همکاری بیش از یک هزار و ۵۰۰ مشاور و روانشناس با بهزیستی خوزستان

اهواز - ایرنا - سرپرست اداره کل بهزیستی خوزستان گفت: بیش از یک هزار و ۵۰۰ روانشناس و مشاور در سطح خوزستان به صورت مستقیم با سازمان بهزیستی در ارتباط و همکاری هستند و خدمات مفید و ارزشمندی را به مردم و جامعه هدف ارایه می‌کنند.

به گزارش ایرنا دکتر مهران کریمیان روز شنبه در همایش روز ملی روانشناس و مشاور در محل اداره کل بهزیستی خوزستان با اشاره به وظایف سخت و متعدد سازمان بهزیستی افزود: یکی از این وظایف موضوع خدمات روانشناسی و مشاوره است که این سازمان در این سال‌ها توانسته کارهای خوب و مفیدی را ارایه دهد.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ مرکز مشاوره در خوزستان در حال فعالیت هستند افزود: مرکز مشاوره ۱۴۸۰ در سطح خوزستان خدمات روانشناختی را به صورت تلفنی به مردم ارایه می‌کند که تعداد تماس‌های موفق در این سامانه در پارسال ۱۷هزار و ۲۷۴ مورد بود.

کریمیان تعداد مراکز مشاوره عمومی را ۱۲۶، مراکز تخصصی مشاوره را ۲۴ و مراکز سامانه تصمیم ( طلاق) در استان را  ۵۹ مرکز بیان کرد و گفت: ۳۲ هزار و ۴۰۸ نفر تعداد مراجعان حضوری دولتی و ۲۴هزار و ۷۲۶ نفر تعداد مراجعان مراکز حضوری غیر دولتی و هفت هزار و ۱۹۸ پرونده طلاق در پارسال به این مراکز بود.

وی ادامه داد:  با توجه به مشکلات سال‌های اخیر در رابطه با شیوع کرونا، بار تورم و فشار اقتصادی بر مردم، پیچیدگی زندگی امروزی و مشکلات استفاده نادرست از فضای مجازی ، مشکلات و بیماری‌های روحی و روانی در جامعه بیشتر از پیش نمود پیدا کرده است.

سرپرست اداره کل بهزیستی خوزستان با اشاره به پایش و آمار ارایه شده در سال ۱۳۹۰ بیان کرد: از هر چهار نفر یک نفر به نوعی دچار اختلال روحی و روانی است که این آمار در سال های اخیر رو به افزایش است و این مساله وظیفه مشاوران و روانشناسان را بیشتر از گذشته نشان می‌دهد که به نوعی باید جهادگونه در این عرصه وارد عمل شوند.

وی افزود: ضرورت دارد روانشناسان و مشاوران بیشتر از گذشته در جامعه و در دسترس مردم و در اماکن عمومی و مساجد حضور بیشتری داشته باشند و تلاش کنند که مشکلات و آلام مردم کمتر شود.

قرار گرفتن تعرفه مشاوره روانشناسی زیرپوشش بیمه در حال بررسی است

کریمیان ادامه داد: براساس اصل ۱۰۲ قانون برنامه ششم قرار بود موضوع مشاوره روانشناسی به عنوان تعرفه زیرپوشش بیمه قرار بگیرد که انجام نشده و این موضوع در دیدار با رییس سازمان بهزیستی کشور و استاندار خوزستان نیز مطرح شد و قرار شد این موضوع مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد تا مردم بتوانند با هزینه کمتری به مراکز مشاوره  مراجعه کنند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان نیز در این همایش با اشاره به تحولات صنعتی در جهان امروز بیان کرد: دغدغه و ماهیت روابط انسان نیز با توجه به این دگرگونی‌ها متفاوت شده و با گذشت زمان نیز این تفاوت‌ها عمق بیشتری پیدا کرده است.

مهرداد موسوی افزود: با دمیده شدن روح سرمایه داری به این دگرگونی صنعتی، انسان معاصر با وجود فضای مجازی حال و روابط متفاوتی را نسبت به انسان‌های گذشته که روابط مشخص و محدود بودند درک و تجربه می کند.

وی ادامه داد: مسوولیت پذیری در قبال مطالب و گفته‌ها در فضای مجازی بسیار پایین است ولی تاثیر روانی عمیقی را به دنبال دارد که باعث آزردگی روانی انسان‌ها می شود لذا با نگاهی به پیرامون خود روز به روز نیاز ما به بحث روانپزشکی و روانشناسی بیشتر می‌شود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان گفت: انسانی که در جامعه از لحاظ روحی دچار اختلال باشد نمی تواند نیرویی کارآمد برای جامعه و کشور باشد لذا در جوامعی که در بحث روانشناسی دقت نظردارند تمام افراد در خدمت پیشرفت و توسعه جامعه هستند ولی در جوامعی که اختلالات روانی عمیق وجود دارد، افراد نه تنها در مسیر توسعه قرار نمی‌گیرند بلکه باری بر دوش جامعه هستند.

وی با اشاره به استفاده از علم روانشناسی در مدارس است افزود: امروزه در کشورهای توسعه یافته دنیا در تمام مدارس تیم روانشناسی مستقر است و بچه‌ها از همان ابتدا مورد پایش قرار می‌گیرند تا در صورت اختلال روانشناسی از همان کودکی درمان شود و در کشور ما این نیاز بسیار بیشتر از قبل احساس می‌شود تا بتوان بسیاری از مشکلات روح و روان کودکان در همان دوره کودکی بررسی و درمان شود.

موسوی، موضوع بیکاری در جامعه روانشناسان را از دیگر حوزه‌های پزشکی بیشتر دانست و گفت: با وجود مدارک بالا در این رشته برای روانشناسان زمینه کاری این رشته فراهم نیست و این یک ضعف بزرگ است و امید است دولت این موضوع را در دستور کار قرار دهد.

وی ادامه داد: لازم است موضوع تشویق و ترغیب مردم برای کمک از روانشناسان و مشاوران به صورت سیستمی و نظام مند طراحی و ابلاغ شود و خانواده‌ها با مراجعه به روانشناس زمینه را برای اشتغال بیشترفراهم کنند.

راه‌اندازی سازمان نظام روانشناسی در خوزستان در حال پیگیری است

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان گفت: راه‌اندازی سازمان نظام روانشناسی در استان در حال پیگیری است و تلاش می شود با فراهم شدن مکان مورد نظر کسانی که به دنبال گرفتن مجوز برای کار هستند به این نیاز در استان پاسخ داده شود.

عضو هیات علمی گروه روانشناسی عمومی دانشگاه آزاداسلامی اهواز نیز در این همایش با اشاره به اخلاق حرفه‌ای در کار روانشناسی و مشاوره بیان کرد: یک مشاور یا روانشناس باید از اخلاق حرفه‌ای در کارش بهره‌مند باشد و باید از شروع تا پایان کار مشاوره و فرآیند کار، اصول اخلاق حرفه‌ای را رعایت کند.

دکتر پرویز عسکری افزود: اگر اخلاق حرفه‌ای در این کار به خوبی انجام شود می‌تواند از مشکلات و تخلفات ممکن جلوگیری کند لذا استفاده از مبانی دینی نیز در اخلاق حرفه‌ای می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی صلاحیت کاری، گرفتن آزمون، رازداری درمانی، تبلیغات صحیح و گرفتن و مدیریت هزینه درمان را از اصول و نکات مهمی درمورد اصول اخلاق حرفه ای برشمرد. 

در این همایش از چند نفر از مشاوران و روانشناسان همکار با بهزیستی خوزستان به صورت نمادین با اهدا لوح تقدیر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha