حسن زارع روز شنبه به خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به توسعه کشت گیاهان کم آبخواه و با هدف بهره وری بیشتر از آب مجازی ، تغییر الگوی کشت ، ارزش افزوده بالا، و استقبال کشاورزان، پیش بینی می شود سطح زیرکشت گیاهان دارویی امسال به ۳۰۰ هکتار افزایش یابد.
زارع با تاکید بر اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی مورد توجه این نهاد است ، خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی از جمله زودبازدهترین محصول در حوزه کشاورزی است و در صنایع مختلف از جمله طب سنتی کاربرد دارد.
مسئول تولیدات گیاهی ابرکوه اضافه کرد: تاکنون ۱۵ رقم گیاه با توجه به شرایط آب و هوایی در این منطقه گرم و خشک مناسب تشخیص داده شد که می توان به گل محمدی ، زعفران ، به لیمو، نعناع ، زوفا ، شیرینبیان ، شوید ، زیره ، شنبلیله ، مرزنگوش و بادرنجوبه و دیگر گیاهان اشاره کرد.
این مسئول یاد آورشد: گیاهان دارویی سالانه، حداکثر سه مرحله نیاز به آبیاری دارد و به دلیل نیاز کم به آب ، میتواند به منابع سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک کند و هم منبع درآمد خوبی برای کشاورزان باشد.
وی تصریح کرد: این شهرستان ظرفیتهای خوبی با توجه به تبعات ۲۵ سال خشکسالی و کمآبی و افت سطح آبهای زیرزمینی برای توسعه کشت گیاهان دارویی و محصولات گلخانهای دارد.
زارع افزود: کشاورزانی که نسبت به کشت و افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی در مزارع خود اقدام کننداز تسهیلات بهره مند می شومند.
وی مهمترین نیاز شهرستان را ایجاد صنایع تبدیلی برای فرآوری گیاهان دارویی ذکر کرد و افزود: کارشناسان آماده راهنمایی متقاضیان به سرمایه گذاری و فعالیت در این عرصه هستند.
وی افزود: برای استفاده بهینه و بهره وری مصرف آب تاکنون کشاورزان با استفاده از کمک های بلاعوض دولت، پنج هزار و۷۵۰ هکتار از اراضی و باغ های خود را به سامانه های آبیاری نوین تجهیز کرده اند.
۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی شهرستان ابرکوه زیر کاشت محصولات زراعی و باغی است و اشتغال ۴۰ درصد مردم این شهرستان در حوزه کشاورزی، دامداری و دامپروری است.
شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما