ابراهیم علیدوست در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: پایش جسمانی دانشجویان باید حضوری انجام شود و به ازای هر یک دانشجو ۳۵ دقیقه زمان نیاز است؛ به همین دلیل، پایش سلامت جسمانی دانشجویان تاکنون به صورت کامل عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در نظر دارد این پایش رابه طور کامل از مهرماه آینده و در یک بازه زمانی مشخص برگزار کند.
وی افزود: پایش سلامت جسم بر خلاف پایش سلامت روان، فقط منوط به تکمیل یک پرسشنامه الکترونیکی نیست و تنها بخشی از اطلاعات جسمانی را می توانیم در این قالب از دانشجویان اخذ کنیم البته در تعاملات با مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان مقرر شد این سوال ها به پایش سلامت روان اضافه شود، اما کافی نیست.
مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان به آخرین پایش سلامت جسم که صورت گرفت، خاطرنشان کرد: آخرین پایش سلامت جسم برای ۱۵ هزار دانشجو انجام شد اما باید توسعه دهیم و حداقل به ۱۵۰ هزار نفر برسانیم. جهت گیری سازمان امور دانشجویان به این سمت وجود دارد.
تعطیلی و فعالیت اماکن ورزشی در تابستان
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در ادامه این گفت و گو درباره استفاده دانشجویان از اماکن ورزشی در ایام تابستان به برخی موارد و چالش ها اشاره کرد و گفت: در تعطیلات تابستان، دانشگاه ها متفاوت عمل می کنند؛ به عنوان مثال، بیش از ۵۰ درصد دانشجویان دانشگاه تهران در دوره های تحصیلات تکمیلی قرار دارند و باید در دانشگاه حضور داشته باشند. در مقابل، تعدادی از دانشگاه ها دانشجوی کارشناسی بیشتر و تحصیلات تکمیلی کمتری دارند که باید این دانشگاه ها متفاوت دیده شوند.
وی افزود: بر اساس اطلاعات به دست آمده، اماکن ورزشی به دانشجویانی که تابستان و تعطیلات در دانشگاه ها فعال باشند، خدمات می دهند. ورزش یک مقوله مستمر است و سالن های ورزشی خوابگاه ها ۲۴ ساعته و بر اساس برنامه ریزی در تعطیلات فعال می ماند. دانشگاه هایی که دانشجویان کارشناسی دارند، ۲ مدل تصمیم گیری می کنند؛ تعدادی از دانشگاه ها برای درآمدزایی بیشتر، این مکان ها را در تعطیلات به بخش خصوصی اجاره می دهند و تعدادی دیگر از این اماکن هم بدون استفاده می ماند.
مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان ادامه داد: سازمان امور دانشجویان در رویکرد جدید، بخش خصوصی را برای ساخت، توسعه و تجهیز فضاهای ورزشی دانشگاه ها حمایت می کند. در بسیاری از دانشگاه ها اماکن ورزشی نیمه ساز و کلنگ خورده با درصدهای مختلف پیشرفت فیزیکی وجود دارد که برای تکمیل این پروژه ها می توان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.
علیدوست به این نکته اشاره کرد که البته برای بهره گیری بیشتر دانشجویان از اماکن ورزشی دانشگاه ها، روند اجاره به بخش خصوصی باید قطع شود.
وی در این باره تأکید کرد: با حضور بخش خصوصی در توسعه و تجهیز اماکن ورزشی مشکلی نداریم و شاید ایده آل ما همین امر باشد اما ممنوعیت استفاده بخش خصوصی از این اماکن فقط در راستای افزایش بهره مندی دانشجویان از امکانات است تا ۲۴ ساعته در اختیار همه دانشگاهیان قرار بگیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به یک استعلام از دانشگاه ها در این زمینه، اظهار داشت: اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان از ۱۲۰ دانشگاه خواست با ارسال نامه ای وضعیت استفاده بخش خصوصی از فضاهای ورزشی را مشخص کنند. دانشگاه هایی که فضاهای ورزشی خود را به بخش خصوصی اجاره داده بودند درآمد ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومانی داشتند که این عدد در سرجمع بودجه های وزارت علوم، رقم بزرگی محسوب نمی شود. اگر این رقم را با شیوه های دیگری برای دانشگاه ها تأمین کنیم، امکانات ورزشی در ساعات بیشتری به قشر دانشگاهی اختصاص می یابد.
نظر شما