الهه احمدی پس از حضور در مسابقات جام جهانی تیراندازی در برزیل در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: باتوجه به وجود ورزشکاران با استعداد در تیراندازی، اگر مسئولان ورزش کشور و فدراسیون به عنوان حامی اصلی و متولی، زمینه را برای فعالیت تیراندازان فراهم کنند، این رشته پتانسیل بالایی در افتخارآفرینی برای کشور و حتی کسب بیشترین مدال برای کاروان ایران را دارد.
دارنده عنوان قهرمان فینال فینالیستهای تیراندازی جهان ادامه داد: البته رسیدن به چنین جایگاهی همانطور که اشاره کردم بستگی به شرایطی دارد و حمایت از آن باید درست، اصولی و منطقی باشد. تیراندازی رشتهای پر مدال و در عین حال هزینهبر است پس برنامهریزی در آن باید براساس اصول علمی و برخورداری از تجربیات باشد و در کنار این همه دوری از حواشی برای ارتقا تیراندازی ضروری است.
احمدی در خصوص سطح مسابقات جهانی گفت: رقابتهای جهانی همیشه از سطح بسیار بالایی برخوردار است و گرچه در برزیل به دلیل ادامه شیوع کرونا و دوری راه، کشورهای زیادی از آسیا شرکت نکرده بودند اما حضور تیراندازان آمریکایی و ورزشکاران تراز اولی از کشورهای اروپایی حکایت از سطح بالای این رقابتها داشت. مسابقات جهانی در هر صورت برای ما اهمیت زیادی دارد زیرا امسال ۲ مسابقه بسیار مهم در پیش داریم. ابتدا بازیهای آسیایی چین و دقیقا با فاصله کمتر از یک ماه مسابقات قهرمانی جهان به میزبانی مصر برگزار میشود.
وی با اشاره به اهمیت دستیابی به آمادگی کامل و سپس حفظ این آمادگی برای رویارویی با رقبا گفت: برای دستیابی به آمادگی مطلوب هر قدر به مسابقات اعزام شویم باز هم کم است ضمن اینکه ما به دلیل کرونا و سایر مشکلات از سایر تیراندازان جهان خیلی عقب هستیم زیرا آنان برخلاف ما طی یکسال گذشته در مسابقات زیادی حضور یافتهاند.
۲ سالونیم از تیراندازی دور بودم
تیرانداز المپیکی ایران گفت: حدود ۲ سال و نیم از تیم ملی و تیراندازی دور بودم و از اوایل دیماه ۱۴۰۰ در اردوها حضور داشتم و تمریناتم را آغاز کردم.
وی ادامه داد: البته بقیه ملیپوشان هم بعد از المپیک این اولین حضورشان در یک مسابقه خارجی بود و خوشبختانه توانستیم یک مدال برنز در بخش تیمی تفنگ کسب کنیم و یک فینالیست هم داشتیم و نتایج سایرین هم نزدیک فینال بود و این جای خوشحالی دارد. حضور در جام جهانی برزیل باید شروعی برای حضور در رقابتهای خارجی باشد زیرا مسابقات جهانی و حضور در آنها اهمیت زیادی داشته و تاثیر زیادی در روند آماده سازی دارد.
او اضافه کرد: هر قدر هم رکوردهایمان را در تمرینات داخلی بالا ببریم تا زمانی که در برون مرزی و برابر حریفان به میدان نرویم و شرایط مسابقهای را به دلیل وجود استرس بالا احساس نکنیم و رکوردهایمان تثبیت نشود، تمرینات داخلی ارزشی چندانی نخواهد داشت.
ملیپوش تیراندازی کشورمان افزود: تمرینات خوب و بالا بردن رکوردها بیفایده نیست اما مهمتر از تمرین، تثبیت این رکوردها است و اینکه ما بتوانیم اختلاف امتیازمان را با رقبا کم و کمتر کنیم.
وی اضافه کرد: سطح رقابتهای تیراندازی در جهان بسیار پیشرفت کرده است و هر بار بعد از المپیک در رشته تیراندازی شاهد کشورهای نوظهور هستیم یعنی کشورهایی با تیراندازان جوان و با استعداد در عرصه تیراندازی ظاهر میشوند که هر سال کار را سخت تر می کنند. چند مسابقه بعد از المپیک برگزار شده و ما در برزیل شاهد رکوردهای بسیار بالای تیراندازان آمریکایی و اروپایی بودیم و این حکایت از تمرینات بی وقفه آنان دارد. ضمن اینکه عملکردشان حاکی از تثبیت رکوردهایشان است.
عملکرد بسیار ضعیف در برزیل داشتم
احمدی در ادامه گفت: عملکردم در برزیل بسیار ضعیف بود و یکی از دلایلش عدم حضورم در کوران رقابتهای داخلی و خارجی بود و البته دلایل زیادی دیگری هم دارد که یکی یکی باید آسیب شناسی شود. از اوایل آذر ۹۸ تا فروردین ۱۴۰۱ از دنیای تیراندازی و ورزش دور بودم و تمریناتم در رشته تفنگ سه وضعیت(۵۰ متر) صفر بود و در تفنگ بادی( ۱۰ متر) در حد شرکت در چند رویداد داخلی بدون کمترین تمرین بود.
موفقیت تیراندازی در بازیهای آسیایی نیاز به وفاق ملی دارد
دارنده سه مدال بازیهای آسیایی گوانگژو چین گفت: همیشه در مصاحبهها یا هر جایی که امکان ارائه پیشنهاد داشتم، خواستار حمایت بخش اصلی ورزش از رشته تیراندازی شدم و تاکید دارم که یک دست صدا ندارد. با توجه به مشکلات سخت و عدیده ای که در عرصه تیراندازی با آن روبرو هستیم، اگر قرار است فقط فدراسیون راهکاری برای حل این مشکلات همچون کمبود فشنگ یا اعزام تیراندازان به اردوهای خارجی و مسابقات برونمرزی چارهای بیاندیشد، این مشکلات چون گذشته باقی خواهد ماند و ما نمیتوانیم سهمی از مدالهای پرشمار تیراندازی در بازیهای آسیایی یا المپیک داشته باشیم زیرا رشته تیراندازی تجهیزاتمحور و پرهزینه است.
خانواده جدید تیراندازی باید از حواشی بدور باشد
وی افزود: من و دوستانم در تیراندازی طی چهار تا پنج سال اخیر بارها در خصوص کمبودها و مشکلات صحبت کردهایم اما بهنظر میرسد طرح این مطالب در رسانهها هیچ تاثیری نداشته و هیچ اقدامی برای حل مشکلات صورت نگرفته است.
سردار قربانی را باور داریم
احمدی ادامه داد: در گام نخست توکلمان به خداست و پس از آن ترجیح می دهم مدتی تنها به کار خود بپردازم. یعنی فقط تلاشم را برای تمرین بگذارم و ببینیم که سردار مرتضی قربانی که خود از خانواده تیراندازی است و سالها در کسوت رئیس هیات کارهای زیادی انجام داده، چه می کند. او کارها در فدراسیون را به افرادی سپرده که از خانواده تیراندازی هستند و بهنظر میرسد خانواده تیراندازی قربانی را باور دارد. مشکلات تیراندازی خیلی زیاد است و امروز حواشی این رشته خیلی بیشتر شده است و گقتن حرفهای تکراری اثربخش نبوده و خسته کننده است پس ترجیج میدهم روی برنامههای خودم تمرکز کنم و منتظر اتفاقات آینده و تحقق وعدهها باشم
قوانین تیراندازی جهانی سختتر شده است
تیرانداز المپیکی کشورمان در ادامه به سخت شدن قوانین جهانی تیراندازی اشاره کرد و گفت: بعد از المپیک توکیو تغییرات زیادی در تیراندازی ایجاد، برخی رشتهها اضافه و قوانین بسیار سختتر و بخش زیادی از کسب سهمیه برای حضور در المپیک منوط به امتیاز رنکینگ شده است. بنابراین حضور در تمامی مسابقات همراه با میزان موفقیت در رقابتها از عوامل موثر در ارتقا رنکینگ است و تیرانداز را به سهمیه المپیک نزدیکتر میکند.حتی شنیدهها حکایت از این دارد که برخلاف گذشته و به جای توزیع سهمیه المپیک در چهار مرحله جام جهانی، قهرمانی جهان و یک قارهای، تنها در ۲ مسابقه توزیع و بقیه سهمیهها براساس رنکینگ بین ورزشکاران توزیع شود.
ملیپوش تیراندازی خاطرنشان کرد: بنابراین بهزودی تمامی کشورهای علاقهمند به حضور در المپیک باید در رقابتها حضور جدی داشته باشند و بهنظر میرسد که این حضور باید فعال و پرتوان باشد که این شرایط به خودی خود سطح رقابتها را افزایش داده و حضور در آنها نیازمند سطح بالاتری از آمادگی است.به عبارت دیگر همه چیز جدیتر شده یعنی اگر قرار است ما یک تیر در مسابقات خارجی شلیک کنیم آن تیر بسیار باارزش است. دیگر نمیتوانیم بگوییم در ۲ مسابقه شرکت میکنیم و اگر شانس یاری دهد مدال یا سهمیه المپیک هم میگیریم.
نظر شما