به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نعمتی در جلسه ستاد بیمه دام جهاد کشاورزی در شهرستان فردوس، از کاهش استقبال دامداران استان از بیمه دام گفت و افزود:در سال زراعی گذشته در این شهرستان ۲ هزار و ۱۶۹ فقره بیمه نامه صادر شده بود، اما در سال زراعی جاری تنها یک هزار بیمه نامه صادر شده است.
وی گفت: صندوق بیمه استان طی سال مالی گذشته ۷۷ میلیاردتومان خسارت پرداخت کرده است که از این مبلغ ۱۹ میلیارد تومان آن در بخش دام بوده است.
ناظر صندوق بیمه کشاورزی استان افزود: بیمه تکمیلی با لحاظ بیمه پایه صادر می شود و دامدار باید ریزش پلاک را اطلاع دهد تا دوباره برای نصب آن اقدام شود که در هنگام پرداخت غرامت بامشکلی مواجه نشود.
نعمتی از لزوم پذیرش بیمه بعنوان یکی از هزینه های دام گفت و افزود:متاسفانه بیماری ها و سایر حوادث تعداد دام زیادی را می تواند درگیر کند که بیمه مقداری از این خسارتهای بزرگ را جبران می کند.
وی بیان کرد: در بیمه پایه دام سنگین گاو به هر دلیلی تلف شود غرامت پرداخت می شود و دامدار سالیانه برای هر راس حدود ۱۰۸ هزار تومان پرداخت می کند که در صورت تلف شدن دام صندوق بیمه ۱۳ میلیون تومان برای هر راس غرامت پرداخت می کند.
عدم آگاهی کافی دامدار نسبت به مقدارپوشش بیمه، تبلیغات کم، طولانی شدن زمان پرداخت غرامت، عدم تناسب غرامت با خسارت دلایلی بود که در این جلسه به عنوان دلیل عدم استقبال دامداران مطرح شد که رئیس جهاد کشاورزی شهرستان فردوس از ناظر بیمه استان خواست موارد را به استان و کشور جهت اصلاح منعکس کند.
موسی سلیمانی همچنین به بیمه اجباری برای استفاده از نهاده های دامی اشاره کرد و گفت: این موضوع باعث شده که نتوانیم باعث رغبت دامدار برای بیمه دام شویم و دامدار فقط به دلیل استفاده از نهاده های دامی دامش را بیمه می کند.
وی افزود: اگر ترسالی اتفاق بیفتد و دامدار نیازی به نهاده ها نداشته باشد، کمتر به بیمه دامش توجه خواهد کرد.
سلیمانی تاکید کرد: باید تبلیغات را در دستور کار قرار دهیم و در کنار کلاسهای آموزشی از کارگزاران برای تبلیغ و تبیین اهمیت بیمه دام به دامداران دعوت کنیم.
رئیس شبکه دامپزشکی فردوس نیز با اشاره به تجربه های شیوع بیماری در بین دام های شهرستان گفت: دامداران باید به بیمه به عنوان یک موضوع جدی ورود پیدا کنند تا بتوانند در صورت خسارت مقداری از آن را جبران کنند.
جواد اسماعیلی افزود: غرامت پرداختی متناسب با میزان خسارت وارد شده به دامدار نیست و این موضوع یکی از دلایل عدم رغبت دامداران به بحث بیمه است.
وی در خصوص کیفیت پلاک دام نیز گفت: باید کیفیت پلاکی که به دام متصل می شود بالا برود، چراکه برخی از پلاک ها موجب عفونت در محل نصب می شود.
نظر شما