روح الله خدام عباسی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: استانداردسنجی طلاهای عرضه شده در نقاط مختلف استان سمنان به وسیله کارشناسان ادارهکل استاندارد استان و شهرستانهای گرمسار و شاهرود انجام شد.
وی ادامه داد: در بازرسی از ۱۱۴ طلافروشی در استان سمنان، مواردی مانند عرضه نکردن مصنوعات طلا با عیاری غیر از عیار رسمی کشور، مصنوعات فاقد کد شناسایی و پلاکهای گرد پارسیان نظارت و در جریان این بازرسی ها، از تعدادی از مصنوعات طلای عرضه شده در طلافروشی ها نمونه برداری شد.
خدامعباسی تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد، تنها مرجع انگ گذاری و تعیین عیار فلزات گرانبها در کشور است و کد شناسایی مصنوعات و زیورآلات طلا اجباری است و تولید و فروش آن بدون داشتن عیار مصنوع و کد سازنده ممنوع است.
وی اضافه کرد: اداره کل استاندارد استان سمنان بر حسب وظیفه تعیین شده کارگاههای سازنده و بازار عرضه مصنوعات طلای استان را تحت نظارت و کنترل مستمر خود قرار داده است.
خدام عباسی افزود: واحدها و کارگاههای تعمیر مصنوعات طلا در استان که تمایل دارند در زمینه تولید مصنوعات طلا فعالیت کنند باید از اداره کل استاندارد استان سمنان کد شناسایی دریافت کنند.
وی با اعلام رضایت از وضعیت عرضه مصنوعات طلای دارای کد شناسایی نسبت به سالهای گذشته تصریح کرد: بیشتر مصنوعات طلای تولید شده در کارگاههای تحت پوشش این اداره کل مطابق استاندارد هستند.
مسئول آزمایشگاه انگ فلزات گرانبهای اداره کل استاندارد استان سمنان تصریح کرد: اکنون سه واحد تولیدی طلا در استان دارای کد شناسایی معتبر هستند و یک واحد دیگر نیز در حال اخذ مجوز لازم برای دریافت تاییدیه کد شناسایی است.
به گزارش ایرنا، سه مشخصه اصلی مصنوع داشتن عیار، علامت استاندارد و درج کدشناسایی (سازنده) بر روی مصنوعات است و خریداران باید به این نکات توجه داشته باشند.
کد سازنده شامل یک حرف لاتین (نشانگر حرف اول استان تولید کننده آن مصنوع) و عدد( مختص سازنده) را شامل می شود که اگر یک مصنوع فاقد کد باشد به این معنی است که در کارگاه های غیر مجاز به صورت غیر قانونی تولید می شود و امکان رهگیری سازنده و برخورد با تخلف وجود ندارد.
نظر شما