از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

تهران- ایرنا- دولت سست بایدن، عامل اصلی عدم توافق در وین، عمیق‌تر شدن اختلافات ریاض و واشنگتن، یورش دوباره صهیونیست ها به مسجدالاقصی، اروپا در تنگنای انرژی و تاکید عربستان بر ادامه فعالیت با کویت در میدان گازی آرش مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**دولت سست بایدن، عامل اصلی عدم توافق در وین

تعلیق فعلی در مذاکرات رفع تحریم‌ها، بیش از آن که به دلیل بن بست های تکنیکی در جریان مذاکرات باشد ناشی از تزلزل دولت بایدن در عرصه سیاست داخلی و خارجی است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

هر کسی که کوچکترین آشنایی با فرهنگ زندگی در آمریکا داشته باشد می‌داند که ماشین بخشی جدایی‌ناپذیر از سبک زندگی هر شهروند این کشور است. اتومبیل برای بسیاری از شهروندان آمریکایی نمادی از همان رؤیایی است که تمام عمر برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند. بخشی از این جایگاه به نقش خودروها در زندگی آمریکایی‌ها بر می‌گردد. با این وصف طبیعی است که آمریکایی‌ها به هر تغییری در قیمت بنزین، این ماده حیاتی برای حرکت خودروها حساس باشند و واقعیت این است که اوضاع در ماه‌های اخیر چندان به مراد آن‌ها نیست.

شوک ناشی از همه‌گیری بیماری کرونا و کاهش سرمایه گذاری در استخراج نفت و جنگ روسیه با اوکراین قیمت بنزین را به بالاترین حد ممکن رسانده و قیمت هر گالن بنزین از سه و نیم دلار پایین‌تر نیامده است.

کرونا اگرچه از رأس اخبار روز دنیا پایین آمده اما همچنان به آرامی به کشتار خود ادامه می‌دهد. افزایش تورم ناشی از مشکلات زنجیره تأمین کالا و سخت‌تر شدن اوضاع در پی افزایش نرخ بهره فدرال رزرو معیشت را برای آمریکایی‌ها تنگ‌تر کرده است.

بازتاب تمام این مشکلات را می‌توان در محبوبیت بایدن در نظرسنجی‌های مختلف مشاهده کرد. در حالی که انتظار می‌رفت بایدن بتواند محبوبیت بیشتری نسبت به ترامپ در سال‌های ابتدایی ریاست جمهوری خود کسب می‌کند هم‌اکنون این محبوبیت حول و حوش عدد 40 درصد قرار دارد و در بعضی نظرسنجی‌ها پایین‌تر از 40 درصد تثبیت شده است.

چنین شرایطی بر اعتماد به نفس هر رییس‌جمهوری در آمریکا تأثیر می‌گذارد و واقعیت این است که بایدن نیز نگران چنین شرایطی به خصوص برای پیش بردن برنامه‌های خود است. نقطه عطف این نگرانی انتخابات میان دوره‌ای کنگره در آبان ماه سال جاری است.
دموکرات‌ها هم اکنون اکثریت ضعیف و شکننده‌ای در مجلس سنا دارند و فعلاً با استفاده از کرسی «کامالا هریس» به عنوان عضو یکصد و یکم این نهاد قانونگذاری با مخالفت‌های یکپارچه جمهوری‌خواهان مقابله می‌کنند اما این اکثریت می‌تواند در انتخابات آبان ماه سال جاری فرو بریزد.
irna.ir/xjJ9PQ

**تاریخ خونبار اسرائیل؛ رژیمی جعلی که با کشتار و ترور زنده است

با تاسیس رژیم جعلی اسراییل در سال ۱۹۴۸ که با توطئه بین المللی به سرکردگی انگلیس و در سرزمین فلسطین صورت گرفت، مشکلات مردم این کشور و منطقه نیز آغاز شد و از همان زمان رژیم اسراییل به "غده سرطانی" در منطقه غرب آسیا تبدیل گردید و عنوان مخل امنیت منطقه را به خود اختصاص داد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

اگر به تاریخ ۷۴ ساله فلسطین و منطقه پس از تاسیس رژیم جعلی اسراییل بیندازیم، تاریخی همراه با خون ریزی و اشغال را مشاهده خواهیم نمود؛ تاریخی که صهیونیست ها بقای خود را فقط در کشتار فلسطنیان و مسلمانان پیگیری می کنند.

ماجرای تولد رژیم صهیونیستی به اشغال فلسطین توسط انگلستان یا همان «روباه پیر» در جریان جنگ جهانی اول باز می گردد؛ زمانی که یهودیان تندرو از دهه‌ها قبل با مهاجرت به فلسطین ایده تاسیس کشوری یهودی را دنبال می کردند؛ پس از آنکه انگلیس قیمومیت فلسطین را از آن خود کرد، صهیونیست ها نیز گام های نخستین تاسیس رژیم جعلی یهود را بر داشتند. یکی از مهمترین این اقدامات برای تاسیس رژیم مستقل در سال ۱۹۱۷ انجام گرفت.

«لرد روچیلد» که سرپرستی فدراسیون صهیونیسم در انگلستان را بر عهده داشت، پیش نویس لایحه‌ای را به «بالفور» وزیر خارجه وقت انگلیس تحویل داد که در آن خواستار حمایت از تشکیل رژیم یهودی در فلسطین شده بود. بالفور نیز در اعلامیه‌ای حمایت انگلیس از تشکیل یک رژیم  یهود در فلسطین را اعلام کرد.

از زمان جنگ جهانی اول و اشغال فلسطین توسط انگلیسی های استعمارگر تا ۱۴ می ۱۹۴۸ مقاومت و مبارزه مردم فلسطین با اشغالگری انگلیسی ها نیز به اشکال مختلف آغاز و تا جنگ جهانی دوم ادامه داشت، اما جنگ جهانی دوم و کشتار شماری از یهودیان به دست آلمان نازی بهانه ای شد تا صهیونیست ها بتوانند مهمترین گام برای تاسیس رژیم جعلی یهود را بر دارند.

 از سوی دیگر با آغاز دوران قیمومیت انگلیس بر فلسطین، موج مهاجرت یهودیان به این کشور نیز به راه افتاد، به طوری که طی ۳۰ سال، جمعیت یهودیان در فلسطین ۱۲ برابر شد. مهاجران یهودی قبل از تاسیس رژیم جعلی اسراییل، با حمایت و توطئه انگلیس، سازمان نظامی کاملی تشکیل دادند و همزمان زمین های فلسطینیان را ابتدا به چند برابر قیمت و باقیمانده زمین ها را سپس با زور تصاحب کردند.

 در ۱۴ می سال ۱۹۴۸ قیمومیت بریتانیا بر فلسطین به پایان رسید و صهیونیست ها بلافاصله و در همان روز با انتشار «منشور استقلال»، موجودیت رژیم جعلی اسرائیل را اعلام کردند؛ روزی که فلسطینیان و مردم جهان آن را «روز نکبت» نام گذاری کرده‌اند.

درست فردای آن روز، ارتش‌های کشورهای عربی و گروه زیادی از چریک‌های داوطلب عرب به محدوده رژیم تازه تاسیس و جعلی اسرائیل از چند جبهه حمله بردند، اما نهایتا این حملات با شکست اعراب به پایان رسید، ولی مبارزه و مقاومت فلسطینیان خاموش نشد و تا به امروز نیز ادامه داشته است.

irna.ir/xjJ9Ln

**حکیم: جامعه بین‌المللی تماشاگر بی‌طرف حملات تروریستی در افغانستان نباشد

«سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در پیامی حمله تروریستی افغانستان را محکوم کرد و نوشت: در اوج ماه مبارک رمضان، بار دیگر تروریسم تاریک‌اندیش شیعیان هزاره را در زنجیره حمله به پیروان مکتب اهل بیت(ع) هدف قرار داد و این بار مدارس پسرانه در مرکز کابل هدف انفجار قرار گرفت.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

حکیم در ادامه این پیام آورده است که این حملات مکرر را به‌ شدت محکوم می‌کنیم و از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که به یاری ملت افغانستان برخیزد و بیننده بی‌طرف این جنایت ها نباشد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان ضمن ابراز همدردی با ملت مسلمان افغانستان، از خداوند برای شهدا طلب رحمت و برای مجروحان طلب شفای عاجل کرد.

دیروز (سه شنبه) در یکی از «حملات انتحاری» دوگانه به مدرسه «عبدالرحیم شهید» در «دشت پرچی» این شهر دست کم ۲۰ تا ۲۵ دانش‌آموز شهید و شماری مجروح شده‌اند.

«ذکریا الفت» یکی از آموزگاران مدرسه «عبدالرحیم شهید» به این روزنامه گفت که حمله نخست زمانی رخ داد که شاگردان در فرصت آزاد در حال ترک مدرسه بودند.

او با اعلام اینکه تنها در این انفجار نزدیک به ۲۷ دانش‌آموز کشته‌ و ۲۰ تن دیگر مجروح شده‌اند و احتمال افزایش این تعداد نیز وجود دارد، افزود: آموزگاران این مدرسه پسرانه در حال متفرق‌کردن شاگردان و نجات جان آنان در راهروهای امن بودند که انفجار دوم نیز رخ داد.

وی گفت که انفجار دوم درست زمان انتقال زخمی ها و کشته‌های انفجار نخست به وقوع پیوست و با این وجود از کشته و زخمی های آن هنوز اطلاعی در دست نیست.

irna.ir/xjJ9Jn

**یورش دوباره صهیونیست ها به مسجدالاقصی

مرکز اطلاع رسانی فلسطین از یورش ۱۷ گروه افراطی صهیونیست به مسجد الاقصی خبر داد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

امروز - چهارشنبه - بار دیگر نظامیان صهیونیست و شهرک نشینان یهودی به مسجدالاقصی یورش بردند.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین در این باره به نقل از مدیر مسجد الاقصی گزارش داد: بیش از ۷۰۰ شهرک نشین صهیونیست تا این ساعت به صحن‌های مسجدالاقصی یورش آورده اند ...
به گفته «شیخ عمر الکیسوانی» تاکنون ۱۷ گروه از افراط گرایان صهیونیست تحت محافظت مستقیم نظامیان رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی یورش آورده اند.

وی در عین حال تاکید کرد: حضور و نفوذ صهیونیست ها به مسجد، دین اسلام را تغییر نمی‌دهد و اسلام تفرقه و شرک را نمی‌پذیرد.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین همچنین اعلام کرد که امروز توسط نظامیان صهیونیست از ورود خبرنگار شبکه الجزیره به صحن‌های مسجد الاقصی ممانعت شده است.
این اظهارات پس از آن صورت گرفت که شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش داد که سران سیاسی و امنیتی این رژیم تصمیم گرفتند تا از ورود یهودیان از جمعه آینده تا پایان ماه رمضان به مسجد الاقصی ممانعت کنند.
بنا بر اعلام این رسانه‌ها، این تصمیم بعد از رایزنی «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پی تشدید تنش‌ها در مسجد الاقصی و شهر اشغالی قدس و کرانه باختری رود اردن گرفته شد.

irna.ir/xjJ9Vq

**دیپلمات چین: ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین باعث صلح نمی‌شود

چین ضمن هشدار نسبت پیامدهای ارسال تسلیحات تهاجمی بیشتر به اوکراین، از همه کشورهای جهان خواست تا از مذاکرات دیلماتیک میان روسیه و اوکراین با هدف دستیابی به آتش‌بس حمایت کنند.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

"ژانگ جون" نماینده دائم چین در سازمان ملل طی سخنانی در نشست شورای امنیت این سازمان مسائلی را در مورد موضوع اقدامات بشردوستانه در اوکراین عنوان کرد.

این دیپلمات چین خاطر نشان کرد که مذاکرات دیپلماتیک باید با احساس فوریت بیشتری انجام شود، زیرا چشم انداز یک درگیری طولانی نگران کننده است. پایان دادن زودهنگام به این مناقشه راهی اساسی برای حل‌وفصل بحران انسانی است.

ژانگ جون گفت: از روسیه و اوکراین می‌خواهیم که به مسیر کلی گفت‌وگو و مذاکره پایبند باشند، اختلافات را به طور مداوم محدود کنند و شرایط را برای آتش‌بس مهیا کنند.

وی در مورد مسئله حفاظت از غیرنظامیان گفت، هر اقدامی باید برای کاهش آسیب به غیرنظامیان انجام شود. پکن بار دیگر از همه طرفهای درگیر می خواهد که به طور حداکثری خویشتنداری کنند، از قوانین بین المللی تبعیت کنند، از غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی حفاظت کنند و زمینه تخلیه غیرنظامیان از مناطق مختلف و همچنین فعالیتهای بشردوستانه را فراهم کنند.

این دیپبلمات چین تصریح کرد: طرف های درگیر باید ارتباطات را در مورد مسائل بشردوستانه تقویت کنند و در موضوعاتی مانند باز کردن مسیرهای بشردوستانه و سازماندهی تخلیه امن افراد هماهنگی و همکاری داشته باشند.

سازمان ملل اعلام کرد که از اواخر فوریه تاکنون، ۲۴.۵ میلیون نفر  از اوکراین گریخته اند و هفت میلین نفر دیگر در داخل این کشور آواره شده اند.

نماینده دائم چین در سازمان ملل در مورد مسئله تحریم‌ها گفت: ما باید به مسئله تحریم توجه کنیم و پیامدهای منفی آن را از بین ببریم. دبیرکل سازمان ملل  اخیرا گفت که جهان اکنون با یک " طوفان کامل" روبرو بوده که اقتصادبیشتر کشورهای در حال توسعه را تهدید می کند.

ژانگ جون افزود:  شمار زیادی از کشورهایی که دخالتی در جنگ اوکراین نداشته اند، بهای این مناقشه را می پردازند. این منصفانه و منطقی نیست. جامعه جهانی باید برای تامین مواد غذایی و اترژی کشورها هماهنگی هایی داشته باشند.

این دیپلمات چینی در ادامه با مسدود کردن دارایی های کشورهای مختلف مخالفت کرد.

irna.ir/xjJ9Rx

**شباهت شخصیتی «مکرون» و «لو پن» از دید فرانسویان

یک نظرسنجی نشان می‌دهد که از نظر مردم فرانسه «امانوئل مکرون» و «مارین لو پن» ویژگی‌های شخصیتی نسبتا مشابهی دارند. این دو سیاستمدار فرانسوی قرار است روز یکشنبه چهارم اردیبهشت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به رقابت بپردازند.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

نظرسنجی یک موسسه (Kantar Public - Epoka) در خصوص ویژگی‌های شخصیتی دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نشان می دهد ۸۰ درصد فرانسویان هر دو نامزد را مصمم و حدود ۷۰ درصد هم آنان را باهوش و مقتدر می دانند. همینطور از هر ۱۰ فرانسوی ۶ نفر صفت شجاعت را برای هر دو نامزد مناسب می داند.

تحلیلگر این نظرسنجی معتقد است که مکرون و لو پن تفاوت چندانی در نظر مردم فرانسه ندارند و در افکار عمومی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند. همچنان که مردم فرانسه هر دو را سیاستمدارانی سنتی می‌دانند.

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که وجهه لو پن در افکار عمومی از نظر «مهارت و اعتبار» نسبت به سال ۲۰۱۷ بهبود یافته است و در این ویژگی تقریبا با رئیس جمهوری فعلی برابری می‌کند.

این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که نزدیک به نیمی از مردم فرانسه لو پن و مکرون را به یک میزان واجد شرایط ریاست جمهوری می‌دانند حتی اگر در این زمینه مکرون (۵۳ درصد) کمی از رقیب (۵۰ درصد) پیشتر باشد.

البته که هر دو مدعی ورود به الیزه تفاوت‌هایی را هم در نظر مردم دارند؛ ۵۹ درصد مردم مکرون را فریبکارتر می دانند و آرای لو پن در این باره ۴۹ درصد است. ۵۳ درصد فرانسویان رفتار مکرون را تحقیر آمیز می دانند و این میزان نزد نامزد رقیب او ۴۱ درصد است. در مورد مهارت شنیدن حرف دیگران هم مارین لو پن با ۴۸ درصد جایگاه بهتری نسبت به مکرون با ۳۸ درصد رای موافق دارد.

بااینحال ۴۶ درصد فرانسویان لو پن را گزینه‌ای نگران کننده تر از مکرون در نظر می گیرند. همچنین ۴۸ درصد مردم لو پن را تهاجمی می دانند که این خصوصیت در مکرون ۴۲ درصد عنوان شده است.

