۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۷:۲۸
کد خبرنگار: 3107
کد خبر: 84733165
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فیلم شهید رسمتی در خراسان شمالی ساخته می‌شود

۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۷:۲۸
کد خبر: 84733165
فیلم شهید رسمتی در خراسان شمالی ساخته می‌شود

بجنورد- ایرنا- معاون فرهنگی و هنری اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی گفت: فیلم "رستمی در خراسان شمالی" که بیانگر رشادت های سردار شهید ایرج رستمی است، در این استان ساخته می‌شود.

جواد کهنسال روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در هریک از استان های کشور از یک شهید شاخص یک فیلم ساخته می‌شود که از این استان نیز یک فیلم ساخته می‌شود.

وی گفت: برای ساخت این فیلم ۶ میلیارد تومان برنامه ریزی شده که ۵۰ درصد آن را اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت می کند و مابقی آن را ارتش و صدا و سیمای استان متقبل شده اند.

وی افزود: درسال ۱۳۹۱ نیز تله فیلمی با عنوان آخرین زمستان که ۱۲۰ میلیون تومان هزینه شده بود ساخته شد.

رهبر معظم انقلاب در سفر مهرماه سال ۹۱ به استان خراسان شمالی رشادت ها و دلیرمردی های این سردار شهید را در هشت سال دفاع مقدس ستود.

امیر شهید ایرج رستمی سال ۱۳۲۰ در شهر آشخانه مرکز شهرستان مانه و سملقان استان خراسان شمالی به دنیا آمد، او فرزند خانواده ای بود که عشق به اهل بیت(ع) و علمای اسلام در آن موج می زد. دوران تحصیلی را با موفقیت در آشخانه گذراند و پس از پایان تحصیل مقدماتی راهی سربازی در مشهد مقدس شد و با توجه به توانمندی های فردی به ارتش پیوست و برای خدمت به نیروی هوابرد شیراز منتقل شد و توانست به دانشگاه افسری نیز راه پیدا کند.
پس از پیروزی انقلاب و با گسترش دامنه آتش فتنه داخلی، از سوی ارتش به کردستان اعزام شد و در آن جا مسیر تازه ای در زندگی اش گشوده شد زیرا رشادت، از خودگذشتگی و درایتش از دید تیزبین دکتر چمران مخفی نماند و این امر سبب آغاز یک دوستی تا پای خون بین آن دو شد.
شهید ایرج رستمی به همراه شهید چمران در کردستان مجروح و برای مداوا به تهران منتقل شد. وی پس از بهبودی به یکان خدمتی خود بازگشت و با آغاز جنگ تحمیلی راهی جبهه های حق علیه باطل شد. پس از چندی توسط وزارت دفاع مامور به همکاری با دکتر چمران شد و به همراه چمران ستاد جنگ های نامنظم را در جبهه های جنوب تشکیل داد که مسوولیت آن توسط دکتر چمران بر عهده شهید ایرج رستمی گذاشته شد.
آنان با شکلدهی ستاد جنگ های نامنظم و طراحی چندین عملیات در منطقه ضربات سختی به دشمن وارد آوردند. در جریان هجوم دشمن به سمت سوسنگرد رزمندگان ستاد جنگ های نامنظم دهلاویه را که روستایی در غرب سوسنگرد است خط مقدم خود قرار دادند.
مدافعان دهلاویه ۱۰ روز سرسختانه در برابر دشمن مقاومت کردند تا این که در ۲۴ آبان ۱۳۵۹ دشمن با اشغال دهلاویه خود را به سوسنگرد رساند. پس از آن برای آزادسازی روستای دهلاویه عملیاتی با تلاش یک گردان از نیروهای سپاه و ستاد جنگ های نامنظم به فرماندهی شهید رستمی از دو محور روستای دهلاویه انجام گرفت و منجر به آزادی دهلاویه و عقب راندن دشمن تا یک کیلومتری شد.
سرانجام بامداد ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ در حالی که شهید ایرج رستمی و همرزمانش درگیری سختی با دشمن بعثی داشتند بر اثر اصابت گلوله توپ دشمن در منطقه دهلاویه به درجه رفیع شهادت نایل شد.
شهید چمران پس از اطلاع از شهادت یار دیرینش سریع خود را به منطقه رساند و در مورد شهید ایرج رستمی گفت: خدا رستمی را دوست داشت و برد اگر ما را هم دوست داشته باشد می برد. البته این دوری زیاد طول نکشید و شهید چمران نیز در همان منطقه با اصابت گلوله خمپاره ۶۰ به شدت مجروح شد که در حین انتقال به بیمارستان به شهادت رسید.

خراسان شمالی که بیش از سه هزار شهید و هفت هزار جانباز تقدیم نظام اسلامی کرده و ۳۵ هزار رزمنده نیز در جبهه ها داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha