به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، قاسم جعفروند با اشاره به انتخاب مزارع و آبزی پروران نمونه ملی برای اولین بار طی دو سال متوالی از این استان ابراز امیدواری کرد: تلاش ها و فعالیت های این مجموعه علاوه بر افزایش کمی و کیفی تولید و افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان، افتخار و سربلندی ملی را همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: با ایجاد ارزش افزوده در محصولات آبزی، رشد و رونق روز افزون برای شیلات دور از ذهن نیست و در سال های آتی زمینه برای صادارت محصولات آبزی از استان بیشتر خواهد شد .
جعفروند با تاکید بر لزوم تشکیل کارگروه های تخصصی شیلات، گفت: زمینه برای فعالیت و همکاری موسسه های علمی و تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان مهیا است و از همکاران می خواهم جهت تحقق برنامه های پیش بینی شده سال ۱۴۰۱ بیش از پیش کوشش کنند.
وی با بیان اینکه ظرفیت های توسعه آبزی پروری استان بدون لحاظ محدودیت های موجود افزون بر ۱۷ هزار و ۴۶ تن تولید انواع آبزیان است، گفت: تولید سالانه شیلات آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۴ به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن خواهد رسید.
جعفروند گفت: طرح های در دست اجرای این حوزه شامل شهرک شیلاتی پایاب سد حاجیلار چای ورزقان با ظرفیت تولید یک هزار و ۵۰۰ تن ماهی سردآبی، پرورش آرتمیا در حاشیه دریاچه ارومیه در شهرستان عجب شیر با ظرفیت تولید ۲۰ تن بیوماس و چهار تن سیست و یک مجموعه کشت و صنعت با تولید ۱۲۵ تن قزل آلا، ۱۲۵ تن ماهی گرمابی و۱۲۵ تن خاویاری است.
وی از طرح های دیگر بخش شیلات استان به طرح های پرورش ماهی در مخزن سد خداآفرین با ظرفیت تولید ۲ هزار تن ماهی گرمابی، شرکت پرورش ماهیان سردآبی با ظرفیت تولید یک هزار و ۴۴۰ تن قزل آلا و پرورش ماهی خاویاری در حاشیه رود ارس با ظرفیت تولید ۱۰۰ تن گوشت ماهی خاویار اشاره کرد.
آذربایجان شرقی به عنوان استان غیرساحلی با داشتن تعداد حدود ۱۵۰ باب سد خاکی کوچک و بزرگ ، ۶۶ رشته رودخانه فصلی و دائمی و سه هزار و ۶۰۰ دهنه چشمه و قنات دارای ظرفیت های آبی مناسبی برای توسعه آبزی پروری است.
بیش از ۱۲ هزار هکتار مزرعه پرورش ماهی در این استان فعال است.
نظر شما