به گزارش ایرنا، همواره در هیات های مشهور و امامزادگان شاخص، قشرهای مختلف مردم با هر نوع لباس و فرهنگ و سطح اعتقادی به چشم میخورند اما گویی مهمانان شهدا از رفقای همکفشان هستند که انقدر یکدست و یکرنگ بودند.
رفقای وفاداری که در بهترین شبهای سالشان به یاد و احترام یاران رفته، آنها را غریب رها نکردند و چراغ چهاردیواری تازهساختشان را روشن کرده و گردهم آمدند تا در شب امضای مقدّرات سالشان با هم نوای الغوث الغوث سر دهند.
در این چهاردیواری و جمع صمیمی که مزار سه شهید در وسط قرار گرفته و سازه ۶ ضلعی با پارچه سیاهی بین زنان و مردان تقسیم شده بود، چند نفری دور این شهدایی که به خواست فاطمه (س) از خوشنامان روزگار شدند حلقه زده و سر بر سنگ مطهر آنها نهادند و دیگران نیز به دور این دایره عشق مستقر شدند.
در این میان دختران و مادرانی که هوای فراغ بالی بیشتری داشتند، تکه زیراندازی را بیرون از این مقبره و تکیه بر دیوار پهن کردند و زیر آسمان خدا دست بر دعا برداشتند. و این حال معنوی زمانی به اوج خود رسید که هنگام عرض سلام به سید و سالار شهیدان در زیارتنامه ایشان، قطراتی از باران صورتشان را لمس کرد.
شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان در این پناهگاه عاشقی که در دل کوههای گردنه قوچک قرار دارد، تا حوالی ۳ بامداد ادامه داشت اما کودکان این محفل آنچنان با انرژی و هوشیار مادرانشان را در نوای بعلیِ بعلیِ بعلیِ... همراهی کردند که دیگر نیازی نبود تا برای عمل به تاکید روایات که آمده است فرزندانتان را بیدار نگاه دارید، کاری انجام دهند.
در این جمع نوزادان هم به چشم میخوردند؛ شیرخوارانی که در همه جای عالم مادرانشان به هوای آرامش خوابشان از کوچکترین صدایی جلوگیری میکنند و اگر کسی فرزند دلبندشان را بیدار کند آزرده خاطر میشوند اما امشب در محفلی هستند که صدای قاری و روضهخوان با اکو در بلندگو پخش میشود، پس این چه معنایی دارد جز آنکه هیچ سکوتی آرامبخشتر از نوای قرآن و نام الله و اهل بیت علیهم السلام نیست؟ و برای اثبات این چهچیز بالاتر از آنکه این مهمانان کوچکی که با کوچکترین صدایی گریه سر میدهند، در این هیاهوی بندگی، آرام به خواب رفتهاند؟
در همین میان دانش آموزان و شاغلانی هم هستند که مدرسه و سرکار و فکر فردا و خستگی و وسوسههای شیطان خناث نتوانسته بود مانعی بر سر راه عاشقی.شان شود و در این جمع حاضر شده بودند؛ اگر چه گاهی آبی به چهره میزدند و خود را به هوای آزاد میرساندند اما نمیگذاشتند خواب بر آنها غالب شود و از فرازهای جوشن کبیر بیبهره بمانند.
براساس این گزارش، شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسانها است.
این شب با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان (علیهالسلام) عرضه میشود.
زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم میباشد.
طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شبها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زندهداری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقهدادن را میتوان بیان کرد.
ضربت خوردن و شهادت امام علی (علیهالسلام) در این شبها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شبهای قدر همراه شده است.
نظر شما