بایدن و کلاف سردرگم بحران مهاجرت؛ از تکرار رویه ترامپ تا اعمال سیاست‌های ناکارآمد

تهران - ایرنا - به گفته کارشناسان، گزینه‌های جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا برای مهار موج مهاجران نه تنها به اعمال همان اقدامات نامطلوب دوران ترامپ محدود شده است بلکه لغو «عنوان ۴۲» مربوط به بستن مرزها به دلیل همه‌گیری، بحران مهاجرت به آمریکا را وخیم‌تر خواهد کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا اگر چه به عنوان فرستاده جو بایدن در سفری دو روزه (۱۹ و ۲۰ آوریل) راهی پاناما شد تا بحران مهاجرت را سر و سامان دهد اما اینطور به نظر می‌رسد که وعده‌ها و برنامه‌های بایدن در حد شعارهای تبلیغاتی باقی مانده و گزینه‌های او برای مهار موج پناهجویان به اعمال همان اقدامات نامطلوب دوران ترامپ محدود شده است.

به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، تحلیلگران آمریکایی تاکید کردند که سیاست‌های جو بایدن در قبال مسئله مهاجرت به اقدامات نامطلوب دوران دونالد ترامپ همتای سلف بایدن محدود می‌شود، اما اقدام دولت در پایان دادن به سیاست کنترل مرزی «عنوان ۴۲» که اتفاقا توسط ترامپ اعمال شده بود و حق پناهندگی مهاجران را از آن‌ها سلب می‌کرد، با اعتراض بسیاری از دموکرات‌ها مواجه شده است. ‌    

عنوان ۴۲ یک قانون بهداشت عمومی و رفاه است که در سال ۱۹۴۴ تصویب شد و به آمریکا این اختیار را می‌دهد تعیین کند که آیا یک بیماری مسری در یک کشور خارجی خطر جدی شیوع در یک کشور خارجی را به همراه دارد یا خیر. این دقیقاً همان کاری است که ترامپ در آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ انجام داد. در مارس ۲۰۲۰، در بحبوحه افزایش مرگ‌ومیر ناشی از کرونا، دولت ترامپ تفسیر جدیدی از عنوان ۴۲ ارائه کرد: ماموران گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده می‌توانند فوراً هر کسی را که بدون مجوز وارد کشور می‌شود برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اخراج کنند.  

اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا در دو سال گذشته بسیاری از مهاجران غیرقانونی را به بهانه عنوان ۴۲ بلافاصله بعد از مواجهه اخراج کرده است. با لغو این عنوان بسیاری از این مهاجران اجازه خواهند داشت در مرزها باقی بمانند و تقاضای رسیدگی به پناهندگی خود را داشته باشند که به گفته تحلیلگران اوضاع را وخیم تر خواهد کرد و افراد بیشتری مبادرت به مهاجرت خواهند کرد.

این سیاست قرار است در ۲۳ ماه مه (دوم خرداد) پایان یابد و در حالی که دولت بایدن می‌گوید از نظر لجستیکی برای افزایش مهاجرت و پذیرش پناهجویان آماده است، این مسئله به چالشی بحث‌برانگیز در میان دموکرات‌ها در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای تبدیل شده است.

در مقاله‌ای که در نشریه هیل منتشر شد، شماری نمایندگان جمهوری‌خواه و حتی دموکرات‌هایی که پیشتر و از زمان لازم‌الاجرا شدن «عنوان ۴۲» در سال ۲۰۲۰، منتقدان جدی اعمال این سیاست بودند، تغییر نظر داده و معتقدند که این رویه باید به طور دائمی اعمال شود.

شماری از سناتورها از لغو این قانون کنترل مرزی انتقاد کرده و هشدار دادند لغو عنوان ۴۲ می‌تواند پیامی اشتباه به قاچاقچیان مواد مخدر ارسال کند.

گری پیترز سناتور دموکرات میشیگان که ریاست کمیته امنیت داخلی و امور دولتی سنا را بر عهده دارد نیز گفت دولت برنامه تعریف شده‌ای ندارد که جریان مهاجرت منظم، ایمن و انسانی را تضمین کند.

پیترز افزود: اگر برنامه مشخصی نداشته باشیم، عنوان ۴۲ باید بازنگری شود و شاید به تعویق بیفتد. من قضاوت در این مورد را تا زمانی که دولت فدرال، استراتژی روشنی ارائه کند به تعویق می‌اندازم.

کریس مگنس کمیسر اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا نیز اعلام کرد، وقتی دولت بایدن تصمیم بگیرد «عنوان ۴۲» مربوط به بستن مرزها به دلیل همه‌گیری را در اواخر ماه جاری لغو کند این بحران وخیم‌تر خواهد شد.

بر اساس گزارش رویترز مقامات آمریکایی و کوبایی قرار است امروز پنجشنبه در واشنگتن درباره نگرانی‌های مهاجرتی گفت‌وگو کنند. مقامات آگاه از این نشست گفته‌اند این بالاترین سطح مذاکرات رسمی آمریکا با مقامات هاوانا از زمان روی کار آمدن بایدن خواهد بود.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که دولت بایدن با افزایش تعداد مهاجرانی که سعی می‌کنند از مرز مکزیک وارد این کشور شوند مواجه است و مهاجران کوبایی سهم بسزایی از آن‌ها را تشکیل می‌دهند.

براساس آخرین آمار منتشر شده، مقام‌های آمریکایی تنها در ماه مارس (اسفند و فروردین) بیش از ۲۲۱ هزار نفر را در  مرز مکزیک دستگیر کردند که این رقم بالاترین میزان در بیش از دو دهه اخیر در یک ماه گذشته است.

کارشناسان دلیل افزایش افسارگسیخته مهاجران به سوی مرزهای آمریکا را فقر شدید، خشونت افسارگسیخته و بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب‌وهوایی در آمریکای لاتین به ویژه در کشورهای السالوادور، گواتمالا، هائیتی و هندوراس ذکر کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha