کرمانشاه در زمینه مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی رتبه اول کشور را دارد

کرمانشاه- ایرنا- معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه گفت: در مجموع ۷۱ درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان تاکنون مقاوم‌سازی شده که میانگین کشوری ۵۱ درصد است که از این لحاظ کرمانشاه رتبه نخست کشوری را در این زمینه داراست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرهاد فقیهی» روز پنجشنبه در نشست خبری افزود: استان کرمانشاه حدود ۱۱۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی روستایی دارد که شامل ۲ هزار و ۵۳۲ روستا است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال ۸۴ تاکنون ۸۴ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی استان کرمانشاه مقاوم سازی شده که از این تعداد ۲۸ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی روستایی در مناطق زلزله زده سرپل ذهاب بوده است.

وی عنوان کرد: برنامه این است که تا پایان سال ۱۴۰۹ تمام واحدهای روستایی باقی مانده استان کرمانشاه که حدود ۳۴ هزار واحد است، مقاوم سازی شوند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه گفت: ایران جزو ۱۰ کشور سانحه‌خیز دنیا است که به تبع آن در استان شاهد بلایای طبیعی زیادی بودیم که بر این اساس در سال ۸۴ طرحی به عنوان طرح بهسازی مسکن روستایی در مجلس به عنوان یک قانون تصویب شد و به دولت ها ابلاغ و اجرایی گردید.

وی اظهار داشت: در این طرح تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به تمام روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر تعلق می‌گیرد.

فقیهی گفت: تسهیلات بانکی بنیاد مسکن ۱۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۰ ساله با سود پنج درصد است و ضمانت آن به صورت سفته زنجیره‌ای است که امسال این میزان تسهیلات به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته اما هنوز ابلاغ نشده است.

طرح هادی ۱۷۱۵ روستای کرمانشاه تهیه شده است

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه نیز در این نشست خبری گفت: یکی از مهمترین کارهای حوزه عمران روستایی بنیاد مسکن تهیه طرح‌های هادی است.

«جعفر نصوری» افزود: ساخت و سازهای روستاها براساس طرح هادی صورت می‌گیرد و از مهمترین خواص طرح هادی این است که ساخت و سازها به صورت هدفمند صورت می‌گیرد و از تخریب اراضی زراعی که به عنوان سرمایه‌های ملی است، جلوگیری می‌شود.

وی اظهار داشت: تفاوت طرح‌های هادی روستایی و شهری این است که طرح هادی روستایی زنده است و در کوتاه‌ترین زمان ممکن نمی‌شود طرح‌ها را اصلاح و به روز کرد و مشکلاتی که به فراخور زمان به وجود می‌آید را می‌توان سریع حل کرد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه گفت: یک هزار و ۷۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که برای همه آنها طرح هادی تهیه شده‌ و طرح هادی ۳۱۷ روستا بازنگری شده و ۶۰ روستا هم مورد بازنگری مجدد قرار گرفته است.

کرمانشاه در زمینه مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی رتبه اول کشور را دارد

وی عنوان کرد: دوره طرح های هادی ۱۰ ساله است و در پایان ۱۰ سال باید بازنگری شود التبه این بازنگری برای هر روستا ضروری نیست.

نصوری با بیان اینکه امسال طرح هادی ۱۷۷ روستا در برنامه بازنگری قرار گرفته است، گفت: ۱۵۳روستا نیز از محل منابع ملی با اعتبار حدود ۱۱.۵ میلیارد تومان در دست بازنگری قرار گرفته است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه افزود: در پایان سال گذشته طرح هادی ۹۴۷ روستا انجام شد که معادل ۵۴ درصد روستاهای کرمانشاه است که این آمار با میانگین کشوری برابر است.

وی اضافه کرد: در سال جاری هم تاکنون ۲۲۰ روستا در برنامه اجرای طرح هادی با اعتبار مصوب ۲۰۹ میلیارد تومان و اعتبار تخصیص یافته ۱۴۰میلیارد تومان قرار گرفته است.

نصوری گفت: در سال ۱۴۰۰ واگذاری ۴۰۰ قطعه زمین برای ساخت و ساز بنای مقاوم جزو برنامه بنیاد مسکن بوده است که توانستم ۵۲۴ قطعه را واگذار کنیم.

آغاز عملیات اجرایی یک هزار واحد نهضت ملی مسکن

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه هم گفت: در این استان به جز شهر کرمانشاه تعهدات نهضت ملی مسکن به عهده بنیاد مسکن است. این طرح در استان شروع شده و در خیلی از شهرها این طرح در قالب پروژه های انفرادی، گروه ساخت و بنیاد ساخت در حال انجام است.

«شمس الله خدادادی» افزود: بحث تامین زمین یکی از مشکلات مهم طرح نهضت ملی مسکن است که این موضوعات از طریق اداره راه و شهرسازی حل می شود.

وی با بیان اینکه حدود ۵۰ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند، گفت: البته این تعداد قطعی نیست و پالایشی روی این تعداد صورت می‌گیرد. فردی که بتواند سهم آورده ۴۰ میلیون تومانی را به بانک پرداخت کند به عنوان متقاضی موثر شناخته می‌شود و پس از این مرحله برنامه ریزی بنیاد مسکن برای تامین زمین شروع خواهد شد.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه گفت: حدود ۲ هزار تخصیص واحد به متقاضیان استان انجام شده که عملیات اجرایی یک هزار واحد آن تاکنون آغاز شده است.

وی در پایان افزود: مبلغ تسهیلات این طرح ۴۰۰ میلیون تومان در کرمانشاه و در سایر شهرستان ها ۳۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۱۸ درصد است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha