اعلام آمادگی شرکت‌های وزارت نفت برای استخدام ایثارگران و خانواده‌هایشان

تهران-ایرنا- شرکت‌های وزارت نفت به تازگی در زمینه قانون استخدام ایثارگران و خانواده‌های آنان اعلام آمادگی کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از ایثار سردار حسن‌زاده مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به همکاری خوب سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و بانک‌های دولتی در زمینه قانون استخدام ایثارگران و خانواده‌های آنان گفت: درباره بقیه دستگاه‌ها که به این قانون تمکین نکردند، مجلس باید تصمیم بگیرد.

حسن‌زاده افزود: در زمینه تبدیل وضعیت استخدامی، مشخصات ۵۰ هزار نفر در سامانه مربوطه با کد کارمندی بارگذاری شد که ۲۵ هزار نفر تعیین تکلیف شدند و پرونده ۲۵ هزار نفر نیز در دست بررسی است.

او گفت: بر اساس بانک جامع اطلاعاتی ایثارگران، سطح درخواست‌های آنان را بررسی می‌کنیم که اولین مرحله رسیدگی به امور ایثارگران، مشاوره برای آگاهی از توانمندی‌ها و روحیات آنان است تا بتوانیم آن‌ها را در مسیر شغلی مناسب قرار دهیم.
 
آموزش مهارت‌ها

حسن‌زاده افزود: در زمینه آموزش مهارت، تفاهم‌نامه‌هایی را با سازمان فنی حرفه‌ای و مجتمع فنی تهران امضا کردیم که ایثارگران می‌توانند با تخفیف از خدماتشان استفاده کنند و مهارت ببینند، ضمن اینکه در زمینه صدور مجوز، امکان کسب پروانه و امثال آن را یک بار فراهم می‌کنیم.
او گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران صندوقی تشکیل داد تا سبدی از تسهیلاتی، چون قرض‌الحسنه پرداخت کند که ۵ درصد سهمیه سازمان استخدامی کشور به بنیاد شهید و ایثارگران اختصاص داده شد.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: بانک عامل‌های سپرده‌گذاری داریم که تسهیلات با نرخ سود پایین‌تر از نرخ مصوب بانک‌ها در اختیار ایثارگران قرار می‌دهد که بیشتر این تسهیلات خوداشتغالی با سقف سود ۱۰ درصد است.
 
استخدام ایثارگران
حسن زاده گفت: در بحث استخدام بر اساس قانون جامع ۲۵ درصد سهمیه استخدامی کشور به ایثارگران و ۵ درصد هم به فرزندان ایثارگران و شهدا تعلق می‌گیرد به طور میانگین حدود ۱۰ هزار نفر در سال سهمیه استخدامی بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش دولتی است که انتظار داریم در بخش خصوصی هم همکاری‌های لازم انجام شود.

او گفت: بند ج ماده ۷۷ قانون، دولت را مکلف کرد همه فرزندان شهید و جانباز ۷۰ درصد به بالا استخدام شوند که از ابتدای برنامه ششم توسعه، تاکنون تنها یک سال آخر این بند اجرایی شد.

اعلام آمادگی شرکت‌های وزارت نفت برای استخدام ایثارگران و خانواده‌هایشان

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: برای استخدام ایثارگران در بخش‌های دولتی آزمون‌های مجزایی در یک مرحله برای آن‌ها برگزار می‌شود تاکنون یک مرحله از این آزمون برگزار شده است که در آن ۵ هزار نفر پذیرفته شدند که تا ۲۰ فروردین هم تکمیل ظرفیت این آزمون انجام شده است که نتایج آن را سازمان سنجش به زودی اعلام می‌کند.

حسن‌زاده گفت: مجوزهایی که برای اشتغال این ۵ هزار نفر در نظر گرفته شد متأسفانه متناسب با شرایط و موقعیت جغرافیایی این افراد نیست برای نمونه فرزند ایثارگر در غرب کشور زندگی می‌کند، اما شرایط استخدامی در شرق کشور برای او مهیا شده است که با توجه به شرایط خانوادگی این افراد، نیاز به حضور این افراد در نزدیک خانواده‌شان وجود دارد و این جذب بر اساس دستورالعمل‌های سازمان استخدامی کشور با توجه به نیاز به منابع انسانی انجام شد که تلاش می‌شود در آزمون بعدی این به کارگیری متناسب با شرایط زندگی این افراد باشد.

او افزود: مراحل استخدام این افراد، به کندی صورت می‌گیرد، اما خوشبختانه در قانون استخدام ایثارگران، معافیت سنی و اخذ حداقل معدل معادل در آزمون در نظر گرفته شده است که در این زمینه مشکلی برای آن‌ها پیش نمی‌آید.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اولین آزمون برگزار شد، اما تأمین منابع مالی به کار گیری آن‌ها در دستگاه‌ها هنوز بلاتکلیف است، چون بودجه‌اش تأمین نشده که بنیاد شهید از سازمان برنامه و بودجه پیگیر تأمین منابع است و در بحث تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران و خانواده‌های آنان افراد غیر رسمی در دستگاه‌های دولتی به زودی استخدام رسمی آن‌ها به پایان می‌رسد.

حسن زاده گفت: در بخش‌های غیردولتی هم براساس قانون تأمین اجتماعی این افراد وضع استخدام دائم یا ثابت پیدا می‌کنند. این تبدیل وضعیت از پارسال شروع شد که با توجه به سرعت کم آن تا پایان ۱۴۰۰ به نتیجه نرسید، اما در سال ۱۴۰۱ با همکاری مجلس در حال پیگیری است.
 
وام‌های کارآفرینی

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: وام‌های کارآفرینی از صندوق توسعه ملی تأمین می‌شود، که ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن به بنیاد شهید اختصاص داده شده است. تلاش می‌کنیم این وام‌ها در استان‌های مختلف و مناطق محروم در بخش کشاورزی و صنعت به کار گرفته شود. نرخ سود و شرایط دریافت تسهیلات با بقیه کارآفرینان یکسان است که لازم است در این زمینه تسهیل گری برای ایثارگران در نظر گرفته شود، تنها مزیت موجود برای آن‌ها دریافت وام خارج از نوبت است. ضمن اینکه به تازگی در مجلس تصویب شد که وام خوداشتغالی علاوه بر افراد ایثارگر حقیقی به شرکت‌های ایثارگران (اشخاص حقوقی) هم پرداخت شود.

حسن زاده گفت: خبر خوب این است که مقرر شده ۱۰ درصد تسهیلات سفرهای استانی رئیس جمهور در حوزه اشتغال به ایثارگران اختصاص یابد.

توصیه می‌کنیم ایثارگران به سمت خوداشتغالی بروند و منتظر فراهم شدن شرایط استخدام نباشند، چون حدود ۲۴۰ هزار جامعه هدف ایثارگر داریم که آمار بالایی است و زمان زیادی برای ساماندهی آن‌ها لازم است.
 
مشوق‌های خوداشتغالی
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در زمینه خوداشتغالی علاوه بر اینکه تا ۵ سال بیمه ایثارگران و مجموعه‌های آن‌ها را پرداخت می‌کنیم، ۱۲ تا ۱۸ ماه هم، پرداخت ۷۵ درصد حقوق کارگران آن‌ها را تقبل می‌کنیم.

حسن‌زاده افزود: معافیت‌های مالیاتی ایثارگران، تنها مختص فرزند شهید و شخص جانباز و در بخش دولتی اجرا می‌شود. در بخش خصوصی معافیت مالیاتی وجود ندارد، ولی معافیت بیمه‌ای در نظر گرفته می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha