به گزارش ایرنا، معاون سلامت دامپزشکی کردستان روز یکشنبه از ادامه طرح واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در استان کردستان خبر داد و اظهار داشت: از ۲۰ فروردین و آغاز واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل تا اول اردیبهشت سال جاری، اکیپ های دولتی با مراجعه به ۲۹۸ روستای استان بیش از ۹۷ هزار و ۱۳۷ قطعه طیور بومی را تحت پوشش قرار داده اند.
دکتر ناصر مخدوم با بیان اینکه این طرح تا ۳۱ اردیبهشت ادامه دارد، افزود: با توجه به اینکه یکی از اهداف سازمان دامپزشکی ارائه خدمات به مناطق روستایی و دور افتاده است، اجرای طرح واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل، می تواند یکی از برنامه های مهم و تاثیرگذار برای جلوگیری از سرایت و انتشار بیماری به مرغداری های صنعتی، ارتقای ضریب بهداشت عمومی و امنیت غذایی، نقش مهمی در کمک به اقتصاد خانوار روستایی و ایجاد انگیزه در مردم ساکن روستا باشد.
کشف ۱۴ تن مواد اولیه غیرقابل مصرف دام و طیور
مدیرکل دامپزشکی کردستان هم از شناسایی، ضبط و معدوم سازی بیش از ۱۴ تن مواد اولیه غیر قابل مصرف خوراک دام از یک کارخانه خوراک دام و طیور در استان خبر داد.
محبتی ورمقانی اضافه کرد: بازرسان ستادی بهداشت عمومی در بازرسی از انبارهای نگهداری یکی از کارخانه های خوراک دام و طیور استان، مقادیر ۱۰ تن پودر ماهی، ۲ تن کلیسم فسفات و ۲ تن بنتونیت فاقد هویت و غیر قابل مصرف را کشف، ضبط کردند.
وی یادآور شد: پس از اخذ دستور از مراجع قضایی و کسب رضایت مدیر کارخانه، در همان تاریخ نسبت به انتقال و معدوم سازی موارد کشفی اقدام شد.
ورمقانی افزود: نظارت های اداره کل دامپزشکی کردستان در کارخانه های تولید خوراک دام و طیور در سال های اخیر به ویژه در سال ۱۴۰۰ به شکل قابل توجهی افزایش یافته و مدیریت اداره کل دامپزشکی کردستان با برنامه ریزی های اخذ شده، در سال جاری اقداماتی اساسی و موثرتر از قبل را به اجرا خواهد گذاشت.
تشدید نظارت بر مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی
در ادامه اجرای عملیات طرح تشدید نظارت ویژه ماه رمضان بر اماکن توزیع، نگهداری و عرضه انواع فرآورده خام دامی کردستان با رویکرد حفظ بهداشت عمومی و تامین فرآورده سالم، این طرح از ۳۱ فروردین در قالب هشت اکیپ نظارتی به سرپرستی مدیرکل دامپزشکی کردستان، در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل دامپزشکی کردستان با اشاره به فعالیت ۳۰ نفر در این طرح، ادامه داد: در این مدت از ۴۲۹ مرکز توزیع، نگهداری و عرضه انواع فرآورده های خام دامی شامل رستوران ها، اماکن تهیه غذای آماده و بیرون بر، قصابی ها، مرغ و ماهی فروشی ها، فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای شهرستان سنندج بصورت سرزده بازدید شد.
ورمقانی اضافه کرد: در این راستا مقدار ۲۷۷ کیلوگرم انواع فرآورده غیر قابل مصرف و فاسد کشف و ضبط که برای ۱۰ مرکز عرضه، پرونده برای ارجاع به مراکز قضایی تشکیل و تعداد ۲۳ مورد تذکر نیز به متصدیان مراکز مذکور داده شد.
هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر هستند، حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب میشوند.
نظر شما