مجتبی دهقان پور روز پنجشنبه در حاشیه نشست با مهری اثنی عشری مدیر حفاظت از تالاب های ایران گفت: به منظور اجرای مفاد تفاهم نامه در شهرستان های بختگان، ارسنجان و شهرستان استهبان روستاهایی مشخص شده است که پس از اعتماد سازی و ورود به جامعه محلی؛ ۱۵ سایت متعلق به کشاورزان پیشرو انتخاب و تکنیک های کشاورزی پایدار اجرا می شود.
وی اظهار کرد: در حوزه تالاب ها به طور مشخص باید سه راهبرد سازگاری، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و مقابله های کوتاه مدت با خشکسالی را دنبال کنیم.
دهقان پور با اشاره به ضرورت مستند سازی فعالیت ها در پروژه مذکور، ابراز کرد: اثرات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی طرح در بازه های زمانی مشخص ارزیابی و از تصاویر ماهواره و فن آوری فضا پایه به منظور پایش بهره گیری می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: موافقت نامه "تعمیم دستاوردهای احیاء دریاچه ارومیه در تالاب بختگان استان فارس" در قالب طرح حفاظت از تالاب های ایران، بر اساس سند همکاری دولت ژاپن، برنامه توسعه، برنامه توسعه ملل متحد UNDP و سازمان حفاظت محیط زیست و در راستای خروجی ۱، ۲ و ۳ پروژه بین معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست و مجری ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به امضا رسیده است.
تالاب و دریاچه بختگان بزرگترین دریاچه استان فارس در سالهای پر آب زیستگاه زمستانه پرندگانی مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آبچیلیک، مرغابی و غاز است که از روسیه و دشتهای سیبری به ایران مهاجرت میکنند.
این دریاچه که در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شرق شیراز در استان فارس قرار دارد در حفظ بومساختار و محیط زیست شهرستانهای اطراف نیز تأثیر بسزایی دارد و در سالهای گذشته کاملاً خشک بود و در حالی که سال گذشته بر اثر بارشهای بهاری و رها سازی حقابه آبگیری شد اما در گرمای تابستان معمولا باز هم به سمتی خشکی می گراید.
دریاچه بختگان در شهرستان های نی ریز و بختگان در شرق استان فارس واقع شده است.
نظر شما