به گزارش ایرنا، حرم عبدالعظیم حسنی(ع) واقع در قبله تهران، چهارشنبه شب مصادف با شب اول قدر میزبان جمع بیشماری از دلدادگان به ذات اقدس الهی و خاندان بزرگ عصمت و طهارت (ع) بود.
همزمان با نخستین شب از شب های قدر، مراسم احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با حضور زائران و مجاوران در آستان مقدس در حالی برگزار شد که صحن ها و رواق ها مملو از حضور عاشقانی بود که با ذکر الهی العفو و اشک دیده با خدای خویش راز و نیاز می کردند.
مشب و از ساعت ۲۱:۴۵ دقیقه ویژه برنامههای مراسم احیای پرفیض شبهای قدر همراه با رعایت شیوهنامه های بهداشتی در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) آغاز شد.
این مراسم معنوی با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم توسط قاریان ممتاز و بین المللی آغاز و با قرائت دعای جوشن کبیر و مرثیه سرایی توسط حاج حسن شالبافان در اولین شب از لیالی قدر ادامه یافت.
همچنین سخنران شب نخست از لیالی قدر در حرم عبدالعظیم حسنی(ع) حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی بود و این ویژه برنامه ها از شبکه پنج سیما، رادیو قرآن و رادیو تهران به صورت زنده و مستقیم پخش شد.
حجت الاسلام سید حسین مؤمنی در این مراسم گفت: طبق احادیث ائمه هدی (ع) بزرگترین نعمت خداوند برای انسان عقل است و فکر و اندیشه به عنوان ثمره عقل، مسیر را برای انسان روشن میکند؛ لذا در این شب نورانی باید در احوالات و اعمال خود تفکر و تأمل کنیم.
وی ادامه داد: انسان با یک لحظه استفاده از عقل، سرنوشتش تغییر میکند؛ از این رو چه بسا انسان هایی که در چند قدمی عاقبت به شری بودند و با لحظه ای تفکر عاقبت به خیر شدند و در مقابل، انسان هایی که در شرف عاقبت به خیری، به سبب عدم تعقل، عاقبتشان ختم به خیر نگردید.
حجت الاسلام مؤمنی با اشاره به اهمیت فرصت ها در طول زندگی انسان، افزود: یکی از مهم ترین فرصت های بندگان، شب نوزدهم ماه مبارک رمضان است که در این شب از خداوند بخواهیم که هر چه عباد صالح خداوند برای خویش طلب میکنند، ما هم آن را در پیشگاه الهی در حق خود طلب کنیم که مصداق اتمّ عباد صالح خداوند، امام زمان(عج) است.
این استاد حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: امشب باید در پیشگاه الهی به گناهان اعتراف کنیم و به استغفار حقیقی بپردازیم؛ زیرا استغفار، گذشته را ترمیم و آینده را ترسیم می کند.
مومنان و زائران سید الکریم به مناسبت ضربت خوردن شهید محراب و امیر مومنان (ع) همنوا با حسنین و حضرت زینب (س) به سوگواری پرداختند.
این مراسم معنوی و پرفیض در ساعت ۱:۴۵ بامداد پایان یافت.
شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسانها است.
این شب با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان (علیهالسلام) عرضه میشود.
زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم میباشد.
طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شبها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زندهداری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقهدادن را میتوان بیان کرد.
ضربت خوردن و شهادت امام علی (علیهالسلام) در این شبها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شبهای قدر همراه شده است.
نظر شما