به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله «مصطفی علما» روز چهارشنبه در دیدار با نخبگان جامعه کارگری، کارفرماییان و تعاون استان کرمانشاه به مناسبت هفته کارگر در حسینیه بیت امام جمعه شهر کرمانشاه، با تبریک هفته کارگر به تشکل های کارگری و کارفرمایی افزود: از همان اوایل انقلاب اسلامی رسیدگی به وضعیت کارگران مورد توجه امام راحل (ره) بود و مقام معظم رهبری شعار تمام سالها به استثنای یک و ۲ سال همه را معطوف به کار، تولید، اشتغال کرده که نشان از اهمیت بالای جنبه اقتصادی و معیشتی اقشار جامعه برای کشور دارد.
وی با بیان اینکه در کشور مشکلات و سختی های اقتصادی وجود دارد، گفت: کشور ما در حوزه های مختلف مانند نفت و گاز، معادن، کشاورزی و دامداری و دیگر بخش ها ثروتمند است و اگر نخبگان، مشاوران و وزرا خوب تصمیم گیری کنند به راحتی بر مشکلات فائق می آییم.
آیت الله علما بیان داشت: اگر ایران ثروتمند نبود اینقدر آمریکا سر به سر ما نمی گذاشت و از همان اوایل انقلاب ما را تحریم نمی کرد.
امام جمعه کرمانشاه با تاکید بر حل مشکلات معیشتی و اقتصادی جامعه گفت: ایران با وجود همین سختی ها در منطقه حرف اول را می زند و این هنر ماست، امروز این ما هستیم به آمریکا می گوییم نباید در منطقه حضور داشته باشد و در کنار مشکلات پیشرفت های زیادی داشته ایم و همه را با هم باید ببینیم.
آیت الله علما دلیل بسیاری از کاستی ها و نارسایی ها در جامعه امروز را مربوط به انباشت مشکلات در طول دولت ها گذشته مانند هشت سال جنگ تحمیلی دانست که هنوز آثار آن در استان کرمانشاه وجود دارد و یادآوری کرد نباید منکر تصمیمات اشتباه مسئولان هم شد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در پایان از نمایندگان تشکل های کارگری، بازنشستگان کارگری، و کارفرمایی خواست لیست مشکلات و با ارایه راهکار به دفتر بیت امام جمعه تحویل دهند تا در سفر رییس جمهور به استان با وی مطرح و رفع مشکل شود.
حقوق کارگران فقط ۳۸ درصد هزینه زندگی آنها را می دهد
در این جلسه نماینده تشکل های کارگری و بازنشستگان کارگری استان کرمانشاه با اشاره به افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران در سالجاری گفت: با وجود این افزایش دستمزد، به گفته خود وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این حقوق فقط کفاف ۳۸ درصد هزینه های زندگی کارگران را می دهد و برای ۶۰ درصد از هزینه های زندگی خود درمانده اند.
«جواد اکبری» در ادامه با تبریک این روز به تشکل های کارگری خواستار حمایت واقعی، علمی، منسجم از تولید، بازار و صادرات و کل اقتصاد کشور شد و افزود: اگر کارفرماها با مشکل تولید روبرو شوند، جامعه کارگری نیز لطمه می خورد بنابراین می خواهیم فکر اساسی در سطح کلان برای اقتصاد کشور شود نه دستوری و یکشبه تصمیم اتخاذ کنند.
وی همچنین از تحمیل بارهای مالی بیش از حد به سازمان تامین اجتماعی که با پول کارگران و کارفرماییان می چرخد انتقاد کرد و گفت: دولت به صورت دستوری و با مصوبه مجلس که جنبه قانونی داشته باشد هزینه های پوشش بیمه زیادی به صندوق تامین اجتماعی تحمیل کرده است و اصلا بدهی خودش را که متقبل شده به تامین اجتماعی نمی پردازد.
پنجم تا ۱۱ اردیبهشت هفته کارگری در تقویم کشور نام گذاری شده است.
نظر شما