به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه داون پاکستان، وزارت امور خارجه پاکستان امروز با صدور یک بیانیه رسمی اعلام کرد که بنا به درخواست وزارت خارجه هند برای تمدید انتقال گندم اهدایی هند به افغانستان از طریق مسیر زمینی پاکستان، روند انتقال این کمک ها برای مدت ۲ ماه دیگر تمدید می شود.
سحنگوی وزارت خارجه پاکستان با اعلام اینکه خبر تمدید این مهلت به اطلاع سفارت هند در اسلامآباد نیز رسیده است نوشت که با تمدید ۲ ماهه روند انتقال ۵۰ هزار تن گندم که از سوی هند برای افغانستان از خاک پاکستان، این روند کمک رسانی ادامه می یابد.
وزارت خارجه هند نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرده است که مدتزمان اعطاشده برای انتقال کمکهای بشردوستانه هند از طریق پاکستان در ۲۱ مارس (اول فروردین) به پایان رسیده و دولت هند اخیراً درخواست تمدید دوره زمانی برای تکمیل فرایند حمل و نقل را کردهبود.
وزارت خارجه هند همچنین گفتهاست که بهعنوان بخشی از «تلاشهای صادقانه هند» برای رسیدگی به بحران انسانی در افغانستان، تصمیم گرفته شده که تسهیلات برای تکمیل روند حمل و نقل ۲ ماه تمدید شود.
این در حالی است که پاکستان و هند در ۱۲ آذر سال ۱۴۰۰ موافقت کردهبودند که ۵۰ هزار تن گندم و داروی های کمکی هند به افغانستان را با کامیون های افغانستان از طریق پاکستان انتقال دهند.
هند حدود دو ماه قبل ارسال ۵۰ هزار تن گندم، دارو و اقلام کمکی دیگر را به افغانستان پیشنهاد کرد. پاکستان در ۲۴ نوامبر (۲ آذر) گفت که به منظور نشاندادن همدردی خود بهطور استثنایی اجازه میدهد تا از طریق بندر واگه به افغانستان انتقال یابد.
براساس این گزارش، مدتزمان اعطاشده از سوی دولت پاکستان برای انتقال کمکهای بشردوستانه هند از طریق پاکستان به مدت ۲ ماه تمدید شده است بنابراین کامیون های حمل گندم هند می توانند از خاک این کشور به افغانستان عبور کنند.
با این وجود تا ۱۵ اسفند تنها ۲ هزار و ۵۰۰ تن گندم به افغانستان انتقال یافته بود مقامهای پاکستانی گفته بودند با توجه به روند انتقال این گندم بعید به نظر میرسد که این ۵۰ هزار تن گندم در مدت یکماه به افغانستان منتقل شود.
بر اساس محاسبه آنان مرحله انتقال گندم اهدایی هند به افغانستان ۴۸ روز را در بر خواهد گرفت و تمدید این مرحله نیازمند توافق مجدد میان ۳ کشور خواهد بود.
در مجموع، برنامه ریزی هند برای ارسال ۵۰ هزار تُن گندم از طریق جاده های پاکستان به کشور افغانستان است که ۲ هزار تُن از این مقدار فقط در ماه فوریه (بهمن) به این کشور ارسال شده بود.
صدور مجوز عبور چنین محموله ای بسیار نادر است چرا که پاکستان از قبل ورود کالاها از هند را به دلیل افزایش تنش ها در روابط این ۲ کشورِ مجهز به سلاح های اتمی ممنوع کرده بود.
از زمانی که آمریکا دارایی های افغانستان را مسدود کرد، دولت موقت طالبان با افزایش بحران مالی در این کشور از گندم به عنوان حقوق و دستمزد هزاران کارمند دولت که اغلب کارگر می باشند استفاده می کند.
دولت افغانستان در ماه اوت سال گذشته با خروج شتابزده نیروهای آمریکایی و خارجی از افغانستان پس از ۲ دهه جنگ بی حاصل، سقوط کرد و قدرت به دست طالبان افتاد. از آن زمان مردم افغانستان با بحران های غذایی و اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند.
نظر شما