به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از کارشناسان مذهبی در این آیین گفت: روزی ۱۰ بار در نماز می خوانیم که خدایا ما را به راه راست هدایت کن و صراط مستقیم، دستکم ۳۰ مرتبه در قرآن بیان شده است.
حجتالاسلام ناصر رفیعی ادامه داد: باید از خدا بخواهیم ما را در صراط مستقیم قرار دهد. خدا مصداق صراط مستقیم است و هر کس حرف او را گوش دهد در این صراط است.
وی افزود: در سوره یاسین میخوانیم، پیامبر(ص) هم صراط مستقیم است. امام صادق(ع) هم فرمود، ما ائمه هم صراط مستقیم هستیم. خدا، پیامبر(ص) و ائمه (ع) مصادیق صراط مستقیم هستند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در آیات ۱۵۱ تا ۱۵۳ سوره انعام، ۱۰ علامت برای صراط مستقیم بیان شده است، اظهار داشت: اولین علامت صراط مستقیم، توحید است. توحید هیچ منافاتی با توسل ندارد. توسل در مسیر توحید است.
وی اظهار داشت: احسان به والدین دومین علامت در صراط مستقیم است، در قرآن کریم، احسان به والدین پنج مرتبه در کنار توحید آمده است.
حجتالاسلام رفیعی افزود: از دیگر علائمی که برای صراط مستقیم ذکر شده است اینکه، بچه های خود را نمیکشند، که سقط جنین از جمله مصادیق اینها است، آن هم وقتی کشور دچار آسیب جمعیتی است چرا باید این اتفاق بیفتد، سقط جنین برکت را از زندگی میبرد.
وی ادامه داد: دنبال فحشا نرفتن و قتل نفس نکردن از دیگر علامتهای صراط مستقیم است، به چه دلیل دانش آموزان در مدرسه، نمازگزاران در مسجد، بچههای مظلوم یمن، سوریه، فلسطین و جاهای دیگر کشته شوند، قتل نفس در فرهنگ اسلام نیست.
سخنران آیین احیای شب قدر در حرم رضوی گفت: در روایت داریم اگر کسی را در مشرق بکشند و شما در مغرب به قتل او راضی باشید در قتل شریک هستید. همچنین اگر کلمه ای بگوییم که باعث تحریک دیگری و قتل افراد بیگناه شود در قتل شریک هستیم.
حجتالاسلام رفیعی افزود: نخوردن مال یتیم، کم فروشی نکردن و وفاداری به عهد با خدا، از دیگر علامتهای صراط مستقیم است.
قرائت قرآن کریم، دعای جوشن کبیر و مرثیه سرایی شب شهادت امام علی(ع) از دیگر برنامههای دیشب حرم مطهر رضوی بود که به دلیل هوای بارانی با محوریت رواق امام خمینی (ره) برگزار شد.
مراسم شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، با محوریت صحن پیامبر اعظم (ص) حرم رضوی برگزار شده بود.
نظر شما