در حالی که رای هواداران «ژان لو ملانشون» سومین نامزد دور نخست انتخابات، برای دو نامزد نهایی دور دوم تاثیری سرنوشت‌ساز دارد، این نظرسنجی نشان می دهد که آنان تمایلی به هیچیک از دو نامزد از خود نشان نمی دهند و مکرون را فریبکار و لو پن را تهاجمی می خوانند.

irna.ir/xjJ9QD

**اروپا در تنگنای انرژی؛ نگاه ایتالیا به گاز آفریقا

دولت ایتالیا در پی تحریم های غرب علیه روسیه و تلاش برای کاهش وابستگی به منابع گازی روسیه ، به دنبال تنوع بخشی به سبد تامین کنندگان انرژی خود از طریق منابع گاز کشورهای عمدتا فقیر حوزه آفریقای مرکزی است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

در حالیکه ایتالیا در تلاش است تا وابستگی خود را به گاز روسیه پایان دهد، چند تن از وزرای کابینه «ماریو دراگی» امروز چهارشنبه با هدف امضای قراردادهای انرژی به آفریقای مرکزی می روند.

«ماریو دراگی» نخست وزیر ایتالیا در پی افزودن کشورهای آنگولا و جمهوری کنگو به مجموعه تامین کنندگان گاز کشورش برای جایگزینی روسیه است که حدود ۴۵ درصد گاز ایتالیا را تامین می کند.

وی در مصاحبه ای با روزنامه "کوریره دلا سرا" چاپ ایتالیا گفت: ما نمی خواهیم دیگر به گاز روسیه وابسته باشیم، همانگونه که وابستگی اقتصادی نباید به تابعیت سیاسی بدل شود.

دراگی افزود: امکان تنوع‌سازی در سبد تامین کنندگان انرژی وجود دارد و این امر می تواند در مدت زمان نسبتا کوتاهی محقق شود، سریع‌تر از چیزی که یک ماه پیش تصور می‌کردیم.

گفته می شود از آنجاکه آزمایش کووید-۱۹ دراگی مثبت شده، وی به جای خود، «لوئیجی دی مایو» وزیر امور خارجه و «روبرتو سینگولانی» وزیر محیط زیست را به آفریقای مرکزی می‌فرستد تا دیدارهایی با مقامات کشورهای مزبور در روز چهارشنبه و پنجشنبه داشته باشند.

تلاش دولت ایتالیا برای پیدا کردن جایگزین در آفریقا در حالی صورت می گیرد که این کشور در هفته های اخیر توافقنامه هایی را با الجزایر هم به امضا رسانده است.

الجزایر در حال حاضر دومین تامین کننده بزرگ گاز ایتالیا است و نزدیک به ۳۰ درصد گاز مصرفی آن را تامین می کند. .

از سوی دیگر، کارشناسان هشدار داده اند که تنوع بخشی به سبد تامین کنندگان گاز کشور ارزان نخواهد بود، چراکه این امر بی تردید مالیات های بیشتری را بر مشاغل و خانواده ها تحمیل می کند.

irna.ir/xjJ9Rb

**نروژ ۱۰۰ سامانه دفاع موشکی به اوکراین ارسال کرده است

نروژ در ادامه کمک های نظامی غرب به اوکراین، ۱۰۰ سامانه دفاع موشکی به کی یف ارسال کرده است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت دفاع نروژ اعلام کرد که این کشور در واکنش به درخواست کی یف برای تسلیحات بیشتر ۱۰۰ سامانه دفاع موشکی میسترال را به اوکراین ارسال کرده است.

پیش از این، نروژ ۲ هزار نارنجک انداز ضد تانک نیز در اختیار اوکراین قرار داده بود. 

ولادیمیر زلنسکی رییس جمهوری اوکراین قبلا از اسلو درخواست کرده بود تا تسلیحات از جمله موشک های ضد کشتی هارپون و سامانه موشکی سطح به هوا پیشرفته برای کی یف ارسال کند. به علاوه، وی گفت که اوکراین به سلاح های ضد زره و توپخانه احتیاج دارد.

از دیگر نقش های برجسته نروژ در بحران اوکراین میزبانی رزمایش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است. بزرگترین رزمایش نظامی کشورهای عضو ناتو در سال جاری میلادی با نام "واکنش سرد ۲۰۲۲" با حضور حدود ۳۰ هزار سرباز، ۲۰۰ هواپیما و حدود ۵۰ کشتی و با مشارکت ۲۷ کشور جهان در نیمه ماه مارس در نروژ برگزار شد.
irna.ir/xjJ9NW

**نخست وزیر جزایر سلیمان: پیمان امنیتی با چین تضعیف کننده صلح منطقه‌ای نیست

«ماناسه سوگاوار» نخست وزیر جزایر سلیمان در پاسخ به ابراز نگرانی برخی کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، ژاپن و نیوزیلند تاکید کرد که تصمیم این کشور برای امضای پیمان امنیتی با چین به صلح و هماهنگی منطقه آسیب نخواهد زد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

نخست وزیر جزایر سلیمان روز چارشنبه در سخنان خود در پارلمان با تائید امضای پیمان امنیتی میان وزیران امورخارجه دو کشور خاطرنشان کرد: تصمیم برای امضای پیمان امنیتی دو کشور به صلح و هماهنگی منطقه آسیب نخواهد زد. 

این اقدام از روزهای گذشته و قبل از سفر هیات آمریکایی متشکل  از «کرت کمپبل» هماهنگ کننده هند-اقیانوسیه به «هونیارا» پایتخت این کشور، موجب افزایش نگرانی های «کانبرا» درباره امکان و پتانسیل حضور نظامی چین در کمتر از ۲ هزار کیلومتری استرالیا شده بود. 

کاخ سفید پس از دیدار مقام‌های رسمی دو کشور آمریکا و جزایر سلیمان در «هنولولو» در بیانیه ای اعلام کرد: آمریکا، استرالیا، ژاپن و نیوزیلند نگرانی های خود را پیرامون "پیمان امنیتی" و خطرات جدی آن برای منطقه آزاد هند-اقیانوسیه مطرح کرده اند. 

«نانانیا ماهوتا» وزیرامور خارجه نیوزیلند نیز امروز گفت: کشورش نگرانی ها درباره پتانسیل هایی که این پیمان امنیتی برای بی ثبات کردن  امنیت منطقه اقیانوسیه خواهد داشت را با هر ۲ کشور چین و جزایر سلیمان درمیان گذاشته و شفاف‌سازی کرده است.

وی در ادامه سخنانش افزود: «نیوزیلند از دیرباز با جزایر سلیمان شراکت امنیتی طولانی مدتی داشته است و من از تصمیم این کشور بسیار غمگین شدم.»

وزیر امور خارجه نیوزیلند همچنین گفت: در جلسه پیش رو  رهبران کارگروه جزایر اقیانوسیه  درباره اینکه در برابر فشارهای ژئوپولتیک که بر روی کشورهایمان تاثیر می گذارند چه مدل انعطاف پذیری منطقه ای باید بنا کرد، به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

irna.ir/xjJ9Nt

**تایمز از نقش احتمالی آمریکا در غرق شدن کشتی مسکوا خبر داد

روزنامه انگلیسی تایمز با اشاره به حضور یک هواپیمای جاسوسی آمریکا در دریای سیاه، دقایقی قبل از هدف قرار گرفتن کشتی مسکوا، احتمال داد که موقعیت مکانی این کشتی روس را آمریکایی ها در اختیار اوکراین قرار داده باشند.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

روزنامه انگلیسی تایمز در گزارشی اعلام کرد: یک هواپیمای بوئینگ گشت دریایی و ضد زیردریایی P-۸ آمریکا، دقایقی قبل از حمله ارتش اوکراین به مسکوا، در حال گشت زنی در دریای سیاه بوده است.

براساس این گزارش، رادارهای قوی P-۸ می تواند اطلاعات مکانی کشتی ها را از صدها مایل دورتر تعیین کند. ارتش اوکراین با شلیک دو موشک ضدکشتی نپتون، کشتی موسکوای روسیه را که در جنوب اودسا در حال گشت زنی بود، غرق کرد.

گزارش تایمز تصریح کرد: هواپیمای جاسوسی آمریکا از پایگاه هوایی این کشور در جزیره سیسیل ایتالیا به ساحل دریای سیاه در رومانی پرواز کرده و از آنجا موقعیت کشتی روسی مسکوا را شناسایی و در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است.

از زمان شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین، فعالیت هواپیماهای جاسوسی ناتو و آمریکا در مرزهای اوکراین به ویژه در لهستان و دریای سیاه افزایش یافته است.

کشتی مسکوا نماد و پرچمدار کشتی های جنگی روسیه در دریای سیاه، مجهز به سیستم دفاع هوایی اس-۳۰۰ بود. تلاش ها برای بردن کشتی آسیب دیده به کریمه جهت تعمیر نتیجه نداد و در دریای سیاه غرق شد. موشک نپتون یک موشک ضدکشتی تولید اوکراین است که می تواند اهدافش را از فاصله بیش از ۱۷۵ مایل هدف قرار دهد.

