به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید محمد منتظر قائم بعد از حمله نظامیان آمریکا به صحرای طبس در سمت فرمانده سپاه پاسداران یزد برای مقابله با تجاوز نظامی به منطقه کویری اعزام و به شهادت رسید و نامش در ردیف شهیدان مبارزه با آمریکا به ثبت رسید.
این شهید والامقام جزو نیروهای مومن و فداکاری بود که در دوران مبارزه بنیانگذار جمهوریاسلامی ایران حضرت امامخمینی (ره) علیه رژیم ستم شاهی در عرصههای مختلف وظایف خود را در تحقق اهداف الهی و انقلابی به خوبی انجام داد.
منتظر قائم در اوایل انقلاب اسلامی بر حسب وظیفه دینی و انقلابی در مناطق مختلف مشغول مبارزه با رژیم گذشته شد و نسبت به تشکیل کمیتههای مردمی از سوی سومین شهید محراب آیتالله صدوقی(ره) به عنوان فرمانده این نهاد معرفی شد.
این شهید والامقام در سال ۱۳۵۱ دستگیر و زندانی شد و بعد از پیروزی انقلاب در سال ۵۷ به عنوان نخستین فرمانده سپاه پاسداران یزد انتخاب و مسوول بنیانگذاری و تشکیل سپاه استان شد و بعد از شهادت در حادثه طبس پیکر پاکش در گلزار شهدای خلدبرین شهر یزد دفن شد.
شهید منتظر قائم بعد از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری سایر نیروهای جانبرکف برای تحقق اهداف امام راحل عظیم الشان (ره) و حراست از انقلاب فعالیت گستردهای در این بخش انجام داد و به عنوان فرمانده وقت وظایف و رسالت خود را انجام داد.
پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ (آوریل ۱۹۸۰) هواپیماها و بالگردهای آمریکایی وارد فضای پروازی ایران شدند ولی چند فروند هواپیما و بالگرد نظامی آنها بر اثر نقص فنی و وقوع توفان شن در صحرای طبس از بین رفت و دچار شکست سختی شدند.
عملیات نظامی آمریکا با نام «پنجه عقاب» از سوی نیروهای ویژه ارتش این کشور (دلتا فورس) با هدف آزادسازی جاسوسان خود که در بند دانشجویان پیرو خط امام (ره) در تهران بودند، طراحی و اجرا شد و در این حادثه که از آن به عنوان امداد الهی یاد میشود شماری از نیروهای آمریکایی در آتش سوختند و باقیمانده نیروها فرار کردند و به این ترتیب پنجه عقاب به طور کامل شکست.
به گزارش ایرنا ، هواپیماهای متجاوز آمریکایی در چنین روزی در سال ۱۳۵۹ با هدف آزادکردن جاسوسان خود به خاک ایران تجاوز کرد که با امدادهای غیبی در صحرای طبس سرنگون شدند.
طبس هماکنون یکی از ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی است و شهید منتظر سال ۱۳۲۷ هجری شمسی در شهر تاریخی فردوس در شمال خراسان جنوبی فعلی در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد و در کودکی به یزد رفت و به ادامه تحصیل پرداخت.
صحرای طبس در فاصله ۱۳۰ کیلومتری جنوب این شهر در مسیر جاده طبس به یزد قرار دارد و استان یزد با یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت حدود چهار هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
طبس مرکز شهرستان طبس شهری کویری در غرب استان خراسان جنوبی است، این شهر پیشتر جزئی از استان یزد بود که در سال ۱۳۹۱ به استان خراسان جنوبی ملحق شد و پیش از سال ۱۳۸۰ طبس جزئی از استان خراسان بزرگ بود.
نظر شما