شاهین آذری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اصفهان بعنوان دومین استان صنعتی کشور محسوب میشود و صنعتی شدن این استان از دیرباز با استقرار ذوب آهن رخ داده است اما نساجی، ذوب و ریخته گری و کانیهای غیر فلزی، سرآمد صنایع این استان هستند.
معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان اظهار داشت: ۶۰ درصد آجر کل کشور در استان اصفهان تولید میشود و ریخته گری بعنوان مادر تمام صنایع محسوب می شود و این استان هم بعنوان یک استان صنعتی است.
وی اضافه کرد: مصوبه غیر کارشناسانه ای در شورای برنامه ریزی استان تصویب شده است که از این به بعد صنایع آجر و ریخته گری به هیچ عنوان در این استان مستقر نشوند و مجوزی برای استقرار اینگونه واحدها در این استان ارائه نمیشود.
آذری با بیان اینکه در گذشته مصرف آب و آلایندگی از مهمترین اشکالات فعالیت صنایع ریخته گری محسوب میشد، گفت : اما امروزه فعالیت این صنعت بر اساس علم روز دیگر آلایندگی ندارد و مصرف آب در صنایع ریختهگری به کمترین میزان ممکن رسیده است.
وی با بیان اینکه همه صنایع به نوعی به ریخته گری وابسته هستند، تصریح کرد: جلوگیری از فعالیت صنایع ریخته گری در استان اصفهان بعنوان مهد صنعت کل کشور، به نوعی پاک کردن صورت مساله است و امکانپذیر نیست.
معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: در سالجاری ایجاد حدود ۳۵ هزار اشتغال برای این استان در نظر گرفته شده است و ایجاد این تعداد اشتغال جدید در شرایطی که آبی برای کشاورزی وجود ندارد و فعالیت صنایع هم با محدودیت مواجه شده، بدون در نظر گرفتن بخش صنعت و کشاورزی امکانپذیر نیست.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، صنعتیترین استان کشور بشمار میآید.
سهم اصفهان در صنعت کشور ۱۱ درصد، سرمایهگذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی هشت درصد و رتبه این منطقه در طرحهای نیمهتمام صنعتی و تعداد معادن کشور اول و از نظر ذخایر معدنی دوم است.
نظر شما