به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، علی قربانی افزود: در ابلاغیههای وزیر کشور آمده است که پیشنهاد تاسیس دهیاری با عنایت به ماده واحده قانون تاسیس دهیاریهای خودکفا، مصوب ۱۴ تیر ۱۳۷۷ و در صورتی که خارج از محدوده شهرهای همجوار باشند، بلامانع اعلام میشود.
وی ادامه داد: بر اساس سیاستهای وزارت کشور، فرایند صدور مجوز تأسیس دهیاری برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای شورای اسلامی روستا و دارای کد تقسیمات کشوری در حال انجام است.
قربانی اظهارداشت: تاکنون مجوز تاسیس ۳۷ هزار و ۶۸۱ دهیاری در کشور صادر شده است و در صورتی که روستایی واجد شرایط جمعیتی برای تاسیس مجوز دهیاری باشد، شورای اسلامی روستا باید به نمایندگی از اهالی روستا برای این امر اعلام آمادگی کند.
به گزارش ایرنا حدود ۱۹ میلیون نفر یعنی ۹۵ درصد جمعیت روستایی کشور از مدیریت و خدمات نهاد دهیاری بهرهمند هستند.
نهاد دهیاری به عنوان مدیر ارشد روستا و نماینده جامعه محلی است، دهیاری میتواند به واسطه وظایف و اختیاراتی که در زمینه عمران و نواحی روستایی دارد با توزیع متعادل امکانات و خدمات ضمن محرومیتزدایی از مهاجرتهای بیرویه روستاییان به سکونتگاههای شهری کاسته و بستر لازم برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار روستایی را ایجاد کند.
به دنبال صدور مجوز فعالیت نهاد دهیاری (سال ۱۳۸۲) با انتصاب دهیار، این نهاد توسط شورای اسلامی روستا به صورت قانونی آغاز به کار میکند و به جمعیت روستایی زیر پوشش خدمات ارائه میدهد.
نظر شما