به گزارش خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، نادر طالبزاده یار دیرین شهید مرتضی آوینی و از مهمترین چهرههای هنر انقلاب همزمان با روز قدس امسال درگذشت؛ او متولد ۱۳۳۲ در تهران دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ادبیات انگلیسی از دانشگاه راندولف میکن و کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه کلمبیا بود و فعالیت هنری را از ۱۳۵۹ در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با ساخت فیلمهای مستند آغاز کرد.
طالبزاده کارهای اثرگذار بسیاری را در حوزه فرهنگی به سرانجام رسانده بود، از جمله اینکه او دبیر کنفدراسیون بینالمللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار و از افراد تاثیرگذار در تاسیس شبکه افق بود.از دیگر فعالیتهای استاد طالبزاده، میتوان به تدریس در مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی و مدیریت مرکز تحقیقات و مطالعات سینمایی در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.
مرحوم طالب زاده درباره رابطه خودش با شهید آوینی میگوید: شاید بتوان گفت آشنایی من با مرتضی از فیلمهایش، مجموعه کارهای تلویزیون جهاد و روایت فتح آغاز شد. یعنی قبل از این که خودش را ببینم، کارهایش را دیدم. من سال ۵۷ از آمریکا آمدم و فیلمهای ترکمن صحرا، خان گزیدهها، حقیقت و ...را که مرتضی در سال های اولیه انقلاب ساخته بود، به مرور زمان دیدم. به عنوان یک مستندساز که همیشه خودم را «مستندساز دانشجو» میدانستم، وقتی این فیلمها را دیدم با آن برشها و متن و آن صدا، احساس کردم که کار برایم تازگی دارد، حس میکردم این فیلم زنده است و دارد از «روح » و با «روح» حرف میزند.
حالا دو روز بعد از فوت این چهره برجسته رسانهای و هنری انقلاب اسلامی، اینستاگرام در ادامه سیاستهای دوگانه و ضد ایرانی خود، پستهای کاربران با هشتگ نادر طالب زاده را از دسترس خارج کرد اما این درحالی است که اثرگذاری این شخصیت فرهنگی محدود به ایران نبوده و او در جبهه مقاومت هم از محبوبیت زیادی برخودار بود و همین باعث شد درگذشت حاج نادر طالبزاده با واکنش گسترده فعالان هنری و رسانهای حزبالله لبنان مواجه شد که در ادامه برخی از این واکنشها آمده است:
تصویر پروفایل فیسبوک شیخ علی ضاهر، مدیر واحد فعالیتهای رسانهای حزب الله
پیام تسلیت واحد هنری حزبالله لبنان (رسالات)
دلنوشته شیخ علی ضاهر، مسؤول واحد فعالیتهای رسانهای حزب الله لبنان
پیام تسلیت حزب الله لبنان برای درگذشت مرحوم طالبزاده
نظر شما