آملیا اسمیت تحلیلگر داده های هوایی در گفت و گو با تایمز تصریح کرد: در روز حمله به مسکوا، تعداد زیادی از هواپیماهای جاسوسی آمریکا در منطقه در حال گشت زنی بوده اند.

آمریکا تاکنون ارائه کمک اطلاعاتی به اوکراین در حمله به مسکو را تایید نکرده است.

تایمز به نقل از یک مقام نظامی ناتو، گشت زنی هواپیماهای جاسوسی این نهاد نظامی در دریای سیاه را تایید اما از ارائه جزئیات و اهداف عملیاتی آن خودداری کرد.

از ابتدای شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ماه فوریه، آمریکا و ناتو بر خودداری از رویارویی مستقیم نظامی با مسکو تاکید کردند. کارشناسان نظامی، شروع هرگونه رویارویی نظامی بین ناتو و روسیه را آغاز جنگ جهانی سوم اعلام کرده اند.

irna.ir/xjJ9Sv

**جنگ اوکراین؛ اعتبار و موجودیت سازمان ملل در معرض خطر

مقامات پیشین سازمان ملل در نامه ای به آنتونی گوترش دبیرکل این سازمان هشدار دادند اگر این نهاد نقش موثرتری در برقراری صلح در اوکراین ایفا نکند آینده و موجودیت آن در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

روزنامه گاردین نوشت: بیش از ۲۰۰ نفر از مقامات ارشد سازمان ملل در این نامه به دبیرکل هشدار دادند که اگر خود او شخصا برای میانجی گری صلح در اوکراین اقدام نکند نه تنها اعتبار و آبرو  بلکه موجودیت سازمان ملل به خطر خواهد افتاد.

مقامات سابق سازمان ملل از جمله معاونان دبیرکل این سازمان از گوترش خواستند خود را آماده کند شخصا خطرات تضیمن صلح را بپذیرد. آنها گفتند به دلیل جنگ اوکراین توسط یکی از اعضای دائمی شورای امنیت، موجودیت سازمان ملل تهدید می شود.

در این نامه آمده است: آنچه که ما و کل جامعه می خواهیم مشاهده کنیم، حضور سیاسی سازمان ملل و تعامل عمومی به همراه واکنش قابل توجه انسانی از سوی سازمان ملل به بحران اوکراین است. ما می خواهیم شاهد راهبردی شفاف برای برقراری دوباره صلح باشیم که این راهبرد با آتش بس مشروط و استفاده از ظرفیت سازمان ملل برای میانجی گری و حل درگیری ها است.

نویسندگان این نامه افزودند: این اقدامات می تواند شامل بازدید از مناطق درگیر، مذاکره با طرف های مخالف و حتی انتقال موقت دفتر دبیرکل به اروپا و نزدیک تر شدن به مذاکراتی که نیاز فوری به آن وجود دارد و نیز نشان دادن تلاش سازمان ملل برای حل این بحران است.

گاردین نوشت نگرانی هایی وجود دارد مبنی بر این که وظیفه میانجی گری در اوکراین را فعالان دیگرای از ترکیه و فرانسه و اسرائیل گرفته تا اتریش برعهده گرفته اند.

در مقابل در جریان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۱میلادی، «یو تانت» دبیرکل برمه ای سازمان ملل متحد که به تازگی منصوب شده بود، نقش مهمی در کاهش تنش و سپس میانجیگری درگیری بین روسیه و آمریکا ایفا کرد.

به طور ترتیب، در طول جنگ خلیج فارس، خاویر پرز دو کوئلار دبیر کل سازمان ملل، آمریکا را متقاعد کرد که با عراق مذاکره کند. در سال ۲۰۰۳ سازمان ملل کار میانجیگری را چنان جدی گرفت که سرجیو ویرا د ملو فرستاده ارشد این سازمان که در بغداد بسر می برد، در یک انفجار تروریستی در مقر سازمان ملل کشته شد.

نویسندگان این نامه از جمله جفری فلتمن، معاون سابق دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸، اندرو گیلمور معاون سابق دبیرکل سازمان ملل در امور حقوق بشر بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹، فرانز بومن معاون دبیرکل سازمان ملل در امور مجمع عمومی تا سال ۲۰۱۵ و خوزه آنتونیو اوکمپو، معاون سابق دبیرکل سازمان ملل در امور اقتصادی و اجتماعی در این نامه نوشتند: ما تصمیم گرفت هایم نگرانی خود را به خاطر چالش موجودیتی که سازمان ملل در این نقطه عطف تاریخی با آن مواجه است ابراز کنیم.

منتقدان گوترش می گویند به دلیل دامنه اختلافات بین اعضای دائمی شورای امنیت و رای گیری ها در مجمع عمومی که اختلافات عمیقی را شامل اخراج روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل نشان می دهد قدرت هیچ گونه حرکتی را ندارد.

irna.ir/xjJ9R2

**افزایش شانس مکرون در انتخابات با گرایش فرانسوی‌ها به اتحادیه اروپا

نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ حاکی است فرانسوی ها در دوره ریاست جمهوری امانوئل مکرون نسبت به اتحادیه اروپا اشتیاق بیشتری پیدا کرده اند؛ امری که می تواند به شانس انتخاب مجدد وی در برابر مارین لو پن رقیب ضد اروپایی اش در دور دوم انتخابات بیفزاید.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

نزدیک به نیمی از بزرگسالان فرانسوی (۴۸ درصد) در سال ۲۰۲۱ رهبری اتحادیه اروپا را پذیرا شدند که اندکی بیش از رقم ۳۹ درصدی پس از انتخاب مکرون در سال ۲۰۱۷ است.

اگرچه فرانسوی ها در دوره ریاست جمهوری مکرون با اتحادیه اروپا گرم گرفته اند، اما همچنان تا حد زیادی در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد که می تواند به لو پن کمک کند.

تقریبا بسیاری از فرانسوی ها (۴۵ درصد) با رهبری اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ مخالفت کردند که این رقم آنها را جزو ناراضی ترین مردمان در این بلوک پس از یونانی ها (۵۰ درصد) و ایتالیایی ها (۴۶ درصد) می گنجاند.

نگرش مردم فرانسه نسبت به اروپا از دیرباز با بی اعتمادی و خصومت ورزی مشخص شده که همچنان مشهود است، اما رهبری اروپایی در زمینه جمعیت شناختی مورد حمایت قرار گرفته که می تواند در انتخابات روز یکشنبه فرانسه حائز اهمیت باشد.

این تغییرات نشان می دهد که فرانسوی های بیشتری ممکن است اتحادیه اروپا را اساسی ضروری برای نفوذ جهانی و بخشی از راه حل برای کمک به تنظیم مساله مهاجرت و محافظت از فرانسه در برابر تاثیرات جهانی شدن تلقی کنند.

در پنج سال گذشته، طرفداری فرانسوی ها از سکانداری اتحادیه اروپا تقریبا در هر گروه درآمدی و سنی افزایش یافته است. این تغییر نگرش در میان فقیرترین فرانسوی ها و رای دهندگان جوان تر از ۵۰ سال بالاترین رقم بوده است. این افزایش در میان جمعیت ۲۰ درصدی ثروتمندان فرانسوی و مسن ترین افراد کم رنگ بوده است.

مساله حائز اهمیت این است که طرفداری از رهبری اتحادیه اروپا در میان فقیرترین گروه ها افزایش یافته است، با توجه به این مساله که افراد عضو این گروه ها تمایل دارند ایده آل ها و سیاست های نئولیبرال اروپا را به عنوان تهدیدی برای منافع اجتماعی خود تفسیر کنند.

در نهایت، هر که را فرانسه در روز یکشنبه انتخاب کند، احتمالا نقش آینده کشورشان در اروپا را تعیین خواهد کرد.

یک انتخاب، مکرون طرفدار اروپاست که از زمان آغاز دوره ریاست جمهوری اش، دیدگاه اروپایی قدرتمند و متحد را مطرح کرده است. امروزه به نظر می رسد اروپا به حس اتحاد و هدفمندی دست یافته زیرا قاطعانه با حمله روسیه به اوکراین مخالفت کرده، پاسخی که مکرون نقشی کلیدی در شکل دهی به آن ایفا کرده است.

این ممکن است شانسی برای کاندیداتوری مکرون باشد که این انتخابات درحالی در فرانسه برگزار می شود که این کشور ریاست دوره ای بر شورای اتحادیه اروپا را در اختیار دارد و بستر جدیدی برای نامزدی فراهم می کند که رقیبش ممکن است در موقعیت معذبی قرار گیرد که باید از موضع ضد اروپایی اش دفاع کند.

irna.ir/xjJ9RB

**سفراعلام نشده رئیس شورای اروپا به اوکراین

شارل میشل دقایقی پیش با انتشار توییتی خبر از ورود به کی یف پایتخت اوکراین داد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

پیشتر و پس از عقب نشینی ارتش روسیه از حومه پایتخت و مناطق شمالی اوکراین، نخست وزیر انگلیس، سران تعدادی از کشورهای اروپایی و رئیس کمیسیون اروپا به این کشور شرق اروپا سفر کرده و ضمن اعلام حمایت از آن با مقام های بلندپایه دولت دیدار کردند.

شارل میشل در صفحه توییتر خود با انتشار تصویری از ورود به کی یف نوشت: در قلب اروپای آزاد و دموکراتیک هستم.

میشل چندی پیش در توئیتی با اشاره به پیشنهاد جوسپ بورل مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا در مورد افزایش ۵۰۰ میلیون یورویی کمک‌های نظامی این اتحادیه به اوکراین، از آن حمایت کرد و نوشت: در صورت تصویب این پیشنهاد، مجموع حمایت‌های ارائه شده توسط اتحادیه اروپا برای ارائه تسلیحات بیشتر به کی یف به یک و نیم میلیارد یورو افزایش می‌یابد.

irna.ir/xjJ9Rk

**رشد ۵۶ درصدی تجارت روسیه و ژاپن

وزارت دارایی ژاپن امروز اعلام کرد که ارزش تجارت این کشور با روسیه در سال ۲۰۲۱ به میزان ۵۶.۹ درصد افزایش یافت و به ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار رسید.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

خبرگزاری تاس به نقل از این گزارش نوشت که در بازه زمانی ۳۱ مارس ۲۰۲۱ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۲ (۱۱ فروردین ۱۴۰۰ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۱) صادرات کالاهای ژاپنی ۳۷.۴ درصد و واردات کالاهای روسیه ۶۸.۵ درصد افزایش یافت.

در این گزارش آمده که در بازه زمانی فوق صادرات خودروهای ژاپنی ۲۱.۶ درصد و واردات سوخت از روسیه ۴۹.۹ درصد افزایش یافت.

در حالیکه به دلیل همه گیری کرونا حجم تجارت دو جانبه در بازه زمانی ۲۰۲۱-۲۰۲۰، ۳۳ درصد کاهش یافته و به ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسیده بود، میزان تجارت دوجانبه در یک سال اخیر از دوران پیش از شیوع کرونا نیز فراتر رفت.

کماکان بیشترین اقلام صادراتی به روسیه را خودرو، تجهیزات و وسایل میکرو الکترونیک تشکیل می دهد و سوخت و مواد خام از جمله فلزات و چوب نیز کالاهای عمده وارد شده از روسیه به ژاپن هستند.

رسانه های ژاپنی دیروز (۳۰ فروردین) خبر دادند که در ادامه وضع تحریم ها علیه مسکو پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، برای نخستین بار  واردات ۳۸ قلم کالای روسی به این کشور ممنوع شد.

irna.ir/xjJ9Ph

**ابراز نگرانی وزیرخارجه پاکستان نسبت به تشدید حوادث تروریستی در مرز با افغانستان

وزیر مشاور امور خارجه پاکستان با ابراز نگرانی نسبت به تشدید حوادث تروریستی علیه نیروهای این کشور در مرزهای مشترک با افغانستان، اعلام کرد، اسلام‌آباد متعهد به همکاری سازنده برای تثبیت صلح و ثبات در منطقه به ویژه آرامش در کشور همسایه خود افغانستان است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

اظهارات خانم «حنا ربانی» که به تازگی به عنوان وزیر مشاور در امور خارجه این کشور منصوب شده است، درحالی عنوان می‌شود که اسلام‌آباد و کابل درپی حوادث اخیر در مرزهای مشترک و پس از آن اعتراض رهبران طالبان افغانستان به حملات هوایی پاکستان به داخل خاک آن کشور وارد یک جدال دیپلماتیک جدید شده‌اند.

به گفته ناظران سیاسی در پاکستان، ستیزه جویان و عناصر ضدپاکستانی مانند گروه تحریک طالبان همچنان یک مانع مستمر در بهبود روابط اسلام‌آباد و کابل است و ناآرامی‌های اخیر در مرزهای این ۲ همسایه نشان می‌دهد که پاکستان، نسبت به بی‌توجهی حاکمیت موقت افغانستان درباره تحرکات تروریستی در مرزهای مشترک و عدم برخورد جدی با عناصر گروه تروریستی تحریک طالبان خشمگین است.

طالبان مدعی حملات از سوی جنگنده‌های پاکستان به ۲ ولایت افغانستان است که دست کم ۴۵ نفر تلفات داشته اما منابع امنیتی در پاکستان به رسانه‌ها اعلام کردند: پهپادهای مسلح این کشور مواضع گروه تروریستی تحریک طالبان را با موفقیت هدف گرفته و آن را نابود کرده است.
این منابع مدعی شدند، پهپادهای پاکستانی مخفیگاه‌های تروریست‌ها در ولایت خوست و کنر در افغانستان را مورد هدف قرار داده است.

براساس این گزارش، حنا ربانی وزیر مشاور امور خارجه پاکستان روز چهارشنبه در اسلام‌آباد طی دیدار با نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، نسبت به افزایش حملات تروریستی از خاک افغانستان به مواضع نیروهای امنیتی پاکستان ابراز نگرانی کرد.

وی افزود: پاکستان به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان احترام می‌گذارد و متعهد به همکاری سازنده با همسایه خود برای تثبیت صلح و ثبات در منطقه است.

وزیر مشاور امور خارجه پاکستان اظهار داشت: آرامش در مرزهای مشترک اجتناب ناپذیر است و برای این مهم اسلام‌آباد آماده هر نوع همکاری می‌باشد.

برخوردی جدی افغانستان با عناصر ضدپاکستانی در خاک آن کشور، یک مطالبه قدیمی اسلام‌آباد محسوب می‌شود که همواره بر آن تاکید شده است اما بنابر مواضع اخیر رهبران طالبان در کابل، این کشور هرگونه حضور عناصر ضدپاکستانی از جمله تحریک طالبان در قلمروی افغانستان را تکذیب می‌کند.

این درحالی است که یک مقام امنیتی طی گفت وگو با روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» اعلام کرد: حملات هوایی اخیر با دقت تمام از داخل قلمروی پاکستان به مواضع تروریست‌ها در داخل افغانستان صورت گرفته و هیچ گونه تجاوزی به حریم هوایی این کشور انجام نشده، البته اسلام‌آباد مجبور به دفاع از خود شده است.

irna.ir/xjJ9N3

**عربستان بر ادامه فعالیت با کویت در میدان گازی آرش تاکید کرد

در حالی که میدان گازی آرش (الدورا)، میدانی مشترک میان ایران، کویت و عربستان است، کابینه سعودی بر ادامه فعالیت ریاض و کویت طبق توافق دوجانبه تاکید کرد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

هیات دولت این کشور در نشست روز گذشته به ریاست ملک "سلمان بن عبدالعزیز آل سعود"، بر حق ریاض و کویت در بهره برداری از منابع طبیعی  زیرزمینی در خلیج فارس و ادامه کار برای توسعه و بهره برداری از میدان الدورا طبق توافق دوکشور در ماه مارس گذشته تاکید کرد.

پیش از این عربستان و کویت، دیگر کشورهای سهیم در این میدان گازی توافقی را برای توسعه این میدان گازی امضا کردند که به موجب آن شرکت نفت کویت و شرکت آرامکو اقدامات لازم برای توسعه این میدان گازی و استخراج آن را انجام می‌دهند.  

این دو کشور تاکید کرده‌اند که تولید گاز از این میدان گازی یک میلیارد فوت مکعب در روز و ۸۴ هزار بشکه میعانات گازی خواهد بود که درآمد حاصل از آن به صورت مشترک میان دو کشور تقسیم می‌شود.  

ذخیره گاز این میدان که در أواخر دهۀ ۱۹۶۰ کشف شد، حدود ۲۲۰ میلیارد متر مکعب برآورد شده است.

میدان نفتی و گازی آرش یکی از میادین توسعه نیافته استراتژیک کشورمان است که مشترک با ناحیه بی طرف بین کویت و عربستان است. امتداد ساختمان میدان آرش در آب‌های ایران و ناحیه بی طرف بین کویت و عربستان، به میدان الدوراء کویت می‌رسد که از سال ١٩٧۵ در حال بهره‌برداری است.

طبق این مرز حدود چهل درصد ساختمان نفتی و گازی موجود میدان آرش، در آب‌های ایران قرار دارد. سال‌ها پیش شرکت ملی نفت ایران به منظور تعیین میزان ذخائر درجا اقدام به حفر یک حلقه چاه اکتشافی (چاه شماره یک آرش) نمود که موقعیت این چاه نزدیک به خط مرزی مورد قبول کشورمان است. طی ۱۱ سال گذشته کشور کویت با مستمسک قرار دادن نتایج لرزه نگاری انجام شده توسط شرکت شل برای این کشور، اقدام به تعریف خط مرزی جدید نموده که بر اساس این مرز کل ساختمان میدان آرش در بخش عربی میدان قرار می گیرد، اما این مرز هیچگاه مورد پذیرش کشورمان قرار نگرفته است.

در دولت‌های نهم و دهم تعیین تکلیف تمامی میادین مشترک در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت و اقدام برای تولید از میدان آرش به شرکت نفت فلات قاره ایران سپرده شد که برداشت لرزه‌نگاری سه بعدی از بخش ایرانی میدان آرش (بر اساس مرز قدیمی) یکی از کارهای مثبت انجام شده توسط این شرکت به شمار می‌رود. در ادامه، طرح توسعه میدان نهایی شد و عملیات ساخت پایه میدان آرش کلید خورد. به موازت فعالیت‌های انجام شده تلاش‌ها برای رفع مناقشه مرزی و امضای معاهده تحدید حدود نیز توسط معاونت امور بین الملل وزارت نفت آغاز شد.

irna.ir/xjJ9NJ

**ادعای مقام اروپایی: روسیه ۲۰ هزار مزدور برای جنگ در دنباس استخدام کرده است

یک مقام اروپایی مدعی شد، روسیه ۲۰ هزار مزدور از کشورهای سوریه، لیبی و سایر مناطق جهان برای استفاده در حمله جدید خود به منطقه دنباس در اوکراین استخدام کرده است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

روزنامه گاردین به نقل از این مقام اروپایی نوشت: روسیه این افراد را بدون تجهیزات سنگین یا وسایل  زرهی به منطقه جنگی اعزام کرده است.

مقام اروپایی گفت که برآوردها نشان می دهد مزدوران اعزامی به شرق اوکراین بین ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر هستند و گروه واگنر (شرکت جذب مزدور) در روسیه آنها را استخدام کرده است.

مقام مذکور گفت: آنچه که من می توانم بگویم این است که ما شاهد انتقال برخی از آنها از سوریه و لیبی به دنباس در شرق اوکراین بوده ایم و از این افراد عمدتا به عنوان تودم مردم علیه مقاومت اوکراینی ها استفاده می شود. آنها پیاده نظم هستند و تجهیزات یا وسایل نقلیه سنگینی ندارند.

این گزارش افزود: به سربازان سابق سوری ماهانه بین ۶۰۰ تا تا ۳ هزار دلار پرداخته می شود و مبلغ پرداختی به آنها بستگی به درجه نظامی و تجربه آنها برای جنگیدن در اوکراین دارد.

گفته می شود گروه واگنر بیشتر این سربازان را که در لیبی نیز جنگیده اند به اوکراین منتقل کرده است و ماه گذشته اطلاعات ارتش اوکراین مدعی شد روسیه توافقی را با خلیفه حفتر فرمانده ارتش لیبی که مورد حمایت مسکو است، امضا کرده تا جنگجویان لیبیایی را به اوکراین اعزام کند.

این مزدوران به منظور کمک به روسیه برای تصرف هر چه بیشتر شرق اوکراین بکار گرفته شده اند و به گفته مقامات دفاعی غربی هدف از آن تعجیل در نوعی دستیابی به پیروزی است تا ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بتواند در مراسم رژه نظامی به مناسبت بزرگداشت سالگرد جنگ جهانی دوم آن را اعلام کند.

این مقام اروپایی گفت که به نظر می رسد کرملین در مرحله دوم جنگ خود در اوکراین  چهار هدف را دنبال می کند: تصرف دونباس، ایمن سازی یک پل زمینی به کریمه که شهر تحت محاصره ماریوپل در آن بسیار مهم است، تصرف استان خرسون برای تامین آب شیرین به کریمه، و تصرف سرزمین های بیشتری تا بتواند از آنها به عنوان حائل یا ابزار چانه زنی در مذاکرات استفاده کند.

irna.ir/xjJ9Kw

**وال استریت ژورنال: اختلافات ریاض و واشنگتن عمیق‌تر شده است

روزنامه وال استریت ژورنال چاپ آمریکا بامداد چهارشنبه نوشت که اختلافات سیاسی میان واشنگتن و ریاض از زمان حمله روسیه به اوکراین عمیق‌تر شده است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

وال استریت ژورنال به نقل از منابع آمریکایی و عربستانی اعلام کرد که خواسته کاخ سفید از عربستان این است که نفت خام بیشتری وارد بازار کند.

این دو مقام آمریکایی و عربستانی به وال استریت گفته‌اند که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان پیش از هر چیز به دنبال آن است که به عنوان حاکم فعلی و پادشاه آینده کشورش به رسمیت شناخته شود.

وال استریت ژورنال نوشت: خطری که ایالات‌ متحده آمریکا نسبت به عربستان احساس می کند، این است که سعودی در صف چین و روسیه قرار گیرد یا دست‌کم دولت ریاض (در قبال مسأله اوکراین) بیطرف بماند.

ملک سلمان و پسرش سال گذشته سلسله جلساتی با یکدیگر داشتند تا تصمیمات تنبیهی را بررسی کنند که احتمالاً جوبایدن رییس جمهوری آمریکا (در قبال سعودی ها) اتخاذ کند.

در همین راستا، هفته گذشته نیز شماری از اعضای حزب دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای به بایدن متذکر شدند که اقدامات عربستان در راستای منافع ایالات متحده نیست و باید اقدامات سخت‌تری علیه این کشور اتخاذ شود.

نمایندگان دموکرات آمریکا همچنین امتناع عربستان از همکاری با واشنگتن در مورد حمله روسیه به اوکراین را از دیگر مواردی اعلام کردند که دولت بایدن باید فشار خود بر ریاض را افزایش دهد.

در نامه دموکرات ها به بایدن آمده بود که حمایت مستمر ما از پادشاهی سعودی که به طور سیستماتیک و بی رحمانه شهروندان خود را سرکوب می کند، منتقدان را در سراسر جهان هدف قرار می دهد و جنگ وحشیانه ای را در یمن انجام می دهد و رژیم های خودکامه را در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا تقویت می کند، در تضاد با منافع ملی ایالات متحده است و به اعتبار آمریکا برای حفظ ارزش های ما لطمه می زند.

انتشار مطلب وال استریت ژورنال همزمان با آن روی می دهد که ولیعهد عربستان به علت افزایش اختلافات میان واشنگتن و ریاض به فکر حمایت از دونالد ترامپ افتاده و در این مسیر صندوق ثروت ملی عربستان به ریاست خود و با وجود هشدار کارشناسان، دو میلیارد دلار در شرکت "جراد کوشنر" (داماد ترامپ) سرمایه گذاری کرده است.

irna.ir/xjJ9dB

**افزایش نوع جدیدی از سویه اومیکرون در آمریکا

مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها گزارش داد که یکی دیگر از گونه های جدید سویه اومیکرون در آمریکا در حال افزایش است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

سویه جدید که تحت عنوان (BA.۲.۱۲.۱) نامگذاری شده است شاخه ای از ورژن اومیکرون BA.۲ است.

اگرچه سومیه اومیکرون هم اکنون در آمریکا نوع غالب است اما سویه جدید تقریباً یک مورد از هر پنج مورد جدید در سراسر کشور را تشکیل می دهد.

براساس این گزارش، حدود ۷۵ درصد ابتلا به کرونا در آمریکا هنوز سویه BA.۲ است که نوع غالب این کشور از اواخر مارس است.

وزارت بهداشت آمریکا اعلام کرد که سویه جدید اومیکرون عامل افزایش ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در شمال نیویورک است.

مقامات بهداشتی آمریکا تخمین می زنند که آخرین نوع سویه اومیکرون ۲۳ تا ۲۷ درصد بیشتر از BA.۲ قابل انتقال است اما با این حال در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد سویه BA.۲.۱۲.۱ باعث بیماری شدیدتر می شود.

به دنبال شیوع ویروس کرونا در آمریکا تا ۸۲ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۸۵۰ نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند و یک میلیون و ۱۶ هزار و ۳۷ نفر جان خود را از دست داده اند.

irna.ir/xjJ9dG

**مذاکرات پنتاگون و غول صنایع نظامی آمریکا جهت افزایش تولید تسلیحات برای اوکراین

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و "لاکهید مارتین" غول صنایع نظامی این کشور در حال مذاکره به منظور افزایش تولید تسلیحات برای اوکراین هستند.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

در گزارش این رسانه آمریکایی آمده است که این شرکت نظامی آمریکایی باید تولید خود را افزایش دهد تا  بتواند تقاضای فزاینده کشورهای خارجی برای خرید سلاح را تامین کند.

لاکهید مارتین روز سه شنبه از سود بالای سه ماهه اول سال  جاری میلادی (۲۰۲۲ ) خبر داد و پیش بینی درآمد حاصل فروش تسلیحات نظامی در سال جاری را ۶۶ میلیارد دلار اعلام کرد.

 " جی مالاو"  مدیر ارشد مالی شرکت لاکهید مارتین معتقد است که تولید اضافی تسلیحات برای اوکراین تأثیر فوری بر شرایط  مالی این شرکت نخواهد داشت.

"لاکهید مارتین" تولید کننده جنگنده های اف ۳۵، بالگردهای بلک هاک و مجموعه ای از مهمات و سیستم های دفاع موشکی است که آلمان و سایر کشورها به دنبال خرید آنها هستند.

وال استریت ژورنال می گوید مدیران شرکت لاکهید مارتین اعلام کرده اند اجرای قراردادهای جدید نظامی سال ها طول می کشد.

"کاتلین هیکس" معاون وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته دور دیگری از گفتگوها را با روسای شرکت های بزرگ نظامی آمریکا از جمله بوئینگ، لاکهید مارتین، و ریتون در مورد حمایت احتمالی آنها از اوکراین برگزار کرد که تمرکز این گفتگو بر تسریع و گسترش تولید تسلیحات برای اوکراین  بود.

 ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز  روز سه شنبه به وقت محلی در نشسیت مجازی با مقامات نظامی ۱۳ کشور متحد واشنگتن خواستار تسریع کمک های نظامی این کشورها به اوکراین شد.

"دیو باتلر" سخنگوی این نشست عصر سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: رهبران نظامی کشورهای شرکت کننده ارزیابی‌ها و دیدگاه های خود در مورد  تهاجم روسیه به اوکراین از جمله کمک‌های امنیتی چندجانبه به کی یف  جهت بازپس‌گیری و دفاع از حاکمیت خود را به اشتراک گذاشتند.

 به گفته وی، در این دیدار مجازی مقامات نظامی از کشورهایی چون استرالیا، کانادا، دانمارک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، نروژ، پرتغال، سوئد، ترکیه و انگلیس شرکت داشتند.

مارک میلی در این نشست از مقامات شرکت کننده خواست کمک های نظامی به اوکراین را تسریع کنند. وی همچنین  بر اهمیت تعامل با متحدان و شرکا برای رفع نیازهای فوری اوکراین تاکید کرد.

irna.ir/xjJ9dZ

**جنگ روسیه و اوکراین؛‌ تاریخ در آستانه مقطعی خطرناک

کارشناسان، رویارویی نظامی بین اوکراین و روسیه را در اصل سرایت سراسری تفکر زمان جنگ سرد در شرق اروپا و همچنین ضدحمله سراسری روسیه علیه توسعه طلبی راهبردی بی پایان و از میدان به در کردن روسیه از جانب آمریکاو ناتو می دانند و می گویند تاریخ در آستانه خطرناکترین مقطع قرار گرفته است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

 مناقشه  نظامی روسیه و اوکراین طولانی شده و دنیا بدین خاطر دائما خطرناک تر می شود. در نگاه اول رویارویی نظامی بین ارتش اوکراین و نظامیان روسیه مشهود است. اما در اصل این سرایت سراسری تفکر زمان جنگ سرد در شرق اروپا و همچنین ضدحمله سراسری روسیه علیه توسعه طلبی راهبردی بی پایان و از میدان به در کردن روسیه از جانب آمریکا و ناتو است.

«وان وِن»، رئیس انستیتو مطالعات مالی «چونیان» دانشگاه ملی چین (RDCY) و معاون مدرسه راه ابریشم دانشگاه ملی چین در مقاله ای که در سایت باشگاه بین المللی مباحثه ای «والدای» منتشر شد، می گوید: ایالات متحده و ناتو با امتناع رسمی از اعزام نیرو، تقریباً از همه ابزارهای جنگ هیبریدی - تحریم های مالی، محاصره اطلاعاتی، پشتیبانی اطلاعاتی، ناوبری ماهواره ای و فناوری هوافضا - برای خفه کردن روسیه استفاده می کنند.

در آغاز درگیری، غرب بیش از ۶۰۰۰ تحریم علیه روسیه وضع کرد که تقریباً دو برابر تحریم‌هایی است که ایالات متحده علیه ایران در ۴۰ سال گذشته اعمال کرده است. کمک های نظامی بیشتر و تحریم های مالی آمریکا و ناتو همچنان ادامه دارد. البته این امر به آتش می افزاید و روسیه را به مقاومت بیشتر وادار می کند. به ویژه سخنان جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مورد برکناری پوتین از قدرت، روسیه را در خطر بقای خود قرار داد.

irna.ir/xjJ9Nf

**قطع وابستگی سوئیس به گاز طبیعی برای مقابله با تغییرات اقلیمی

درحالی که مقام های اروپایی سرگرم بررسی احتمال قطع واردات گاز طبیعی از روسیه هستند و بسیاری آن را غیرممکن می دانند، زوریخ بزرگترین شهر سوئیس قبلا گام های بلندپروازانه ای را برای قطع وابستگی اش به گاز برداشته است.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

تمهیدات مقام های زوریخ جریان گاز را به همه بخش های این شهر قطع می کند.

زوریخ یک دهه قبل این مسیر را آغاز کرد تا صرفه جویی در پول شود و با تغییرات اقلیمی مقابله کند.

این طرح در ابتدا بحث برانگیز شد. اما امروز در حالی که ساکنان این شهر جایگزین هایی برای گرمایش گازی نصب می کنند، به نظر می رسد حمایت گسترده ای از این تغییر رویکرد وجود داشته باشد که بخشی از آن به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین است. در حال حاضر تقریبا نیمی از گاز طبیعی سوئیس از روسیه تامین می شود.

تجربه زوریخ ممکن است برای دیگر شهرها در سراسر جهان که ساکنان خود را به قطع وابستگی به گاز طبیعی ترغیب می کنند، عبرت انگیز باشد.

اقدام سوئیس برای کنار گذاشتن گاز تا حدودی ناشی از اقتصاد است. این کشور در ابتدا می خواست یک سیستم گرمایش منطقه ای را توسعه دهد که از گرمای اضافه یک زباله سوز در حاشیه شهر استفاده کند، کارخانه ای مدرن که به جدیدترین فناوری کنترل آلودگی مجهز است.

این کوره زباله سوز، آب را داغ می کند و آب گرم یا بخار از طریق لوله های زیرزمینی به منازل مسکونی و بخش های تجاری انتقال می یابد.

در سال ۲۰۱۱، مقام های شهری اعلام کردند در عرض پنج سال خدمات گاز را در بخشی از شهر که به خوبی به گرمایش منطقه ای جواب می دهد، متوقف می کنند. این منطقه که به لحاظ سنتی تحت تسلط صنایع و ساختمان های آپارتمانی است، منزلگاه ۹۳ هزار نفر است. اما اعتراض هایی نیز روی داد و این طرح برای بسیاری که به گاز متکی بودند، طرحی شوک آور بود.

ساکنان محلی استدلال کردند که اطلاع رسانی کمی در این زمینه شد و مجبور بودند جایگزین های گران قیمی برای وسایل گازسوز خود بخرند.

از اینرو، مقام های محلی این طرح را کنار گذاشتند و به مردم قول جبران خسارت دادند.

زوریخ همچنین آغاز تعطیلی گاز را تا سال ۲۰۲۱ به تاخیر انداخت. با این حال، این پروژه اکنون در حال انجام شدن است.

برخی از ساکنان زوریخ به ویژه آنهایی که در منازل تک خانواری زندگی می کنند، نمی توانند به آسانی به سیستم گرمایش منطقه ای متصل شوند و باید جایگزین های دیگری پیدا کنند.

سال گذشته، زمانی که موعد قطع گازرسانی به محله اول فرا رسید، مقام های شهری مجبور شدند این پروژه را چند ماه به تاخیر اندازند زیرا برخی برای آن آماده نبودند.

زوریخ طی سال ها قصد دارد سیستم گرمایش منطقه ای خود را گسترش دهد و خدمات گازرسانی به محله های بیشتری را متوقف کند.

irna.ir/xjJ9Zg

**گرد و غبار فعالیت فرودگاه بغداد را تعطیل کرد

فعالیت فرودگاه بین المللی بغداد پایتخت عراق امروز (چهارشنبه) به دلیل تراکم بالای ریزگردها و گرد و خاک تعطیل شد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

گرد و غبار غلیظ همه پروازهای امروز فرودگاه بغداد را لغو کرد.

بر پایه اعلام مسئولان محلی، فعالیت این فرودگاه به علت غلظت بالای گرد و غبار و آلودگی هوا تا اطلاع بعدی تعطیل شده است.

از صبح امروز آسمان بغداد پایتخت عراق و بسیاری از استان های جنوبی و مرکزی عراق شاهد گرد و خاک گسترده بوده است.

irna.ir/xjJ9ZM

**انگلیس رسما دستور استرداد آسانژ به آمریکا را صادر کرد

دستگاه قضایی انگلیس روز چهارشنبه به صورت رسمی دستور استرداد جولیان آسانژ بنیان‌گذار سایت افشاگر ویکی‌لیکس به آمریکا را صادر کرد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

روزنامه ایندیپندنت امروز نوشت که صدور حکمی از سوی دادگاه لندن برای انتقال آسانژ به ایالات متحده وی را یک قدم به مواجهه با اتهامات جاسوسی نزدیک تر کرد.

دادگاه عالی انگلیس اواخر اسفند ماه گذشته با درخواست فرجام خواهی در پرونده استرداد آسانژ به آمریکا مخالفت کرده بود.

بنیانگذار ویکی لیکس به دلیل انتشار صدها هزار سند فاش شده مربوط به جنگ افغانستان و عراق، در آمریکا تحت تعقیب است. آسانژ در سه سال گذشته عمر خود را در زندان بلمارش به سر برده است.

اسناد ویکی لیکس نشان می دهد که چگونه ارتش ایالات متحده صدها غیرنظامی را در حوادث گزارش نشده در طول جنگ افغانستان کشته است. پرونده‌های فاش شده از جنگ عراق هم نشان می دهد که ۶۶ هزار غیرنظامی توسط نیروهای عراقی کشته و زندانیان شکنجه شده اند.

irna.ir/xjJ9XF

**علاقه مندی قطب اقتصادی جنوب آسیا برای حضور سرمایه گذاران ایرانی

«فان ون مای» رئیس کمیته مردمی شهرداری «هوشی مین» در دیدار با سفیر ایران در ویتنام علاقه مندی خود و دیگر مقامات این شهرداری را برای سرمایه گذاری کشورمان در هوشی مین به عنوان بزرگترین شهر این کشور و قطب اقتصادی جنوب آسیا اعلام کرد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

مای در این دیدار با بیان اینکه این شهر برگزاری نمایشگاهی برای ارتقای فعالیت‌های تجاری و تبادل فرهنگی بین دو طرف در نظر خواهد گرفت، تصریح کرد: از سرمایه‌گذاران ایرانی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی در این منطقه با تامین تسهیلات لازم استقبال می‌کند.

وی تاکید کرد: هوشی مین به عنوان قطب اقتصادی در جنوب آسیا، آمادگی دارد در زمینه محصولات کشاورزی بین ایران و مناطق جنوبی ویتنام همکاری هایی را صورت دهد.

مای در مورد پیشنهاد افتتاح مسیر مستقیم بین شهر هوشی مین و تهران گفت اگر وزارت حمل و نقل ویتنام این طرح را در نظر بگیرد از آن حمایت خواهد کرد.  وی گفت: مقامات شهرداری همیشه آماده مشارکت در برنامه های همکاری برای کمک به روابط بین ویتنام و ایران هستند.

فان ون مای، در حال حاضر عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام در دوره سیزدهم، معاون دائمی دبیر کمیته حزب شهر، رئیس کمیته مردمی شهر هوشی مین، رئیس هیئت نمایندگی مجلس ملی شهر هوشی مین است، او یکی از رهبران کادر اتحادیه جوانان کمونیست هوشی مین است.

علی اکبر نظری سفیر ایران در ویتنام نیز در این دیدار گفت: ایران به روابط خود با شهر هوشی مین اهمیت می دهد.

irna.ir/xjJ9Xf
**قطع برق صدها هزار خانوار آمریکایی در پی وزش طوفان بهاری

برق صدها هزار خانوار بخش های گسترده ای از شمال شرق ایالات متحده از نیوانگلند تا ویرجیینای غربی در پی وزش طوفان بهاری و بارش برف سنگین، قطع شد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

مقام های ایالتی هشدار داده اند که شاید وصل دوباره جریان برق برای خانه های آسیب دیده به علت ادامه وزش طوفان بهای و بارش برف سنگین، چند روز طول بکشد.

این طوفان با وزش باد شدید با سرعت ۱۴۲ مایل بر ساعت در نیوانگلند و ۸۳ مایل بر ساعت در ایالت مین همراه بود که برق صدها هزار خانوار ساکن در شمال شرقی ایالات متحده را قطع کرد.

مرکز پیش بینی هوای ایالات متحده اعلان کرده که نزدیک به ۴۵ سانتی در ویرجیل در مرکز ایالت نیویورک و ۳۵ سانتی متر در شرق پنسیلوانیا برف باریده است.

کثی هوچال فرماندار نیویورک گفت که طوفان، تنه درختان را شکسته و برق بیش از ۳۵۰ هزار خانوار را در این ایالت قطع کرده که تا بامداد چهارشنبه به ۱۲۹ هزار خانوار کاهش یافته است. 

شبکه خبری سی ان ان ۲۷ فروردین ماه گفت: در پی وقوع آتش سوزی های گسترده  زودهنگام برای دومین سال پیاپی در بخش های غربی آمریکا مانند نیومکزیکو و ادامه شرایط  خشک آب و هوایی که میلیون ها آمریکایی را  تحت شرایط هشدار و خطر آتش سوزی قرار داده، دستور تخلیه هزاران نفر از ایالت نیومکزیکو داده شده است.

۹۰ درصد از نواحی  غرب آمریکا از ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین ۱۴۰۱ )بدین سو  در وضعیت خشک آب و هوایی و ۳۸ درصد در شرایطی وخیم تر از آن  قرار گرفته است.

این رسانه در ادامه گزارش داد: هم اکنون کیفیت هوا در ایالت  نیومکزیکو به علت شدت یافتن آتش سوزی ها در وضعیت نامطلوب قرار داشته و  و خطر تنفسی و  سلامتی را بوجود آورده است.

در همین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد: مقامات نیومکزیکو با ادامه آتش سوزی گسترده در این ایالت دستور تخلیه پنج هزار نفر از ساکنان  محلی را که در مناطق آتش سوزی قرار داشتند صادر کرده اند.

irna.ir/xjJ9ZX

**یک افسر نظامی ترکیه در عراق کشته شد

وزارت دفاع ترکیه از کشته شدن یک افسر نظامی این کشور در شمال عراق خبر داد.

از سستی دولت بایدن در عدم حصول توافق در وین تا تنگنای اروپاییها در تامین انرژی

پایگاه خبری صباح ترکیه امروز (چهارشنبه) به نقل از وزارت دفاع این کشور اضافه کرد که ستوان «قآن قانلی قویو» بر اثر اصابت موشک در منطقه عملیات پنجه قفل جان خود را از دست داد. 

به نوشته این پایگاه خبری ترکیه عملیات یاد شده در شمال عراق با حمایت نیروی هوایی و تجهیزات پشتیبانی آتشبار ادامه دارد. 

«خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه نیز در پستی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، کشته شدن این افسر ترک را به خانواده وی و ملت ترکیه تسلیت گفت. 

به نوشته رسانه های ترکیه این دومین نظامی این کشور است که در جریان عملیات علیه نیروهای وابسته به حزب « پ ک ک » در شمال عراق کشته شد. 

ترکیه به رغم مخالفت مقامات عراق بامداد دوشنبه با هدف مقابله با نیروهای وابسته به حزب «پ ک ک» عملیات «پنجه قفل» را در مناطق «متینا»، «زاب» و «افشین باسیان» در شمال عراق آغاز کرد. 

ارتش ترکیه به بهانه حضور نیروهای پ. ک. ک از تابستان ۱۳۹۹ با اجرای عملیات موسوم به «پنجه» به حملات زمینی و هوایی خود علیه مناطق گوناگون در استان‌های اربیل، دهوک و سلیمانیه اقلیم کردستان عراق شدت بخشیده است.

irna.ir/xjJb2P
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha