سید موسی حسینی کاشانی روز سهشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان قم، با اشاره به تشکیل انجمن کتابخانه های عمومی در تمام استانها و شهرستانهای کشور، بیان کرد: این انجمن به ریاست استاندار و با حضور تعدادی از مسئولان حقیقی و نهادهای حقوقی باید در طول سال جلسات خود را بصورت مستمر برگزار نماید.
وی با اشاره به عدم برگزاری انجمن کتابخانه های عمومی قم طی سه سال گذشته، ادامه داد: بر اساس آیین نامه کتابخانه های عمومی، جلسات این انجمن باید هر دو ماه یک بار با حضور استاندار برگزار و مصوبات آن برای اجرا ابلاغ شود.
حسینی کاشانی تصریح کرد: احداث کتابخانههای جدید در سطح شهرستانهای استان، بررسی مباحث مالی کتابخانههای عمومی و تصمیمگیریهای کلی در حوزه کتابخانهها در حوزه وظایف این انجمن است.
وی یادآور شد: از محل سفر رییس جمهوری به قم در دی ماه سال گذشته ۱۵ میلیارد تومان برای تجهیز و راه اندازی کتابخانه مرکزی اختصاص یافته که هم اکنون ۵ میلیارد تومان از آن جذب شدهاست.
وی اظهار داشت: یکی از معضلات مهم شهر قم این است که در برخی نقاط آن تجمیع کتابخانه و در برخی نقاط نیز فقر شدید کتابخانه عمومی احساس میشود.
وی با بیان اینکه ۴۰ کتابخانه تخصصی نیز در این استان فعال است، خاطرنشان کرد: لازم است از ظرفیت این کتابخانههای بزرگ و غنی نیز در توسعه مراکز عمومی مطالعه استفاده دقیق تری صورت بگیرد.
پروژه کتابخانه مرکزی قم درخیابان امام خمینی(ره) واقع و در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۴۲۶ مترمربع با اعیان ۳ هزار و ۴۰۰ مترمربع در ۴ طبقه احداث شدهاست.
مخزن این کتابخانه به مساحت ۸۵۰ مترمربع، ۲ سالن مطالعه آقایان و بانوان هر کدام با مساحت ۳۰۰ مترمربع، بخش کودک و نوجوان در ۱۷۵ مترمربع، آمفی تئاتر با ظرفیت ۱۴۰ صندلی و کاربرهایی نظیر سالن نشریات، مرجع و کلاسهای آموزشی هر کدام به مساحت ۷۰۷۰ متر مربع است.
در استان قم ۲۴ کتابخانه عمومی و ۴۰ کتابخانه تخصصی وجود دارد. ۳۲ هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی قم هستند.
نظر شما