود: در سال گذشته درمجموع ۳۲۴ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در نیروگاههای حرارتی کشور تولید شده است که از این میزان ۱۸۱ میلیارد کیلووات ساعت سهم واحدهای سیکلترکیبی، ۸۴ میلیارد کیلووات ساعت سهم نیروگاههای بخار و ۵۹ میلیارد کیلووات ساعت سهم واحدهای گازی بوده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ با افزوده شدن بخش بخار نیروگاههای جهرم، هریس، ارومیه و چابهار شاهد رشد تولید نیروگاههای سیکلترکیبی به عنوان واحدهای تولید کننده برق دوستدار محیطزیست هستیم.
سرپرست دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: تبدیل نیروگاههای گازی به سیکلترکیبی از کارآمدترین روشهای بهبود راندمان شبکه سراسری برق کشور به شمار میآید که نه تنها برای صنعت برق، بلکه برای محیطزیست و صرفهجویی در مصرف سوخت نیز بسیار موثر است و در سالهای آینده شاهد تاثیر گسترده آن خواهیم بود.
عبدالملکی ادامه داد: با قرار دادن یک توربین بخار ۱۶۰ مگاواتی در امتداد دو توربین گازی ۱۵۹ مگاواتی و تشکیل یک بلوک کامل سیکلترکیبی، بدون نیاز به مصرف سوخت اضافی و از محل حرارت بازیافت شده در سیکل اول تولید برق، راندمان نیروگاه از حدود ۳۴ درصد به نزدیک ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی گفت: درمجموع در سال گذشته ۳۵۹ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در تمامی نیروگاههای کشور (حرارتی، برقابی، اتمی و تجدیدپذیر) تولید شده است که سهم نیروگاههای حرارتی (بخاری، گازی، سیکلترکیبی) از این رقم بیش از ۳۲۴ میلیارد کیلووات ساعت بوده است.
به گزارش ایرنا، روز گذشته (جمعه ۲۶ فروردین) وزیر نیرو درباره آمادگی برای تامین برق فصل گرما عنوان کرد: احداث ۶ هزار مگاوات نیروگاه تا پیش از تابستان امسال پیشبینی شده است. البته اگر نیروگاهی به موقع وارد مدار نشد، نیروگاه جایگزین در نظر گرفته شده و از این بابت نگرانی نداریم.
نظر شما