به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه رازی؛ «آیتالله محمود محمدی عراقی» در جمع دانشگاهیان در حسینیه پیامبر اعظم(ص) دانشگاه رازی کرمانشاه در پاسخ به سوالات دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه پیرامون کیفیت پایین و قیمت بالای خودرو در کشور؛ افزود: مشکلات صنعت خودرو و مونتاژ یک زخم هفتاد ساله و ناشی از سه دلیل است؛ یک انحصار خارجی و داخلی، دوم؛ دولتی بودن این صنعت؛ چرا که هیچ چیز برای صنعت و اقتصاد بدتر از دولتی بودن آن نیست و مورد سوم ارتباط ضعیف دانشگاه و صنعت است که مقام معظم رهبری در مورد حوزه دانشبنیان بسیار تأکید دارند.
وی پیشرفت صنعت خودرو در دنیا را به دلیل ارتباط قوی دانشگاه و صنعت دانست و گفت: متأسفانه تولیدات علمی در کشور ما بیشتر از آن که به درد مشکلات جامعه بخورد، تبدیل به مقالاتی میشود که در خارج از کشور مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و تا زمانی که این مشکل وجود دارد نباید انتظار پیشرفت در صنعت خودرو را داشته باشیم هرچند در مواردی هم پیشرفتهای خوبی هم داشتهایم.
اشتغال باید از مراکز دانشگاهی و آموزشی بیرون بیایید
آیتالله محمدی عراقی با بیان اینکه حقیقتاً دانشگاهها و آموزش و پرورش با توجه به نیاز کشور نیرو تربیت نمیکنند، گفت: متأسفانه دانش آموختگان دانشگاهی تنها به دنبال شغل دولتی هستند در حالی که یکی از دلایل پیشرفت کشورهای توسعه یافته، رونق بخش خصوصی آنها است.
وی با اشاره به دانشجویان رشته های کشاورزی، افزود: این دانشجویان و دانشگاه ها بهتر است پایاننامهها خود را در راستای حل مشکلات و مسائل بخش کشاورزی کشور انتخاب کنند که منجر به اشتغالزایی خود آنها نیز شود.
آیتالله محمدی عراقی تاکید کرد: حل مشکلات جامعه از بستر ارتباط دانشگاه با صنعت امکان پذیر است و فرآیندهای آموزشی در دانشگاهها از حیطه کاربردی باید به سمت «مسأله محوری» پیش برود.
نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری در ادامه خواستار آسیبشناسی معضلات اجتماعی توسط دانشگاه شد و همچنین از دانشگاهیان خواست به حوزه های مختلف مانند پیشرفت و توسعه حوزه گردشگری به ویژه تقویت گردشگری مذهبی با تمرکز بر رویدادهای مهم مذهبی روی آورند.
آیت الله عراقی همچنین با اشاره به پتانسیل های ارتباطی مانند راه آهن و مرز مشترک کرمانشاه با کشور عراق از دانشگاهیان خواست بر رونق رسته های شغلی و تحول در اقتصاد استان کمک کنند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲ - ۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشتههای فیزیک، شیمی، زیستشناسی و ریاضی شد.
این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.
با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکدهها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.
دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک با داشتن ۱۷ دانشکده، ۲ پردیس وسیع طاقبستان و کشاورزی و منابع طبیعی از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در ۵۷ گروه آموزشی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای عمومی و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما