**نامه دیپلماتهای سابق اروپایی درباره برجام
بیش از ۴۰ تن از دیپلمات های سابق اروپایی در نامه ای سرگشاده، خواستار احیای برجام و انعطاف پذیری طرفین مذاکره نسبت به موضوعات مختلف شدند و از ایران و آمریکا خواستند به مذاکرات از دریچه یک نتیجه موفقیت آمیز بنگرند.
در این نامه که اعضای شبکه رهبری اروپا، اعضای هیات مدیره گروه بین المللی بحران و اعضای شورای اروپا در روابط خارجی ذیل آن را امضای کردند، آمده است: بدین وسیله ابراز نگرانی می کنیم که مذاکرات برای بازگرداندن پایبندی ایران به برجام و بازگشت آمریکا به آن ظاهرا وارد دوره ای از توقف شده است که تهدیدی برای خنثی کردن پیشرفت واقعی و خوشایند ماه های اخیر به سوی بازگرداندن موفقیت ها در زمینه عدم تکثیر هسته ای که برای صلح و امنیت بین المللی حیاتی است، ایجاد می کند.
این نامه در ادامه حاکی است: در برهه ای که همکاری فرا آتلانتیک برای پاسخگویی به تهاجم روسیه به اوکراین، حیاتی تر شده است، اینکه رهبران آمریکا و اروپا اجازه دهند فرصت جلوگیری از بحرانی هسته ای در خاورمیانه از دست رود، اشتباه بزرگی خواهد بود.
دیپلمات های اروپایی تاکید کردند: حفظ منافع حاصل از توافق محدود کننده ذخایر اورانیوم غنی شده ایران، محدود کردن سطح غنی سازی این کشور و تمدید زمان لازم برای انباشت مواد قابل شکافتی که می تواند برای سلاحی بالقوه مورد استفاده قرار گیرد، جملگی تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی، دلیلی برای چرایی این مساله است که دولت های اروپایی تصمیم دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا برای خروج از این توافق را بدون تعیین جایگزینی برای آن رد کردند و درجهت زنده نگه داشتن این توافق پس از خروج آمریکا سخت کوشیده اند.
مذاکرات از آوریل ۲۰۲۱ میلادی در وین هر چند به سختی اما سازنده، پیش نویس سندی را فراهم کرده است که پیشرفت های هسته ای ایران را در ازای رهایی از تحریم های آمریکا معکوس می کند.
این گزارش در ادامه حاکی است: دو سناریوی احتمالی پیش رو قرار دارد. یک مورد آنکه آمریکا به سرعت رهبری قاطع و انعطاف لازم را برای حل موضوعات باقی مانده از اختلافات سیاسی (نه هسته ای) با تهران را نشان دهد. در مورد دوم، طرفین وارد یک بن بست می شوند که به نفع هیچ یک نیست و خطر تبدیل شدن به چرخه افزایش تنش هسته ای را در بر دارد و به ناچار با استفاده بیشتر از ابزارهای قهری توام است.
irna.ir/xjJf7S
**معاون نمایندگی ایران: تحریمها توسعه اقتصادی کشورها را هدف قرار داده است
زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفت: در شرایطی که بیماری کووید ۱۹ چالشهای عدیده اقتصادی را برای کشورهای جهان ایجاد کرده، تحریمهای یکجانبه به صورت جدی رشد و توسعه اقتصادی کشورها را هدف قرار داده است.
دکتر زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در پنجاه و پنجمین نشست کمیسیون جمعیت و توسعه افزود: این تحریم های ظالمانه دسترسی اقشار آسیبپذیر جامعه در کشورهای تحت تحریم از جمله جمهوری اسلامی ایران را به اقلام و ملزومات اولیه پزشکی بسیار دشوار کرده که در نتیجه آن جان و سلامت شهروندان در معرض خطر قرار گرفته است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: همچنین تامین دارو، تجهیزات و کالاهای بهداشتی بواسطه محدودیت های شدید اعمال شده بر منابع ارزی، با موانع جدی مواجه شده و موجب نقض حق سلامت و حق زندگی مردم در کشورهای تحت تحریم شده است.
ارشادی اظهار داشت: به عنوان نماینده کشوری که مردم آن در معرض ظالمانه ترین اقدامات قهری یکجانبه غیرقانونی قرار دارند، خواستار لغو کامل و فوری تمامی اقدامات قهری یکجانبه از جمله تحریم ها به منظور تضمین دستیابی کامل به توسعه اقتصادی و اجتماعی هستم.
وی تاکید کرد: این تحول، کشورهای تحت تحریم را قادر می سازد تا اقتصاد خود را ترمیم و رفاه مردم خود را در شرایط پسا کرونا تضمین کنند.
**عراق از احتمال بازگشت روابط سیاسی ایران و عربستان خبر داد
وزارت امور خارجه عراق با اشاره به اینکه «مصطفی الکاظمی» در دور تازه مذاکرات ایران – عربستان حضور داشته است اعلام کرد که احتمال می رود گفت و گوهای تهران – ریاض در بغداد زمینه را برای از سرگیری و بازگشت روابط دیپلماتیک دو کشور فراهم کند.
«احمد الصحاف»، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق در گفت و گو با خبرگزاری رسمی این کشور (اینا) اظهار کرد که «در چارجوب سیاست عراق مبتنی بر اصل برقراری گفتوگوهای جمعی برای ایجاد اجماع و توازن در منطقه، بغداد میزبان پنجمین دور گفتوگوهای تهران و ریاض بود.»
الصحاف یادآور شد که مذاکرات دو کشور در فضایی آرام، مثبت و توام با تفاهم برگزار شد.
وی گفت که مذاکرات ایران و عربستان شامل چندین پرونده از جمله مسائل امنیتی بود و مصطفی الکاظمی، نخستوزیر در گفت و گوها حضور داشت.»
سخنگوی وزارت امور خارجه عراق ادامه داد که گفتوگوها همچنان ادامه دارد و در مسیر دستیابی به توافق های مهم و اساسی حرکت میکند و ممکن است در همین راستا روابط سیاسی و دیپلماتیک ایران و عربستان از سر گرفته شود.
وی اظهار کرد که عراق گامهای بلندی برای هماهنگی در همکاری های منطقهای و بینالمللی از جمله حمایت از دور پنجم مذاکرات تهران - ریاض برداشته است و گفتوگوهایی از این دست به ثبات و توازن بیشتر در سطح منطقه و نیز به تقویت امنیت و حاکمیت عراق کمک خواهد کرد.
الصحاف تاکید کرد که این گفت و گوها نقش بغداد در هم افزایی و تعامل با دیگر طرف ها را تقویت می کند و عراق را به بستر و مکانی برای نزدیکی دیدگاه ها و انجام گفتوگوهای پایدار تبدیل می کند به ویژه اینکه ما در ایجاد اصل مشارکت های راهبردی از جمله در حوزه اقتصادی با طرف ها هستیم.
«فواد حسین»، وزیر امور خارجه، پیشتر فاش کرده بود که دور پنجم مذاکرات به میزبانی بغداد، پایتخت، بین طرفهای ایرانی و سعودی مثبت بوده است.
وزیر خارجه عراق دوشنبه گذشته در گفت و گو با شبکه الجزیره از «توافق» بر سر یادداشت تفاهمی ۱۰ بندی بین ایران و عربستان در دور پنجم گفت و گوها در بغداد خبر داد.
وزیر خارجه عراق گفت که «دیدار ایرانی - سعودی در بغداد امنیتی و با حضور مسئولان بلندپایه ای از دو کشور بود» و «دو طرف به توافقی درباره یادداشت تفاهمی حاوی ۱۰ بند رسیدند.»
فواد حسین افزود: توافق شد که دور بعدی گفت و گوهای ایرانی-سعودی در سطح دیپلماتیک باشد.
حسین ادامه داد که گفت و گوهای ایران با عربستان موضوع ادامه آتش بس در یمن را نیز در بر گرفت.»
وی به موضوعات همسایگی عراق نیز پرداخت و تاکید کرد: مشکلات عراق با ایران و ترکیه درباره مسائل امنیتی باید از طریق گفت و گو حل شود».
**جنگ گاز بین روسیه و اروپا بر سر بحران اوکراین بالا گرفت
با بالا گرفتن تنش ها بین روسیه و اتحادیه اروپا بر سر بحران اوکراین، شرکت گازپروم اعلام کرده که صادرات گاز به کشورهای لهستان و بلغارستان متوقف شده است.
به دنبال کشمکش های فراوان پیرامون مساله واردات انرژی روسیه در میان کشورهای اروپایی و تصمیم آنها مبنی بر تلاش فزاینده برای کاهش وابستگی به مسکو در این زمینه، شرکت گازپروم با قطع صادرات به کشورهای بلغارستان و لهستان در این خصوص پیش دستی کرده است.
گازپروم، تامین کننده بزرگ گاز در روسیه اعلام کرد که تحویل گاز به بلغارستان و لهستان را به دلیل عدم پرداخت هزینه ها به روبل از سوی این کشورها به طور کامل متوقف کرده است. بر اساس بیانیه این شرکت، تا زمانی که صوفیه و ورشو شرایط جدید را رعایت نکنند، عرضه گاز از سر گرفته نخواهد شد.
اورسولا فون درلاین رییس کمیسیون اروپا در واکنش به بیانیه گازپروم برای قطع صادرات گاز به لهستان و بلغارستان، آن را تلاش دیگری از جانب روسیه جهت باج گیری از اروپا توصیف کرد.
وی امروز چهارشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: ما آماده این سناریو بودیم و در حال تنظیم واکنش هماهنگ اتحادیه اروپا هستیم.
به گفته رییس کمیسیون اروپا، اروپایی ها می توانند مطمئن باشند که "ما متحد هستیم و در کنار کشورهای عضو (اتحادیه اروپا) تحت تاثیر این تصمیم ایستاده ایم."
ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه از کشورهایی که او آنها را «غیر دوست» میخواند، خواسته با افتتاح حسابهایی در "گازپروم بانک" هزینه واردات گاز روسیه از یورو یا دلار به روبل تبدیل شود.
لهستان بارها گفته که هزینه گاز روسیه را به روبل پرداخت نخواهد کرد و قصد دارد قرارداد گاز خود را با گازپروم پس از پایان سال جاری میلادی تمدید نکند.
گازپروم روز چهارشنبه اعلان داشت: پرداختیهای گاز عرضهشده از اول آوریل (۱۲ فروردین) باید با استفاده از جزئیات جدید به روبل انجام می شد، مساله ای که طرفهای مقابل به موقع در جریان آن قرار گرفتند.
لهستان و بلغارستان پیشتر خبر داده بودند که روسیه روز چهارشنبه عرضه گاز به دو عضو ناتو و اتحادیه اروپا را در بحبوحه تعمیق شکاف بین اروپا و روسیه بر سر تهاجم این کشور به اوکراین متوقف خواهد کرد.
لهستان به عنوان مخالف سرسخت کرملین، از جمله کشورهای اروپایی است که به دنبال اعمال سختترین تحریمها علیه روسیه می گردد.
شبکه اپراتورهای انتقال گاز اتحادیه اروپا اعلام کرد که انتقال گاز به لهستان برای مدت کوتاهی قطع شد، اما بعدا دوباره از سر گرفته شد. با اینحال شرکت نفت، گاز و معدن لهستان تاکید کرد که شرکت روسی فراورده های گازی خود را قطع کرد.
**احتمال اتمام ذخایر تسلیحاتی آمریکا در صورت ادامه تجهیز نظامی اوکراین
کارشناسان نظامی آمریکا هشدار دادند ذخایر تسلیحاتی این کشور ممکن است طی چند ماه آینده به پایان رسد، چنانچه کاخ سفید به تامین تجهیزات برای اوکراین ادامه دهد.
«الن لورد» معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در امور تدارکات و لجستیک گفت: این یک تهدید بزرگ برای امنیت ماست.
وی تاکید کرد که آمریکا تقریبا یک چهارم از ذخایر موشکی استینگر خود را به اوکراین ارسال کرده است.
از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، آمریکا تقریبا یک سوم از ذخایر تسلیحاتی موجود را در حال آماده باش قرار داده است.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا به تازگی اعلام کرد که قصد دارد تجهیزات توپخانه ای بیشتری را به اوکراین ارسال کند.
همچنین یک مقام ارشد دفاعی آمریکا گفت که نخستین محموله نظامی آمریکا برای اوکراین به عنوان بخشی از بسته ۸۰۰ میلیون دلاری امنیتی که بایدن مجوز آن را صادر کرده، درحال ورود به اوکراین است.
رسانههای آمریکایی پیش از این اعلام کرده بودند که بسته ۸۰۰ میلیون دلاری آمریکا شامل ۱۱ فروند بالگرد می۱۷، ۱۸ فروند توپ ۱۵۵ میلیمتر هوتزر و ۳۰۰ فروند پهپاد انفجاری دیگر است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**قیمت گاز در اروپا بیش از ۲۳ درصد افزایش پیدا کرد
قیمت گاز در اروپا پس از بیانیه شرکت گازپروم روسیه مبنی بر توقف صادرات به کشورهای لهستان و بلغارستان، بیش از ۲۳ درصد افزایش پیدا کرد.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت که با آغاز معاملات صبح روز چهارشنبه قیمتهای آینده گاز طبیعی در اروپا بیش از ۲۳ درصد افزایش یافت.
این اقدام گازپروم درست زمانی انجام گرفت که ایالات متحده و متحدانش برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین توافق کردند.
واکنش بازار نشان داد که اختلال شدید در صادرات گاز طبیعی روسیه به اتحادیه اروپا تبعات مختلفی از جمله در زمینه اقتصادی را برای اروپایی ها در پی خواهد داشت.
لهستان جزو ۵ کشور بزرگ وارد کننده گاز روسیه و همچنین بلغارستان به شدت به واردات آن وابسته هستند. نکته قابل توجه این است که با وجود هشدارهای موسسه های اقتصادی آلمان درباره قطع واردات گاز روسیه و رکود اقتصادی، برلین به عنوان رهبر اقتصادی و سیاسی بالفعل اتحادیه اروپا در تلاش برای اعمال سریع تحریمهای بیشتر علیه بخش انرژی روسیه است.
گازپروم شرکت دولتی انرژی روسیه اعلام کرد که تحویل گاز به بلغارستان و لهستان را به دلیل عدم پرداخت هزینه ها به روبل از سوی این کشورها به طور کامل متوقف کرده است. بر اساس بیانیه این شرکت، تا زمانی که صوفیه و ورشو شرایط جدید را رعایت نکنند، عرضه گاز از سر گرفته نخواهد شد.
شبکه خبری بلومبرگ در همین راستا گزارش داد که ۴ مشتری اروپایی گاز روسیه هزینه های خود را برای دریافت گاز به روبل پرداخت کردند.
از طرفی اورسولا فون درلاین رییس کمیسیون اروپا در واکنش به بیانیه گازپروم برای قطع صادرات گاز به لهستان و بلغارستان، آن را تلاش دیگری از جانب روسیه جهت باج گیری از اروپا توصیف کرد.
**اداره اطلاعات و فرهنگ هرات: تردد در مرز اسلام قلعه کاملا عادی است
رییس اداره اطلاعات و فرهنگ استان هرات افغانستان اعلام کرد که وضعیت عبور و مروز در مرز اسلام قلعه با جمهوری اسلامی ایران به صورت کاملا عادی در جریان است.
«نعیم الحق حقانی» رییس اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات روز چهاشنبه در توئیتی وضعیت در مرز اسلام قلعه را عادی خوانده و نوشت که عبور و مرور به صورت کاملا عادی در جریان است.
همچنین به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان، حسن مرتضوی معاون سفارت ایران در کابل روز گذشته با شبیر احمد از مقامهای نظامی دولت افغانستان در مورد مسائل مرزی دو کشور گفت و کرد.
وزارت دفاع طالبان هم با انتشار بیانیه ای از همین دیدار خبر داده و نوشت که دو طرف درخصوص "اتفاقات اخیر در مرز دوغارون"- اسلام قلعه گفت و گو کردهاند.
ایران و افغانستان تنشهای مرزی بین "دو کشور همسایه اسلامی" را "به نفع دشمن" توصیف کرده و تاکید کردهاند که این "اختلافات" از راه مذاکره حل و فصل شود.
در بیانیه وزارت دفاع طالبان آمده است: "طرفین ضمن تاکید بر حفظ روابط دوستانه دو کشور، اطمینان دادند که در آینده از وقوع چنین سوءتفاهم هایی که منجر به اختلاف می گردد، جلوگیری خواهند کرد."
بیانیه میافزاید که نشستهای بیشتری در این زمینه بین مقامهای ایرانی و طالبان برگزار خواهد شد.
یک مقام وزارت کشور در گفتوگو با ایرنا:مرزهای شرقی کشور در آرامش کامل قرار دارد؛ به شایعات توجه نکنید
«وضعیت مرزهای مشترک با افغانستان کاملاً عادی است و اخبار مطرح شده از جمله اعزام یگانهای نظامی به مرزهای شرق کشور به هیچ وجه صحت ندارد».
در پی انتشار اخباری مبنی بر درگیری بین مرزبانان ایرانی با نیروهای مرزی طالبان در منطقه دوغارون، تصاویری در شبکههای اجتماعی دو کشور منتشر شد که به دنبال القای وضعیت بحرانی در مرزهای شرقی بود.
یک مقام آگاه در وزارت کشور با رد شایعه وجود هر گونه تنش و درگیری نظامی در مناطق مرزی شرق کشور به خبرنگار ایرنا گفت: طی روزهای گذشته سوءتفاهمی از سوی نفراتی از نیروهای محلی طالبان درباره خطوط مرزی ایران و افغانستان در منطقه دوغارون به وجود آمده بود و در نتیجه دست به تحرکاتی زدند که بلافاصله اقدامات لازم برای حل موضوع از طریق مقام های بالاتر و محلی آغاز شد.
وی افزود: کلیپی که از اعزام یگانهای نظامی و انتقال سلاح در شبکههای اجتماعی منتشر شده، با هدف جنگ روانی و توسط بدخواهان صلح وامنیت در مرزها صورت گرفته است.
به گفته این منبع آگاه، در حال حاضر یگانهای مرزبانی فرماندهی انتظامی کشور بر اساس مأموریت سازمانی خود امنیت مرز را تأمین میکنند و مراودات مرزی با مرزبانان افغانستان برای رفع برخی سوءتفاهمها با روند خوب و مثبتی ادامه دارد.
**فرزند «بی نظیر بوتو» سکاندار دستگاه دیپلماسی دولت پاکستان شد
«بلاول بوتو زرداری» سیاستمدار جوان و فرزند ارشد خانم «بی نظیر بوتو» نخست وزیر فقید پاکستان به عنوان رهبر حزب هم پیمان با دولت جدید این کشور، پس از رای موافق سایر هم حزبیهای خود، وزیر خارجه و سکاندار دستگاه دیپلماسی پاکستان شد.
بلاول زرداری فرزند بینظیر بوتو نخست وزیر پیشین و آصف علی زرداری رئیس جمهوری اسبق پاکستان امروز (چهارشنبه) در کاخ ریاست جمهوری و در حضور «شهباز شریف» نخست وزیر و «عارف علوی» سوگند خدمت یاد کرد.
بلاول زرداری ۳۳ ساله یکی از جوانترین سیاستمداران پاکستان شناخته میشود که از ابتدای تصدی خود در حزب مردم بر ادامه راه پدربزرگ خود یعنی ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر پیشین و مادرش خانم بینظیر بوتو تاکید دارد.
بلاول سکان ریاست 'حزب مردم پاکستان' به عنوان دومین حزب قدرتمند این کشور پس از حزب حاکم را در دست دارد.
این سیاستمدار جوان پاکستان که به همراه پدرش 'آصف علی زرداری' رئیس جمهوری سابق این کشور، پیش از انتخابات سال ۲۰۱۸ عملا برنامههای گسترده خود را برای حضور قدرتمند در صحنه سیاست آغاز کردهاند، به عنوان نماینده وارد مجلس ملی شد.
ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند، رهبری دولت و انتخاب به عنوان نخست وزیر این کشور از برنامههای آتی بلاول بوتو زرداری است و انتظار میرود وی در انتخابات آتی در سال ۲۰۲۳ جایگاه خود را برای تشکیل دولت و رسیدن به منصب نخست وزیری تقویت کند.
بلاول زرداری متولد شهر کراچی که در رشتههای سیاست و تاریخ در دانشگاه آکسفورد تحصیل کرده، نخستین بار است که از سوی حزب مردم پاکستان نامزد مقام وزیر خارجه این کشور میشود.
مادر او بینظیر بوتو در سال ۲۰۰۷ برای فعالیت سیاسی در پاکستان وارد کارزار انتخاباتی شد اما در یک حمله تروریستی در مجاورت شهر اسلامآباد کشته شد. بلاول بوتو زرداری در آن زمان هنوز دانشجو بود.
**ورود بدون اجازه کشتی نیروی دریایی چین به آبهای ژاپن
وزارت دفاع ژاپن امروز چهارشنبه اعلام کرد یک کشتی نیروی دریایی چین در آبهای ژاپن نزدیک جزایر جنوب غرب استان «کاگوشیما» ردیابی شده است.
وزارت دفاع ژاپن از ورود یک کشتی نقشه برداری نیروی دریایی چین از غرب جزیره «کوشی نوئرابو» به آبهای ژاپن خبر داد.این کشتی امروز به آب های جزیره «یاکوشیما» رسید.
این نخستین ورود بدون اجازه نیروی دریایی چین به آبهای ژاپن از نوامبر گذشته است که از سوی وزارت دفاع ژاپن تائید و اعلام شده است.
دولت ژاپن از مجاری دیپلماتیک به این اقدام چین اعتراض و اعلام کرده است که نیروی دفاعی دریایی و گارد ساحلی ژاپنی عبور و مرور کشتی های چینی را رصد می کند.
کشتی های نیروی دریایی چین بارها وارد آب های ژاپن شده اند و یا در مناطق مجاور و به طور مشخص نزدیک جزایر «سنکاکو» که گروهی از جزایر واقع در دریای چین شرقی است کشتیرانی کرده اند، که این اقدام توسط ژاپن کنترل می شود.چین مدعی مالکیت این جزایر با نام «دیا اویو» است.
**جهش قیمت گاز در اروپا
قیمت گاز در اروپا روز چهارشنبه در پی تصمیم روسیه برای توقف صادرات گاز به لهستان و بلغارستان حدود یک پنجم افزایش یافت.
نشریه فایننشال تایمز روز چهارشنبه گزارش داد که قراردادهای عمدهفروشی گاز اروپا امروز ۱۱۷ یورو در هر مگاوات ساعت معامله شد که معادل هفت برابر قیمت سال گذشته است.
غول انرژی گازپروم در هماهنگی با فرمان رئیس جمهوری روسیه در خصوص ضرورت دریافت مبالغ فروش حاملهای انرژی به کشورهای به اصطلاح غیر دوست به روبل، اعلام کرد که صادرات گاز به لهستان و بلغارستان را متوقف کرده است. بر اساس اعلام این شرکت روسی، دو کشور اروپایی بدهی خود در ماه آوریل را به روبل پرداخت نکردهاند.
این درحالیست که بسیاری از خریداران اروپایی از پرداخت به روبل خودداری و ادعا کردهاند که این مساله با شرایط قرارداد مغایرت دارد و راهی برای دور زدن تحریمهای اتحادیه اروپا علیه بانک مرکزی روسیه است.
سامانتا دارت، از موسسه آمریکایی خدمات مالی گلدمن ساکس، میگوید: «از نظر سیاسی، این تحول خطر تصمیم کمیسیون اتحادیه اروپا را در مورد احتمال نقض تحریمهای روسیه افزایش داده و در نتیجه نوسانات بازار انرژی را بالا نگه میدارد.»
در همین حال گازپروم هشدار داده که استفاده غیرمجاز لهستان و بلغارستان از گاز صادراتی روسیه که از مسیر این دو کشور منتقل می شود، منجر به کاهش عرضه گاز ترانزیت خواهد شد.
گازپروم اعلام کرد: «بلغارستان و لهستان کشورهای ترانزیتی هستند. در صورت خروج غیرمجاز گاز روسیه از حجم ترانزیت به کشورهای ثالث، عرضه برای ترانزیت به همان میزان کاهش خواهد یافت.»
اصرار روسیه برای پرداخت هزینه انرژی به روبل، به جای یورو یا دلار پاسخی به تحریم های غرب علیه بانک مرکزی این کشور است.
اروپا برای بیش از یک سوم نیاز گاز خود به روسیه وابسته است. گازپروم انحصار تامین گاز خط لوله در روسیه را در اختیار دارد.
وزیر امور خارجه مجارستان در ویدئویی که در فیسبوک منتشر کرد، گفت که این کشور قراردادی را برای پرداخت به یک حساب یورو با بانک گازپروم منعقد کرده است که در مقابل این مبلغ را به روبل به گازپروم واریز میکند.
وی افزود که پرداخت بعدی آن در ۲۲ می صورت میگیرد. اسلواکی نیز به توافق مشابهی دست یافته است.
**مخالفت اروگوئه با تحریمهای اقتصادی غرب علیه روسیه
اروگوئه اعلام کرد از تحریمهای اقتصادی و مالی علیه روسیه حمایت نخواهد کرد.
"دانیل کاستیوس" سفیر اروگوئه در روسیه خاطر نشان کرد: به رغم اوضاع کنونی و انتقادها از روسیه در مورد عملیات ویژه مسکو در اوکراین، اروگوئه از تحرمهای مالی و اقتصادی علیه روسیه حمایت نکرده و نخواهد کرد. حفظ منافع اروگوئه در مسیر تقویت تجارت و روابط خوب با مسکو است.
این دیپلمات اروگونه عنوان کرد: لازم است به همکاری با مقامات و شرکتهای روس برای یافتن راهحل در مورد مشکلات ایجاد شده به دلیل تحریم ها و در ادامه بهره بردن از فرصت های جدید ادامه دهیم.
کاستیوس تصرح کرد که در سال ۲۰۲۱، حدود ۸۰ شرکت اروگوئهای نحصولات خود را به ارزش ۱۱۸ میلیون دلار به روسیه صادر کرده اند و واردات کالا ها از روسیه به اروگونه حدود ۱۰۱ میلیون دلار بوده است.
غرب به سرکردگی امریکا به بهانه جنگ اوکراین، تحریم های گسترده ای علیه روسیه اعمال کرده است که پیامدهای اقتصادی منفی برای اروپا و جامعه جهانی به دنبال خواهد داشت.
حدود ۳ ماه از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین میگذرد و سیل واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بینالمللی علیه روسیه در حال افزایش است.
**کاهش محبوبیت بایدن به پایین ترین سطح / دمکرات ها احتمالا کنترل کنگره را از دست خواهند داد
نظرسنجی مشترک رویترز و ایپسوس نشان داد که فقط ۴۲ درصد آمریکایی ها از کلیت اقدامات جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری راضی هستند که پایین ترین میزان از زمان ریاست جمهوری وی است.
براساس این نظرسنجی که روز سه شنبه تکمیل شد، رضایت از بایدن در حوزه اقتصادی، ۳۷ درصد و در حوزه کنترل قیمت سوخت و گاز، ۳۲ درصد است.
رویترز نوشت: کاهش محبوبیت بایدن نشانه این موضوع است که حزب دموکرات، احتمالا کنترل کنگره را در انتخابات ماه نوامبر از دست خواهد داد.
براساس نظرسنجی «موسسه تحقیقات سیاسی هاروارد» که روز دوشنبه منتشر شد، فقط ۴۱ درصد آمریکایی های بین ۱۸ تا ۲۹ ساله از اقدامات بایدن راضی هستند و محبوبیت وی در یک سال، ۲۰ درصد کاهش یافته است.
براساس این گزارش، بایدن در ۴۰ ایالت از ۵۰ ایالتی که دموکرات ها، امیدوار به کسب رای در انتخابات میان دوره ای کنگره بودند با نارضایتی روبه روست.
در غرب ویرجینیا، ۷۴ درصد پاسخ دهندگان از اقدامات بایدن ابراز نارضایتی کردند و رضایت عمومی از بایدن در میان افراد مستقل در ایالت میشیگان، ۳۸ درصد و در جورجیا و مینسوتا، ۳۳ درصد کاهش یافته است.
براساس یک نظرسنجی دیگر که توسط «هاروارد کپس وهریس» انجام شده، ۶۰ درصد رای دهندگان نمی خواهند بایدن برای دور دوم، نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
۵۸ درصد رای دهندگان نیز، در صورت حضور بایدن و ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، به یک کاندیدای مستقل رای خواهند داد.
**لهستان قطع عرضه گاز روسیه را تایید کرد
پس از اعلام روز سه شنبه مسکو، شرکت گاز دولتی لهستان (PGNiG) قطع عرضه گاز روسیه را تایید کرد.
«آنا مسکوا» وزیر اقلیم لهستان امروز در گفتوگویی رادیویی اطمینان داد «ذخایر گاز ذخیره شده در لهستان حدود ۸۰ درصد است، که حجم زیادی است». وی افزود: در حال حاضر نیازی به جستوجوی منابع جدید نیست.
وزیر نفت این کشور نیز تاکید کرد: کمبود گاز وجود نخواهد داشت و تامین گاز، تضمین شده است.
دولت لهستان روز سهشنبه فهرستی با نام ۵۰ شرکت و افراد روستبار با منافع تجاری در لهستان را منتشر کرد که مشمول تحریمها خواهند شد.
گازپروم روسیه اعلام کرده است که تحویل به صوفیه را نیز متوقف کرده است. «الکساندر نیکولوف» وزیر انرژی بلغارستان با اعلام اینکه صوفیه منتظر موضع اتحادیه اروپا درباره قطع صادرات گاز روسیه است، افزود که روش پرداختی مورد درخواست روسیه با روبل تهدیدی برای کشورش است.
گازپروم تامین کننده بزرگ گاز در روسیه اعلام کرد که تحویل گاز به بلغارستان و لهستان را به دلیل عدم پرداخت هزینه ها به روبل از سوی این کشورها به طور کامل متوقف کرده است. بر اساس بیانیه این شرکت، تا زمانی که صوفیه و ورشو شرایط جدید را رعایت نکنند، عرضه گاز از سر گرفته نخواهد شد.
ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه از کشورهایی که او آنها را «غیر دوست» میخواند، خواسته با افتتاح حسابهایی در "گازپروم بانک" هزینه واردات گاز روسیه از یورو یا دلار به روبل تبدیل شود.
**کمک نظامی۴۵۰ میلیون پوندی انگلیس به اوکراین
«جیز هیپی» معاون وزیر دفاع انگلیس روز چهارشنبه تائید کرد که این کشور از آغاز جنگ اوکراین ۴۵۰ میلیون پوند کمک نظامی به این کشور اختصاص داده است.
هیپی در پاسخ به سووال «لیلا موران» نماینده حزب لیبرال دمکرات که درباره جزئیات کمکهای نظامی انگلیس به اوکراین پرسید گفت که به دلیل حساسیت تحولات جنگ در این کشور، امکان ارائه جزئیات نیست اما در کل بالغ بر ۴۵۰ میلیون پوند به اوکراین کمک شده است.
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
بن والاس وزیر دفاع انگلیس دو روز پیش با ایراد سخنانی در مجلس گفت که این کشور تاکنون ۵ هزار موشک ضد تانک و ۵ سامانه پدافند هوایی در اختیار اوکراین قرار داده و قصد دارد تا تعدادی خودروی زرهی برای شلیک موشکهای ضد هوایی به این کشور ارسال کند.
والاس با بیان این ادعا که جنگ اوکراین چهره واقعی رئیس جمهوری روسیه را برای اروپاییها برملا ساخت مدعی شد: «پوتین قصد دارد تا مردم اوکراین را نابود کند و ما نباید بگذاریم او به اهدافش برسد»
این درحالیست که گفته میشود انگلیس آموزش نیروهای اوکراینی در خاک این کشور را آغاز کرده و نگران است که دیگر متحدان ناتو، اوکراین را مجبور کنند که هر چه سریعتر به حل و فصل درگیری با روسیه بپردازد. طبق گزارشها، اما لندن هرگونه ایده امضای توافق صلح با روسیه را رد میکند و در مقابل اصرار دارد که کییف باید اول از همه در قدرتمندترین موضع ممکن قرار بگیرد.
وزیر امور خارجه انگلیس امروز از کشورهایی که به گفته او مخالف تهاجم روسیه به اوکراین هستند خواست حمایتهای خود را از اوکراین دو برابر کنند.
وی در اظهاراتی تحریک آمیز مدعی شد؛ اگر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در جنگ موفق شود، رنج و عواقب وحشتناک بیشتر در سراسر اروپا و جهان ایجاد خواهد شد. ما دیگر هرگز احساس امنیت نخواهیم کرد. بنابراین باید برای جنگ طولانی آماده باشیم و حمایت خود را از اوکراین دو برابر کنیم.
لیز تراس عنوانن کرد: ما باید سلاحهای سنگین، تانک و هواپیما در اختیار اوکراین قرار دهیم و موجودیهای خود را به دقت بررسی کرده و تولید خود را افزایش دهیم.
نزدیک به ۲ ماه از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین میگذرد؛ سیل واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بینالمللی علیه روسیه در حال افزایش است.
**مخالفت با طرح طبقه بندی گاز به عنوان انرژی سبز در اروپا
در اتحادیه اروپا طرحی به نام «طبقه بندی مالی پایدار» ارائه شده که گاز فسیلی را به نام سوخت سبز نامگذاری میکند؛ این طرح با مخالفت هایی در زمینه تاخیر در دستیابی به انرژی پاک مواجه بوده است.
روزنامه ایریش تایمز گزارش داد نمایندگان پارلمان اروپا باید از این طبقه بندی جلوگیری کنند زیرا «شستشوی سبز» حرکت به سمت انرژی پاک را به تاخیر می اندازد.
اصطلاح «گرین واشینگ/ Greenwashing» یا همان «سبز شویی» واژهای است که به دورویی انسانهای بهظاهر دوستدار محیط زیست اشاره دارد به این صورت که با نام حمایت از محیط زیست به محیط زیست صدمه میزنند.
طرح پیشنهادی طبقهبندی مالی پایدار ، گازهای فسیلی را به عنوان سوخت سبز برچسبگذاری میکند و در نتیجه حتی بیشتر به مستبدان و الیگارشیهایی مانند ولادیمیر پوتین کمک می کند.
اززمان حمله روسیه وابستگی اروپا به سوخت های فسیلی بیشتر از هر چیز دیگری مورد توجه بوده است. بنابراین رای گیری در پارلمان اروپا درباره مقررات طبقه بندی اتحادیه اروپا موسوم به طبقه بندی مالی پایدار در ماه های آتی بسیار مهم خواهد بود.
پیشنویس قانون پیشنهادی توسط کمیسیون اروپا تعیین میکند که چه سرمایهگذاریهای انرژی میتوانند رتبه «پایدار» را در اتحادیه اروپا دریافت کنند. این رتبهبندی، سرمایهگذارانی را که میخواهند در فعالیتهای پایدار سرمایهگذاری کنند، راهنمایی میکند و شفافیت موسسات مالی را ارتقا میدهد.
در واقع، این طرح به سادگی یک چارچوب طبقه بندی است که تعیین می کند چه سرمایه گذاری هایی را می توان به عنوان پایدار برچسب گذاری کرد. بنابراین، پیشنهاد این که گاز و انرژی هسته ای نیز باید این نام سبز را دریافت کنند، کاملاً عجیب به نظر می رسد. این پیشنهاد را مایرید مک گینس کمیسر اتحادیه اروپا در حوزه ثبات و خدمات مالی و همکارانش داده اند.
مخالفان این طرح معتقدند سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی با انرژی های تجدیدپذیر اشتباه است و روند انتقال به انرژی پاک را به تاخیر می اندازد. این طرح با ایجاد انگیزه برای ساخت نیروگاه های گازی جدید با طول عمر طولانی، به طور قابل توجهی برنامه های اتحادیه اروپا را برای انتقال انرژی سبز در صورت موفقیت آمیز بودن، تضعیف خواهد کرد.
حمله روسیه به اوکراین بهای انرژی در اروپا را افزایش داد.
**غول پهپادی چین فعالیت تجاری خود در روسیه و اوکراین را به حال تعلیق درآورد
شرکت فناوری «دیجیآی» غول سازنده هواپیماهای بدون سرنشین چین اعلام کرد به طور موقت تعاملات تجاری خود در روسیه و اوکراین را به حال تعلیق در می آورد تا اطمینان یابد از محصولات این شرکت در جنگ اوکراین استفاده نمی شود.
این اولین شرکت بزرگ چینی است که فروش محصولاتش به روسیه را از زمان آغاز حملات مسکو به اوکراین متوقف کرده است.
این شرکت در بیانیه ای تاکید کرد: دیجیآی در حال ارزیابی الزامات در حوزه های قضایی مختلف است و در حین بررسی های جاری، به طور موقت همه فعالیت های تجاری در روسیه و اوکراین را تعلیق می کند.
اگرچه شرکت های غربی به نشانه اعتراض به حمله روسیه به اوکراین با مسکو قطع همکاری کرده اند، بسیاری از شرکت های چینی همچنان در روسیه فعالیت دارند و از موضع پکن در خودداری از انتقاد از مسکو در ارتباط با این تهاجم تبعیت کرده اند.
سخنگوی دیجیآی روز چهارشنبه به رویترز گفت تعلیق فعالیت های تجاری در روسیه و اوکراین به منزله نشان دادن دیدگاه در مورد هیچ کشوری نبود، بلکه برای نشان دادن اصول مان انجام شد.
وی افزود: دیجیآی از استفاده از پهپادهای ما برای آسیب رساندن بیمناک است و ما به طور موقت فروش در این کشورها را به حال تعلیق درمی آوریم تا اطمینان یابیم که از پهپادهای ما در جنگ استفاده نمی شود.
مقام ها و شهروندان اوکراینی این شرکت چینی را متهم کرده اند اطلاعات مربوط به ارتش اوکراین را در اختیار روسیه قرار می دهد.
یک شرکت آلمانی وجود چنین اطلاعاتی را دلیل حذف محصولات دیجیآی از قفسه های خود اعلام کرده است.
اگرچه شرکت دیجیآی متوجه تصاویر آنلاین شده بود که نشان می داد ارتش روسیه از محصولات این شرکت استفاده می کند، سخنگوی شرکت ماه گذشته گفت که قادر به تائید این مساله نیست و کنترلی بر استفاده از محصولات وجود ندارد.
در بیانیه شرکت دیجیآی آمده است: ما در حال تعامل با مشتریان، شرکا و دیگر سهامداران درمورد تعلیق موقت فعالیت های تجاری در قلمروهای متاثر هستیم.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**سفر هیات عالی رتبه حماس به ایران
یک هیات عالی رتبه جنبش مقاومت اسلامی حماس به ریاست دکتر "خلیل الحیه" عضو دفتر سیاسی و رئیس دفتر روابط عربی و اسلامی این جنبش صبح امروز (چهارشنبه) وارد تهران شد.
"اسامه حمدان" از دیگر رهبران حماس و دکتر "خالد قدومی" نماینده این جنبش در ایران این هیات را همراهی میکند. این هیات قرار است در مناسبت روز
جهانی قدس شرکت کند و خلیل الحیه به ایراد سخنرانی بپردازد.
**افزایش مخالفان طرح انتقال لوله نفت بصره به بندر عقبه
با وجود اعلام وزارت نفت عراق مبنی بر تعلیق اجرایی شدن طرح جنجالی انتقال لوله نفت «بصره» به «بندر عقبه» در اردن اما بسیاری در عراق این موضع رسمی را نوعی بازی برای مهار اعتراضات دانسته اند و به همین دلیل مخالفت ها با طرح بیشتر شده است.
مخالفت های مردمی و سیاسی در عراق با طرح لوله انتقال نفت بصره به بندر عقبه به فراخوان های عمومی برای تظاهرات گسترده مردمی علیه طرح انتقال نفت بصره به عقبه کشیده شده و در تازه ترین تحول، برخی شخصیت
های سیاسی کرد نیز به صفوف مخالفان و منتقدان طرح پیوستند.
یک تشکل مردمی – دینی به نام «نهاد دینی بصره» در فراخوانی که در شبکه های اجتماعی و رسانه ها منتشر شده، از مردم این استان و استان های همجوار برای شرکت در تظاهراتی در شهر بصره (جنوبی ترین شهر عراق)، فراخوان داد.
این فراخوان نخستین دعوت مردمی برای مخالفت با طرح انتقال لوله نفت بصره به بندر عقبه اردن است، که تشکل یاد شده بر آن طرح «لوله خیانت» نام نهاده است.
تاکنون مخالفت ها با خط لوله نفت بصره به عقبه درسطح سیاسی و برپایی میزگردهای رسانه ای و شبکه های اجتماعی محصور می شد و این نخستین بار است که در سطح مردمی، این مخالفت صورت می گیرد.
مخالفان این پروژه بیشتر نگران آن هستند که نفت عراق از طریق این خط لوله به سرزمین های اشغالی برسد و در اختیار رژیم صهیونیستی قرار بگیرد. در همین پیوند، نوری المالکی رئیس ائتلاف «دولت قانون» در توئیتی با اشاره به تصمیم
دولت عراق برای انتقال خط لوله بصره به بندر عقبه در اردن نوشت که این تصمیم دولت نقض قانون اساسی و یک اقدام خلاف آن است.
المالکی تصریح کرد: دادگاه فدرال عراق باید این تصمیم و تمامی مصوبه ها و تصمیمات دولت جاری را متوقف کند. ما با تعدد دریچه های صادراتی به کشورهای جهان موافقیم اما به شرطی که اموال عمومی را هدر ندهد و به شهروندان عراقی خسارت نزند.
رئیس ائتلاف دولت قانون افزود: دولت باید از اجرای این طرح دست نگه دارد و کار را به دولت بعدی بسپارد... باید شبهه رسیدن نفت به رژیم صهیونیستی از طریق بندر عقبه برطرف شود و همچنین ضرورت دارد که در صادرات نفت توازن حاکم شود و فقط محدود به جنوب عراق نباشد.
**ائتلاف سعودی ۱۶۴ بار آتشبس در یمن را نقض کرد
منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند، نیروهای ائتلاف سعودی طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۴ بار آتشبس در یمن را نقض کردند.
ائتلاف سعودی با پروازهای جاسوسی و حملات توپخانه و موشکی به مناطقی در استانهای مأرب، تعز، حجه، صعده، الجوف، ضالع، الحدیده و البیضاء آتش بس یمن را نقض کردند.
این در حالی است که از حدود سه هفته پیش نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن از برقراری آتش بس در این کشور خبر داده بود.
پیش تر محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله در توییتی، ائتلاف سعودی را مسئول کامل نقض توافق آتشبس در این کشور دانسته بود.
محمد عبدالسلام در توییتی نوشته بود: ماه نخست آتش بس تقریبا رو به پایان است بدون این که پیشرفتی در مهمترین بندهای این توافق یعنی بازگشایی فرودگاه بین المللی صنعاء صورت گرفته باشد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
**آمریکا: به دنبال «شکست راهبردی» روسیه هستیم
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که واشنگتن به دنبال "شکست راهبردی" مسکو در اوکراین است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سهشنبه شب به خبرنگاران گفت، واشنگتن به دنبال "شکست راهبردی" مسکو در اوکراین است به طوری که این کشور را از نظر اقتصادی ضعیفتر و در سطح بینالمللی منزویتر کند.
وی تصریح کرد: وقتی از شکست راهبردی صحبت میکنیم، منظور موقعیت مسکو در نظام بینالمللی است. مسکو پس از آنکه آماده تهاجم شد و در ۲۴ فوریه این تهاجم را انجام داد، از نظر موقعیت خود در صحنه جهانی، دیگر روسیه پیش از این حمله نخواهد بود.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته ادعا کرد: در ارتباط با اهداف جنگی روسیه در اوکراین باید بگویم که این کشور در رسیدن به این اهداف شکست خورده و اوکراین موفق شده است.
وزیر خارجه آمریکا که به همراه لوید آستین وزیر دفاع این کشور به اوکراین سفر کرده بودند، با بیان این ادعا که هدف اصلی کرملین مطیع ساختن اوکراین و سلب حاکمیت و استقلال آن است، تاکید کرد که روسیه نتوانسته است به این اهداف دست یابد.
وی ادعا کرد: روسیه به دنبال تقویت قدرت نظامی و اقتصاد خود بود، اما عکس این امر را شاهد بودهایم.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**رئیس جمهوری قزاقستان از حزب حاکم این کشور کناره گیری کرد
قاسم جومارت توقایف، رئیس جمهوری قزاقستان روز چهارشنبه در بیست و سومین کنگره فوق العاده حزب حاکم «امانت»، با تاکید بر اینکه رئیس جمهوری نباید طبق قانون اساسی به هیج حزبی اولویت دهد، خروج خود از ریاست و عضویت در این حزب را اعلام کرد.
توقایف ضمن تشکر از هم حزبی های خود برای حسن اعتمادشان نسبت به خودش با اعلام اینکه کناره گیری او از حزب حاکم بیشتر یک اقدام نمادین است، «یرلان کاشاناف» رئیس فعلی پارلمان این کشور را به عنوان یک فرد با تجربه و حرفهای دانست و او را به عنوان نامزد ریاست بر حزب امانت معرفی کرد.
این گزارش حاکی است که نمایندگان حزب حاکم امانت نیز از پیشنهاد رئیس جمهوری برای تعیین ریاست حزب حاکم استقبال کرده و کاشان اف را به عنوان رئیس جدید این حزب برگزیدند.
براساس این گزارش، توقایف در همین کنگره حزبی در نورسلطان پایتخت قزاقستان از پیوستن حزب «آدال» به حزب حاکم امانت در این کشور خبر داد.
**توافق چین و ترکمنستان در زمینه تعمیق همکاری نظامی
«سردار بردی محمداف» رئیس جمهوری ترکمنستان و «وی فنگ هه» وزیر دفاع چین نسبت به ارتقا سطح همکاری های دو جانبه و تعمیق شراکت نظامی ابراز تمایل کردند.
بردی محمداف در نشستی با وی در عشق آباد گفت که ترکمنستان برای روابط خود با چین اهمیت زیادی قائل است.
وی تاکید کرد که دو کشور در زمینه های سیاسی، دیپلماسی، تجاری، فرهنگی، بشردوستانه و تبادلات مردمی همکاری بالایی داشته و شراکتی راهبردی ایجاد کرده اند.
رئیس جمهوری ترکمنستان با اشاره به اینکه چین یکی از شرکای بزرگ تجاری کشورش است، افزود بیش از یک هزار و ۴۰۰ دانشجوی ترکمنستانی در چین تحصیل می کنند و دانشجویان می توانند در بسیاری از دانشگاه های ترکمنستان به زبان چینی درس بخوانند.
بردی محمداف ابراز امیدواری کرد که ارتش های دو کشور، سطح همکاری عملی در فناوری تجهیزات، آموزش پرسنل و زمینه های دیگر را تقویت کنند و روابط دو جانبه را به طور مداوم با توسعه جدید پیش برند.
وزیر دفاع چین نیز گفت که مناسبات چین و ترکمنستان تحت هدایت راهبردی سران دو کشور به توسعه دست یافته و در بهترین دوران خود در تاریخ است.
وی افزود همزمان با سی و امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک دو جانبه، چین آماده است تا همبستگی خود را با ترکمنستان تقویت کند و یک جامعه نزدیکتر با آینده ای مشترک برای دو کشور بسازد.
وزیر دفاع چین گفت که در سال های اخیر، مناسبات نظامی بین دو کشور به طور پیوسته رشد داشته و سطح همکاری عملگرایانه دو طرف روز به روز عمیق تر شده است.
**استاد دانشگاه انگلیس: روز قدس نماد وحدت ادیان در حمایت از فلسطین است
استاد دانشگاه انگلیس روز قدس را نماد وحدت ادیان ابراهیمی در حمایت از آرمانهای فلسطین و مخالفت با جنایات و اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی دانست.
«هایم برشیث» استاد دانشگاه «سواز» (SOAS) و عضو مرکز مطالعات فلسطین روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: راهپیمایی سالانه روز قدس از آن جهت مهم است که در جریان آن یهودیان، مسیحیان و مسلمانان گردهم آمده تا حمایت خود را از مردم فلسطین که تحت اشغال رژیم استعمارگر و آپارتاید اسرائیل هستند، به نمایش بگذارند. وی با اشاره به راهپیمایی روز جهانی قدس در لندن افزود شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی امیدوارند که «از شر این رژیم» خلاص شوند.
راهپیمایی روز جهانی قدس در لندن یکشنبه گذشته بعد از دو سال وقفه به دلیل همهگیری کرونا، با حضور صدها تن از مسلمانان روزهدار، روحانیون، فعالان مدنی، گروههای مدافع حقوق بشر و ضد جنگ و نیز فعالان یهودی و مسیحی مخالف رژیم صهیونیستی از مقابل وزارت کشور انگلیس برگزار شد.
تظاهرات کنندگان پس از عبور از خیابانهای مرکزی شهر لندن، از مقابل پارلمان و وزارت امور خارجه انگلیس عبور کرده و سپس روبروی دفتر نخست وزیری تجمع کردند. آنها با سر دادن شعارهای ضد اسرائیلی خواستار پایان دادن به اشغالگری، خشونت و نظام آپارتاید در فلسطین اشغالی شدند.
هایم برشیث گفت که صهیونیستها در تلاش هستند تا فلسطینیان را از سرزمین شان بیرون کنند. «آنها در سال ۱۹۴۸ دو سوم فلسطینیان را بیرون کردند و حالا میخواهند مابقی مردم این منطقه را آواره کنند.»
وی «به راه انداختن حمام خون» را یکی از راهکارهای تحقق اهداف غیرقانونی صهیونیستها توصیف و در این زمینه به حوادث اخیر در مسجدالاقصی اشاره کرد.
نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان صهیونیست از آغاز ماه مبارک رمضان حملات و تعرضهای خود را به صحنهای مسجد الاقصی و نمازگزاران فلسطینی آغاز کرده اند که در اثر این یورش ها دهها فلسطینی مجروح و کشته شدهاند.
استاد دانشگاه «سواز» حوادث اخیر در مسجدالاقصی را نمونهای از اقدامات «نفرتانگیز» رژیم صهیونیستی دانست و افزود که آنها قصد دارند تا این «مکان مقدس و مهم» را نابود و آنجا را با قربانی کردن یک حیوان، به معبد یهودیان تبدیل کنند.
گفتنی است که یهودیان افراطی باور دارند برای احیای معبد «هیکل» که ادعا می کنند حضرت سلیمان آن را بنا کرده است باید گوسفندی را به صحن مسجد الاقصی برد و آن را به نشانه آمادگی معنوی قربانی کرد و خون آن را روی سنگفرش مسجد ریخت.
تاکنون مسلمانان فلسطینی اجازه چنین کاری به آنها نداده اند، اما جنبش های صهیونیستی جایزه ای ۳ هزار و ۱۰۰ دلاری برای کسی تعیین کرده بودند که بتواند چنین اقدامی کند.
«هایم برشیث» باورهای افراطی صهیونیستها را مشمئز کننده، غیراخلاقی و غیرقانونی خواند که فقط منجر به شعلهور شدن آتش درگیریها در منطقه میشود.
وی از جامعه جهانی خواست تا با اقدامات رژیم صهیونیستی مخالفت کنند و هشدار داد که اقدامات صهیونیستها باعث تشدید درگیریها و تهدید امنیت منطقه میشود.
**ورود ۲۸۷ نماینده پارلمان انگلیس به روسیه ممنوع شد
دستگاه دیپلماسی روسیه اعلام کرد: در اقدامی تلافی جویانه ورود ۲۸۷ نماینده مجلس سفلی انگلیس به روسیه ممنوع شد.
پیشتر لندن ورود نمایندگان روس که از حمله به اوکراین حمایت کرده بودند را به خاک بریتانیا ممنوع کرده بود.
دولت انگلیس همچنین در ادامه سیاستهای ضد روس، تحریمهای جدیدی را علیه ژنرالهای این کشور برای هدف قرار دادن آنچه نخبگان جنگ روسیه خواند، وضع کرد.
وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی، فهرستی متشکل از نام ۲۸۷ نفر از ۶۵۰ نماینده این مجلس را، اعلام کرد.
این بیانیه میافزاید: شخصیتهای مورد هدف که ورود آنها به روسیه ممنوع شده است، بیشترین مشارکت را در اعمال تحریمهای ضد روسی توسط لندن داشتند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**کرملین: پرداخت گاز روسیه به روبل، مبنایی برای ازسرگیری صادرات خواهد بود
«دمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد پرداخت پول گاز این کشور به روبل مبنایی برای ازسرگیری صادرات گاز به اروپا قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد که این اقدام ناشی از اقدامات نامطلوب کشورهای خارجی است که دارایی های روسیه در خارج از این کشور را مسدود کرده و بخش قابل توجهی از ذخایر روسیه را به سرقت برده اند.
به دنبال کشمکش های فراوان پیرامون مساله واردات انرژی روسیه در میان کشورهای اروپایی و تصمیم آنها مبنی بر تلاش فزاینده برای کاهش وابستگی به مسکو در این زمینه، شرکت گازپروم با قطع صادرات به کشورهای بلغارستان و لهستان در این خصوص پیش دستی کرده است.
گازپروم، تامین کننده بزرگ گاز در روسیه اعلام کرد که تحویل گاز به بلغارستان و لهستان را به دلیل عدم پرداخت هزینه ها به روبل از سوی این کشورها به طور کامل متوقف کرده است. بر اساس بیانیه این شرکت، تا زمانی که صوفیه و ورشو شرایط جدید را رعایت نکنند، عرضه گاز از سر گرفته نخواهد شد.
در همین حال، پسکوف در پاسخ به سوالی در این مورد که آیا گازپروم صادرات گاز به دیگر کشورهای اروپایی علاوه بر بلغارستان و لهستان را قطع می کند، گفت: با نزدیک شدن به مهلت پرداخت، اگر برخی مصرف کنندگان از پرداخت طبق سیستم جدید خودداری کنند، در آن صورت فرمان رئیس جمهوری در مورد مطالبه پرداخت به روبل برای گاز به اجرا گذاشته خواهد شد.
این مقام روسی در عین حال تاکید کرد که مبنای روبل در تعاملات، بر بهای گاز تاثیری نخواهد داشت.
چندی پیش، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با امضای فرمانی، کشورهایی که مسکو را تحریم کرده اند و کشورهای غیردوست تلقی می شوند، ملزم به پرداخت پول گاز روسیه به روبل کرد.
این فرمان واردکنندگان را ملزم می کند پرداخت های خود به یورو و دلار را در حساب های گازپرومبانک که قبلا از سوی برخی از این کشورها تحریم شده است، واریز کنند.
کشورهای غربی در واکنش به تهاجم روسیه به اوکراین، مسکو را تحریم کرده اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**رویترز: اقتصاد روسیه تا ۱۲ درصد کوچک می شود
یک سند وزارت اقتصاد روسیه که به دست رویترز رسیده نشان می دهد که اقتصاد این کشور در پی تحریم های گسترده غرب در سال جاری (۲۰۲۲) بین ۸.۸ درصد تا ۱۲.۴ درصد کوچک خواهد شد.
پیش بینی محافظه کارانه تر کاهش نرخ تولید ناخالص داخلی در اقتصاد روسیه تا نزدیک به ۱۲ درصد، بر اساس سخنان الکسی کوردین وزیر دارایی پیشین این کشور است که گفته بود اقتصاد روسیه در بزرگ ترین کاهش تولید ناخالص داخلی از ۱۹۹۴ تاکنون بیش از ۱۰ درصد کوچک می شود.
پیش بینی وزارت اقتصاد روسیه نشان می دهد که رشد اقتصادی این کشور در سال آینده (۲۰۲۳)، ۱.۲ درصد در ۲۰۲۴ میلادی ۴.۶ درصد و در ۲۰۲۵ میلادی ۲.۸ درصد خواهد بود.
براساس پیش بینی محافظه کارانه، اقتصاد به اندازه ۱.۱ درصد کوچک خواهد شد.
گستره زیان های وارد شده به اقتصاد این کشور در سال جاری مشخص نیست زیرا انتظار می رود تحریم ها و مشکلات بازرگانی تازه ای رخ دهد.
وزارت اقتصاد روسیه همچنین پیش بینی کرده است که نرخ تورم که تا ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) ۱۷.۶۲ درصد بوده تا پایان سال به ۲۲.۶ درصد برسد و در سال آینده نیز بسیار بالاتر از هدف چهار درصدی بانک مرکزی باقی بماند.
بانک مرکزی روسیه نرخ سود بانکی را اواخر فوریه در اقدامی اضطراری از ۹.۵ درصد به ۲۰ درصد رساند که به گفته الویرا نابولینا رئیس بانک مرکزی، به تثبیت جایگاه روبل و جلوگیری از جهش نرخ تورم کمک کرده است.
بانک جهانی پیش بینی کرده است که تولید ناخالص داخلی ۲۰۲۲ روسیه به دلیل تحریم های غرب بر بانک ها، شرکت های دولتی و دیگر نهادهای روسیه در پی حمله ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه به اوکراین) تا ۱۱.۲ درصد کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک؛ «دمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد پرداخت پول گاز این کشور به روبل، مبنایی برای ازسرگیری صادرات گاز به اروپا قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد که این اقدام ناشی از اقدامات نامطلوب کشورهای خارجی است که دارایی های روسیه در خارج از این کشور را مسدود کرده و بخش قابل توجهی از ذخایر روسیه را به سرقت برده اند.
به دنبال کشمکش های فراوان پیرامون مساله واردات انرژی روسیه در میان کشورهای اروپایی و تصمیم آنها مبنی بر تلاش فزاینده برای کاهش وابستگی به مسکو در این زمینه، شرکت گازپروم با قطع صادرات به کشورهای بلغارستان و لهستان در این خصوص پیش دستی کرده است.
نظر شما