به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این برای دومین بار است که لاسو از اختیار اعلام وضعیت فوق العاده برای مقابله با خشونت که از اواخر سال گذشته در این کشور افزایش یافته است، استفاده می کند.
دولت وی، باندهای قاچاق مواد مخدر را مقصر افزایش خشونت می داند که از این کشور به عنوان گذرگاهی برای صادرات مواد مخدر به آمریکا و اروپا بهره می گیرند.
وضعیت فوق العاده ای که چندی پیش در اکوادور به اجرا درآمد، برخلاف قانون اساسی اعلام شد و زمان آن به ۳۰ روز کاهش یافت. منتقدان گفتند که ارتش باید تنها از عملیات پلیس حمایت کند.
مرگ و میر و جرم و جنایت منتسب به قاچاقچیان مواد مخدر در سال جاری در استان های گوآیاس، مانابی و اسمرالداس افزایش یافته و عملیات پلیس در این سه استان منجر به بازداشت اعضای مظنون باندهای تبهکار شده است.
از همین روی، رئیس جمهوری اکوادور در پیامی که در صفحه اجتماعی اش منتشر شد، گفت: طبق یک فرمان اجرایی، در استان های گوآیاس، مانابی و اسمرالداس وضعیت فوق العاده اعلام می کنم.
وی افزود: ما در هر تصمیمی که می گیریم، در هر گوشه از کشورمان از زندگی محافظت می کنیم تا زمانی که همه خشونت طلبان تسلیم شوند.
طی این وضعیت فوق العاده ۶۰ روزه، تقریبا ۹ هزار پلیس و نیروی ارتش در خیابان های استان های یاد شده به گشت زنی می پردازند و در برخی محله ها از ساعت ۱۱ شب تا ۵ صبح به وقت محلی ممنوعیت رفت و آمد برقرار می شود.
جرم و جنایت در اکوادور از چندی پیش روند افزایشی داشته است. به تازگی نیز این کشور شاهد خونین ترین شورش و خشونت در زندان ها بوده است.
خشونت های ناشی از درگیری بین گروه های خلافکار در زندان های اکوادور سال گذشته ۳۱۶ کشته بر جای گذاشت.
نظر شما